Tumlík dělá reportáž!

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
Odpovědět
Miller
Sponzor fora

18. 3. 2012, 5:37

Nenechte si ujít, jak tumlík nejenže renovuje starý soustruh, ale ještě o tom jasně, polopaticky a hlavně zajímavě píše! :D http://www.tumlikovo.cz/soustruh-leinen-boley/
Mirek-Gravos
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

18. 3. 2012, 5:56

To je tedy paráda!! Jak se brousí ty šikmé plochy :) . A ono jenom šikmým kotoučem :lol:
Jak jsi bez "plošky" mohl Tumlíku žít? :lol:
Moc dík, pane Mistře :D...
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

18. 3. 2012, 8:47

Hele, to je téma o tom mém prckovi :lol: :lol:
až ho po večerech dodělám, tak budu zvažovat jestli ho nasadit do výroby a nebo na výstavku......to bude dilema. Každopádně je to moc pěkný a odpočinkový relax, mám v plánu k tomu pomalu dodělat ještě příslušenství co je tady u těch leinenů :wink: je to fakt krása http://www.lathes.co.uk/leinen/page4.html" onclick="window.open(this.href);return false; hlavně ten revolverový koník je parádní :wink:

Mirek-Gravos:
-ty šikmé plochy by byly asi lepší hrncem na brusce co umí natočit hlavu aby tam nebyla taková styčná plocha mezi kotoučem a ložem, no ale jde to v nouzi i takto, navíc ten úhel fakt sedí :wink:
-nemohl jsem žít člověče, jenom jsem přežíval :D
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Mirek-Gravos
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

18. 3. 2012, 9:14

:lol: :lol: . JJ, taky mi nadávala, proč kupuju další brusku, když už mám 4. Teď bych mohl třeba "závitovku" :) , do háje, kolik jich ještě bude...
No a ty abys začal přemýšlet o brusce na zuby :lol: . Nás nic nezastaví...
To pozvání (asi "sraz praha") platí trvale a jak oschnou meze, tož bych taky mohl zajet a něco se přiučit. S těma šikmejma plochama jsi mě docela
nakopnul, musim sehnat ten sinus na kolmo. vymenim za rovnej- ty mam asi 3. Hele, jak rovnáš na šikmo ten kotouč (sakra, že sem se na to podíval :( )
Bolejka je nádherná :D . Jen takovej "drb" - kluci u "prášilů ve vysočanech" zgenerálkovali švýcarskýho Mága a poslali obrobený kolo firmě ke kontrole...
Oni ho změřili a hned volali, že není možná, že oni takhle dobrý mašiny neuměj. A takovej vetchej stařík "Pan Vítek" to zaškrabal. A jestli prej by neodjel
dělat do švýcar (to mám od táty, tenkrát dělal hlavního mechanika a nevím, co je na tom pravdy).
QNX
Kontaktovat uživatele:

18. 3. 2012, 9:49

Tumlíku, to je ten soustruh z aukra, že? Chtěl jsem ho koupit a zachránit, ale po zralé úvaze jsem došel k závěru, že by se na něj dostala řada až někdy kolem roku 2082 ........ tak jsem rád, že se dostal do dobrých rukou a už se na něm dělá :-)
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

19. 3. 2012, 10:19

QNX píše:Tumlíku, to je ten soustruh z aukra, že? Chtěl jsem ho koupit a zachránit, ale po zralé úvaze jsem došel k závěru, že by se na něj dostala řada až někdy kolem roku 2082 ........ tak jsem rád, že se dostal do dobrých rukou a už se na něm dělá :-)
Jo to je ten z aukra :wink: , zatím se moc neraduju, nadchnu se pro něco jinýho a klidně to dám na dva roky k ledu :D já se mos dobře znám, i když rok 2082 to asi ne, mám to spočítaný do roku 2018 do dubna, to mě vyšlo, že půjdu pod kytky tak bych to chtěl stihnout :lol: :lol:
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

