Takto- robil som z plastu 2 kusy budikov o priemere 50 centovej mince , ale stale mi tam nieco nesedelo , tak som stale ten original prerobil a ulozil- a skusil - najprv mi robilo to ze jeden budik mal viditelne ryhy ako isla freza (3D) a ten druhy ich nemal a robil som to v programe naraz .Zistil som ze mam volu v osi z na tom puzdre ktore je na skrutke -myslel som ze to robi toto ze nie stale spusti Z na jednake miesto- to by som pochopil, ale ked som to spustil znova uz ten budik nemal kruh , ale vajce -musim prezriet ci sa nahodou nepovolila spojka na jednej Y( to ma teraz napadlo)-ale neviem ci v tom nebude aj ten problem , ze som to z toho originalu ten obrazok prerabal uz minimalne 20krat a ulozil - ci tam nevzikol nejaky skriatok-a este kde v machu sa nastavuju nejake tolerancie?Gulliver64 píše:pokus se být trochu více konkrétnější.
dělá to od jisté doby stále stejnou chybu? nebo je to jednou tak a podruhé jinak? nemáš třeba chybu v nastavení jedné osy? neměnil jsi třeba mikrokrokování a na jednom z pohonů to je nastavené jinak než by to mělo být?
co myslíš výrazem pocitac ktory je napojeny na Mach a riadiaciu jednotku ? máš to přímo z paralelního portu na drivery? nebo používáš smoothstepper?
.
.
.
Radovan píše:Takto- robil som z plastu 2 kusy budikov o priemere 50 centovej mince , ale stale mi tam nieco nesedelo , tak som stale ten original prerobil a ulozil- a skusil - najprv mi robilo to ze jeden budik mal viditelne ryhy ako isla freza (3D) a ten druhy ich nemal a robil som to v programe naraz .Zistil som ze mam volu v osi z na tom puzdre ktore je na skrutke -myslel som ze to robi toto ze nie stale spusti Z na jednake miesto- to by som pochopil, ale ked som to spustil znova uz ten budik nemal kruh , ale vajce -musim prezriet ci sa nahodou nepovolila spojka na jednej Y( to ma teraz napadlo)-ale neviem ci v tom nebude aj ten problem , ze som to z toho originalu ten obrazok prerabal uz minimalne 20krat a ulozil - ci tam nevzikol nejaky skriatok-a este kde v machu sa nastavuju nejake tolerancie?Gulliver64 píše:pokus se být trochu více konkrétnější.
dělá to od jisté doby stále stejnou chybu? nebo je to jednou tak a podruhé jinak? nemáš třeba chybu v nastavení jedné osy? neměnil jsi třeba mikrokrokování a na jednom z pohonů to je nastavené jinak než by to mělo být?
co myslíš výrazem pocitac ktory je napojeny na Mach a riadiaciu jednotku ? máš to přímo z paralelního portu na drivery? nebo používáš smoothstepper?
.
.
.
Presne to druhe - prelož slovo mrvolaRaS píše:posunula se v jakém slova smyslu? jako že to má na stroji vůli a jezdí si to o centimetr sem a tam?![]()
a nebo to že jsi měl třeba 0 na středu a teď je ta nula o centimetr posunutá ale stroj jezdí pořád stejně jen teď o ten centimetr na jednu stranu?
to první normální určitě není, to druhé může být způsobeno mrvolou
Spojky idem skontrolovat a ta strata kroku sa jak presne robi - toto som nikdy nerobil - to by ma zaujimalo lebo mam tušak ze v tom bude nejak zrada ze to v Machu bude nejak zle nastavenerobokop píše:zkontroluj prokluz spojek motor-sroub
ztraty kroku (jak mas nastavenou masinu jak jsi testoval rychlost kterou to zvladne o kolik jsi to pak snizi na provozni)
OK chapem a skusim to urobit Vdaka za inforobokop píše:v pohybu motor dostane impulzy k dalsim krokum ale neudela je proste jen zakvici ale stroj se uz zastavi
je to spatnym nastavenim stroje
nemuze jezdit nekonecne rychle
s rostouci rychlosti motory ztraci silu
musis otestovat kde je maximum a pak to snizit alespon o 20% aby se to do tech mist uz nemohlo dostat
taky mechanika musi byt ok, srouby museji jit otocit dvouma prstama po cele delce