Další příběh z Banánystánu (celníci)..

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Odpovědět
Thomeeque

24. 5. 2012, 2:42

Ahoj,

narazil jsem tu na pár vláken o tom, jak to u nás chodí, teď můžu taky přispět.

Kamarád se snaží provozovat poctivý byznys, opravuje a modifikuje kytarové efekty, je docela šikovnej a žádanej, teď mu jeden američan poslal na opravu přes půl zeměkoule kvákadlo, na to tu ale asi nejsme zařízený - více kamarád popsal zde:

http://www.ontola.com/cs/co-to-obnasi-kdyz-chce

Síla, co? Nemáte někdo třeba nějakej nápad? Nejjednodušeji vychází si to "koupit" a asi to tak i dopadne, což je hodně smutný :(

Dík, T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

24. 5. 2012, 3:18

Nápad? Zrušit celníky. Celní správa stojí 3 mld. ročně a na clech vybere 2 mld.
Aleš Procháska
Thomeeque

24. 5. 2012, 3:45

Vyřídim :mrgreen:
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Josef
Sponzor fora

24. 5. 2012, 4:39

Máš svého poslance, nebo senátora. I když jsi ho případně ani nevolil, tak mu předej tento příběh a zeptej se, proč to takové je. Měl by i interpelovat ministra a požadovat odpověď. Když mu to dáš písemně, tak ti musí odpovědět. Doufám, že dopadneš lépe, než já u prezidentského kandidáta Sobotky. Jen mu řekni (napiš), že jeho odpověď hodláš zveřejnit. Já to neudělal a dozvěděl jsem se že jednoduché řešení neexistuje - a proto se to asi ani neřeší (za všech vlád!). Tak jsem mu jednoduše odpověděl, že už není mým kandidátem, a asi ani mé rodiny, případně poradím i známým.
z.j

24. 5. 2012, 7:56

Zdravím.
Vy (alebo firma, ktorá robí colnú deklaráciu) musíte určiť colný režim, do ktorého chcete zaradiť ten tovar, zásielku. Colníci by vám mali pomôcť. Nie všetko je dovoz. Príklad: priveziete si nejaký polotovar, z toho si vyrobíte niečo hodnotné, funkčé a následne to exportujete. Zdalo by sa, že je to dovoz (polotovaru) a vývoz (výrobok), ale je to vlastne aktívny zušľachťovací styk (colný režim). Len to treba správne deklarovať. Skúste napr. použiť režim dočasné použitie.
Nejakým poplatkom sa asi aj tak nevyhnete.
Thomeeque

31. 5. 2012, 10:56

Díky za podněty, kamarád si to tu čet, pokud to bude mít nějaké zajímavé pokračování, dám vědět. T.
lubos
Sponzor fora

1. 6. 2012, 8:50

Varianta 1
at si vyrobí smyšlenou platbu přes paypal na 10 USd a celníkům řekne že není podnikatel a koupil si blbost na ebay ta 10 usd.
česká pošta mu to normálně propustí a nemusí nic řešit.
Varianta 2
at to Amík pošle něčím jiným, např UPS, nebo Fedex tam si to clí sami a česká pošta ani Kama ( předpokládám že Kama) to neřeší.
Dřív jsem si dělal vývoz i dovoz sám, JCDčko nebyl problém ale co to udělali digitálně tak už to snad ani nejde i když si myslím že by jít mělo at si to zkusí naštudovat
stačí mít el . podpis. Program pro komunikaci s celním úřadem se neplatí stačí tuším u nich registrovat aby ti dali uživatelské jméno ale pokud je to jedna akce ročně nemá to smysl.
Varianta 3
zajít na celnici s kopií vývozního jcdčka s tím že jde o reklamované zboží na to se clo nevztahuje a musí ti to normálně vydat.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“