Poptávka na 3D cnc frézu, pro obrábění EPP

Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Odpovědět
roice

3. 4. 2012, 10:09

Ahoj všichni,
s kolegou řešíme jak si ve firmě vyrábět, některé jednoduché modely izolací samy a chceme navrhnout vedení nákup stroje který by to svedl.
Jednalo by se vytváření 3D modelů izolačních sestav ideálně z bloku EPP, ale nebráním se i jiným pěnovým materiálům. Každopádně EPP je pro náš účel nejvhodnější, lehký, levný a s velmi dobrými izolačními vlastnostmi.
Stroj by měl mít pracovní plochou cca x=700,y=700,z=500mm, ale to je rozměr spíše orientační, když bude takový rozměr znamenat o 50.000,- navíc od třeba 600x600x400, tak je vítěz jasný.
Součástí dodávky, by mělo být:
- Samotný stroj včetně konstrukce a případně i se sadou doporučených nástrojů.
- Software pro zpracování 3D dat pro stroj (Používáme Autodesk Inventor, modely tedy můžeme produkovat do běžných 3D fomátů)
- Instalace stroje u nás (PC zajistíme)
- Nevím jestli zmiňovat ovládací elektroniku, ale radši to sem napíšu. Prostě kompletní mašina která se jen připojí na Poč a začne řezat.
- Zaškolení některého z našich strojařů, na používání a základní údržbu.
- Nebráním se dodávce o nějakého místního šikovného nadšence, ale musí být schopen následného servisu stroje.

Podstatnou otázkou pro nákup stroje bude cena. Nikdo nám nekoupí stroj, který bude dělat několik modelů kusů měsíčně.
Pro teď se snažím protlačit něco co tu není vůbec potřeba, jen by nám to s kolegou usnadnilo práci, že bychom viděly a mohli vyzkoušet, nebo vzít na výstavu reálný plně funkční výsledek, před tím než se začne finálně produkovat, nebo nabízet v katalogu produktů.

Mno snad jsem na nic nezapoměl a kdyby ano tak mne prosím nekamenujte. Na případné nabídky se moc těším a věřím, že to dopadne k oboustranné spokojenosti.
Gulliver64

3. 4. 2012, 5:38

mohl by jsi sem hodit nějaké výkresy/fotky/náčrtky výrobků? podle toho co píšeš výše není jasné (alespoň tedy mě :-) ) jak ty výrobky budou vypadat a zda je vůbec reálné frézovat je tříosou frézkou.
Modelová zařízení pro slévárny, hliníkové odlitky. První CNC frézka postavená v r.2003 ."Dřeváček" - r.2010. Zapřísáhlý uživatel MACH3 ver.2.63 .
Odpovědět

Zpět na „Nákup“