19. 3. 2012, 10:48

Mirek-Gravos píše::lol: :lol: . JJ, taky mi nadávala, proč kupuju další brusku, když už mám 4. Teď bych mohl třeba "závitovku" :) , do háje, kolik jich ještě bude...
No a ty abys začal přemýšlet o brusce na zuby :lol: . Nás nic nezastaví...
To pozvání (asi "sraz praha") platí trvale a jak oschnou meze, tož bych taky mohl zajet a něco se přiučit. S těma šikmejma plochama jsi mě docela
nakopnul, musim sehnat ten sinus na kolmo. vymenim za rovnej- ty mam asi 3. Hele, jak rovnáš na šikmo ten kotouč (sakra, že sem se na to podíval :( )
Bolejka je nádherná :D . Jen takovej "drb" - kluci u "prášilů ve vysočanech" zgenerálkovali švýcarskýho Mága a poslali obrobený kolo firmě ke kontrole...
Oni ho změřili a hned volali, že není možná, že oni takhle dobrý mašiny neuměj. A takovej vetchej stařík "Pan Vítek" to zaškrabal. A jestli prej by neodjel
dělat do švýcar (to mám od táty, tenkrát dělal hlavního mechanika a nevím, co je na tom pravdy).
Já přemýšlím o lecjaký mašině, ale když máš jenom dvě ruce :D ale zase většina strojů si fachá samo, všechno si to vrní, jen u toho debilního soustruhu a frézky musí člověk stát jak osel :D , někdy ale na to jen tak čučím a dloubu se v nose :lol: :lol:

Ten kotouč srazím přes ten sinus, po něm jezdím takovou kostkou, co má v sobě Mk1 kužel a diamant, ale ten diamant musí být v středu toho kotouče(když se díváš zepředu) nemusí tam být ani zarážka na tom sinu, jde to pěkně, akorát ten zk. prach to všechen nechytí, na to předhrubování by to chtělo něco vymyslet.

Jinak u mě toho není moc na koukání, leda by ses chtěl přiučit jak se pohybovat rychle v malém prostoru mezi mašinama páč to se někdy hodí :D
Kvako1
Sponzor fora

20. 3. 2012, 1:15

da s tam taky dobře chlastat Tumlíku v tom vašem kraji :D plus exkurze po dílně. co muže být lepšího :D Mirku jenom zajdi a nenech se odradit :) mě se na Břeclavsku strašně libílo dělal jsem tam skoro dva roky :D ale bacha na sklípky dole se jde dobře . nahoru je to horší :D
Mirek-Gravos
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

20. 3. 2012, 8:48

:lol: :lol: Ve sklípku jsem nikdá nebyl, mám mezeru ve "výcviku"...
Tumlíku, to udržíš v ose kotouče v ruce, když jezdíš po té kostce? To by chtělo aspoň nějakou boční lištu na tu kostku. To brusivo je fakt hnus,
když orovnávám, odtah to taky nebere, ale dávám na stůl takovej velkej papundekl a "sklepnu" to za brusku (tam se ho vejde :lol: )
Na úzký prostory jsem zviklej, kolikrát musim k brusce bokem, abych se protáhnul :) Rád bych viděl hlavně tu "zubařinu", neměl jsem zatím tu čest.
Tak třeba někdá, až uděláme s klukem akci Morava :)
Miller
Sponzor fora

22. 3. 2012, 10:13

Bééééé, jen dva obrázkýýýýýýýý :cry: :cry: :cry:
capumpor

24. 3. 2012, 10:28

Radši pospíchejte, vždyť letos v prosinci je konec světa, tak ať to nezůstane rozdělaný :D
Sběratel strojů :-)
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

26. 3. 2012, 7:49

Miller píše:Bééééé, jen dva obrázkýýýýýýýý :cry: :cry: :cry:
Obrázků tam mám mraky, taky to průběžně píšu, ale nějak začal zlobit ten wordpress :? jednou se to tam zobrazí jednou ne, jednou článek vidím podruhý normálně zmizí, i když náhled funguje :? Dělá mě to bordel mezi obrázkama, když jsou dva po sobě, tak jeden je jakoby uskočený, dřív stačilo mezi ním udělat mezeru, teď když udělám mezeru tak zmizí celý článek :D to by se jeden posral, navíc nemám moc času se s tím wordpresem hrát, měl jsem za to, že to nějak nastavím a budu tam psát. Asi jsem chtěl po tom nějak moc..................dlužno podotknout, že to blbne od chvíle co jsem nainstaloval IE9 a tím jsem si tak nějak nasral do gatí, protože přes IE9 už psát nemůžu, v mozile to jde, ale tam je zas nějakej problém v přepínání mezi editorem a html u článku, pokud by to někomu šrotovalo co s tím tak bych mu byl docela vděčnej :wink:

ps. mimochodem teď se mi to podařilo tak nějak aby se to zobrazovalo správně ten článek i obrázky, můžu ale navodit situaci kdy se to zobrazovat správně nebude nebo naopak se to nebude zobrazovat vůbec. Ovšem navození této situace je zcela mimo mou vůli :D jestli to nebude tím WP 2.9 :lol: :lol: každopádně moc nechápu proč by to mělo blbnout díky staré verzi wp
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“