Tumlík dělá reportáž!
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
To je tedy paráda!! Jak se brousí ty šikmé plochy
. A ono jenom šikmým kotoučem
Jak jsi bez "plošky" mohl Tumlíku žít?
Moc dík, pane Mistře
...

Jak jsi bez "plošky" mohl Tumlíku žít?

Moc dík, pane Mistře

- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Hele, to je téma o tom mém prckovi
až ho po večerech dodělám, tak budu zvažovat jestli ho nasadit do výroby a nebo na výstavku......to bude dilema. Každopádně je to moc pěkný a odpočinkový relax, mám v plánu k tomu pomalu dodělat ještě příslušenství co je tady u těch leinenů
je to fakt krása http://www.lathes.co.uk/leinen/page4.html" onclick="window.open(this.href);return false; hlavně ten revolverový koník je parádní
Mirek-Gravos:
-ty šikmé plochy by byly asi lepší hrncem na brusce co umí natočit hlavu aby tam nebyla taková styčná plocha mezi kotoučem a ložem, no ale jde to v nouzi i takto, navíc ten úhel fakt sedí
-nemohl jsem žít člověče, jenom jsem přežíval

až ho po večerech dodělám, tak budu zvažovat jestli ho nasadit do výroby a nebo na výstavku......to bude dilema. Každopádně je to moc pěkný a odpočinkový relax, mám v plánu k tomu pomalu dodělat ještě příslušenství co je tady u těch leinenů

Mirek-Gravos:
-ty šikmé plochy by byly asi lepší hrncem na brusce co umí natočit hlavu aby tam nebyla taková styčná plocha mezi kotoučem a ložem, no ale jde to v nouzi i takto, navíc ten úhel fakt sedí

-nemohl jsem žít člověče, jenom jsem přežíval

http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:

No a ty abys začal přemýšlet o brusce na zuby

To pozvání (asi "sraz praha") platí trvale a jak oschnou meze, tož bych taky mohl zajet a něco se přiučit. S těma šikmejma plochama jsi mě docela
nakopnul, musim sehnat ten sinus na kolmo. vymenim za rovnej- ty mam asi 3. Hele, jak rovnáš na šikmo ten kotouč (sakra, že sem se na to podíval

Bolejka je nádherná

Oni ho změřili a hned volali, že není možná, že oni takhle dobrý mašiny neuměj. A takovej vetchej stařík "Pan Vítek" to zaškrabal. A jestli prej by neodjel
dělat do švýcar (to mám od táty, tenkrát dělal hlavního mechanika a nevím, co je na tom pravdy).
Tumlíku, to je ten soustruh z aukra, že? Chtěl jsem ho koupit a zachránit, ale po zralé úvaze jsem došel k závěru, že by se na něj dostala řada až někdy kolem roku 2082 ........ tak jsem rád, že se dostal do dobrých rukou a už se na něm dělá 

- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Jo to je ten z aukraQNX píše:Tumlíku, to je ten soustruh z aukra, že? Chtěl jsem ho koupit a zachránit, ale po zralé úvaze jsem došel k závěru, že by se na něj dostala řada až někdy kolem roku 2082 ........ tak jsem rád, že se dostal do dobrých rukou a už se na něm dělá

- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Já přemýšlím o lecjaký mašině, ale když máš jenom dvě ruceMirek-Gravos píše:![]()
. JJ, taky mi nadávala, proč kupuju další brusku, když už mám 4. Teď bych mohl třeba "závitovku"
, do háje, kolik jich ještě bude...
No a ty abys začal přemýšlet o brusce na zuby. Nás nic nezastaví...
To pozvání (asi "sraz praha") platí trvale a jak oschnou meze, tož bych taky mohl zajet a něco se přiučit. S těma šikmejma plochama jsi mě docela
nakopnul, musim sehnat ten sinus na kolmo. vymenim za rovnej- ty mam asi 3. Hele, jak rovnáš na šikmo ten kotouč (sakra, že sem se na to podíval)
Bolejka je nádherná. Jen takovej "drb" - kluci u "prášilů ve vysočanech" zgenerálkovali švýcarskýho Mága a poslali obrobený kolo firmě ke kontrole...
Oni ho změřili a hned volali, že není možná, že oni takhle dobrý mašiny neuměj. A takovej vetchej stařík "Pan Vítek" to zaškrabal. A jestli prej by neodjel
dělat do švýcar (to mám od táty, tenkrát dělal hlavního mechanika a nevím, co je na tom pravdy).

Ten kotouč srazím přes ten sinus, po něm jezdím takovou kostkou, co má v sobě Mk1 kužel a diamant, ale ten diamant musí být v středu toho kotouče(když se díváš zepředu) nemusí tam být ani zarážka na tom sinu, jde to pěkně, akorát ten zk. prach to všechen nechytí, na to předhrubování by to chtělo něco vymyslet.
Jinak u mě toho není moc na koukání, leda by ses chtěl přiučit jak se pohybovat rychle v malém prostoru mezi mašinama páč to se někdy hodí

da s tam taky dobře chlastat Tumlíku v tom vašem kraji
plus exkurze po dílně. co muže být lepšího
Mirku jenom zajdi a nenech se odradit
mě se na Břeclavsku strašně libílo dělal jsem tam skoro dva roky
ale bacha na sklípky dole se jde dobře . nahoru je to horší 

-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:

Tumlíku, to udržíš v ose kotouče v ruce, když jezdíš po té kostce? To by chtělo aspoň nějakou boční lištu na tu kostku. To brusivo je fakt hnus,
když orovnávám, odtah to taky nebere, ale dávám na stůl takovej velkej papundekl a "sklepnu" to za brusku (tam se ho vejde

Na úzký prostory jsem zviklej, kolikrát musim k brusce bokem, abych se protáhnul

Tak třeba někdá, až uděláme s klukem akci Morava

- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Obrázků tam mám mraky, taky to průběžně píšu, ale nějak začal zlobit ten wordpressMiller píše:Bééééé, jen dva obrázkýýýýýýýý![]()
![]()

ps. mimochodem teď se mi to podařilo tak nějak aby se to zobrazovalo správně ten článek i obrázky, můžu ale navodit situaci kdy se to zobrazovat správně nebude nebo naopak se to nebude zobrazovat vůbec. Ovšem navození této situace je zcela mimo mou vůli