výpomoc při výrobě malého CNC na výrobu plošných spojů
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Úplná blbost to není, podobně se staví 3d tiskárna na principu 3DP, kdy se tiskne inkoustem do prášku. Ale vzhledem k tomu, že tu tiskovou hlavu nepotřebuje, tak mi přijde jednodušší postavit celou kotru odznova. Navíc ty krokové motorky bývají s hrubším krokem a/neb menším kroutícím momentem.
- Ben Ash
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
To je opravdu blbost, takhle může rovnou postavit strojek aniž by byl limitovaný nějakým vrakem. To co je v tiskárnách dnes se příliš použít nedá. Všechno má zemědělské vůle při potřebě vrtání tk vrtákem 0,5-0,8mm to s jistotou upadne na první či druhé díře. By mne taky zajímalo v jaké inkoustovce za posledních pět let viděl někdo z vás viděl motory? (pozn. nejsou tam, protože se používají jednoduché servomotory a v laserovkách většinou synchroní BLDC)Tomabadon píše:Možná je to hloupost, ale napadlo mě:
Kup si tiskárnu ( aukro cca 200,- ) rozeber ji a zjisti jak funguje, vyhoď tiskovou hlavu, vraž tam dvě osičky na vedení a modelářské servo na ovládání Z. Motorek jako vřeteno. Akorát elektronika bude horší, tu asi budeš muset udělat znovu.
Ale jak říkám, třeba je to hloupost.
Pokud už upravovat něco vyřazeného, tak plotr by asi byl lepší nápad.
Další možná inspirace:
CNC Mill Kits - Shapeoko - 3 open source kits to build a machine for milling plastics, woods, and metals

T.
CNC Mill Kits - Shapeoko - 3 open source kits to build a machine for milling plastics, woods, and metals

T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Asi žádný.Selic píše:Tak rok je pryč. Jaký je pokrok?
Přečetl jsem si celé vlákno a dotyčný je už za vodou, nebo se z toho pomátl.
Nicméně téma mně také zajímá, neb CNC na vrtání/gravírování je asi nejjednodušší mašinka na seznámení, jak CNC vůbec funguje.
-
- Kontaktovat uživatele:
Majitelé téhle mašinky se chubí, že plošné spoje vrtají i frézují.
jrt
hobbyrobot.cz, jederobot.cz
robodoupe.cz, forum.robodoupe.cz
hobbyrobot.cz, jederobot.cz
robodoupe.cz, forum.robodoupe.cz