Konus kulatina

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Odpovědět
tyci

14. 6. 2012, 9:43

Ahoj píšu protože jsem bezradný hledám někoho kdo je schopný vyrobit kulatinu cca 1200- 1500mm dlouhou a na jednom konci o pruměru 1,5- 2mm a na druhém 6mm. Vím že to jde ale prosím je v Čechách někdo kdo to zvládne? Zatím jsem objížděl mraky firem a tam mi řekli že jsem blázen ale já mám dukaz že to jde. Material pro výrobu 3 alternativy DURAL či TITAN nebo NEREZ (AISI 304). Předem díky.
cncDavid

25. 1. 2013, 3:07

Zajimava vizva muzete mi poslat nacrt ?
tmxatcoxlab

26. 1. 2013, 7:05

tyjo, k cemu takove vec je?
BIGG

26. 1. 2013, 11:39

tmxatcoxlab píše:tyjo, k cemu takove vec je?
Já typuji přípravek na výrobu rybářských prutů.
Ben Ash
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

26. 1. 2013, 7:50

Na výrobu prutů bych se vy.... ale taková uhlík/kevlarová trubka na F1A to by byla jiná http://www.f1a.info/models/f1a/md10/" onclick="window.open(this.href);return false;
Per aspera ad astra
tyci

11. 11. 2013, 8:40

tmxatcoxlab píše:tyjo, k cemu takove vec je?
Pokud o toto ještě někdo jevíte zájem tak pořád a zas aktuální přez SZ domluva. Je to určený na laminování rybářských Prutu z carbonu. Pokud se někdo chce učastnit projektu jsem tady..
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

11. 11. 2013, 9:05

Ovšem, že to jde. IMHO by se to dalo klidně udělat na soustruhu který mám doma (a jaký má deset tisíc dalších lidí nebo firem). Sehnat nebo si vyrobit lunety s kluznými vložkami, upnout do kleštiny polotovar, nastavit pravítko a kousek obrobit, povysunout, vycentrovat, obrobit, povysunout, vycentrovat, ... V nízkých otáčkách, aby to nevibrovalo. Ale nezlob se, já to dělat nebudu. Protože kdybych si řekl cenu, aby se mi to vyplatilo, tak mě téměř jistě pošleš do háje zeleného (a navíc mám rozdělaný jiný projekt, ale to není podstatné). A kdyby se nakonec ukázalo, že to přeci jen nedokážu, tak je týden času v háji a nikdo mi za to nedá ani korunu :-)
Aleš Procháska
lapa
medaile za lepsi forum

12. 11. 2013, 8:54

tyci píše:Ahoj píšu protože jsem bezradný hledám někoho kdo je schopný vyrobit kulatinu cca 1200- 1500mm dlouhou a na jednom konci o pruměru 1,5- 2mm a na druhém 6mm. Vím že to jde ale prosím je v Čechách někdo kdo to zvládne? Zatím jsem objížděl mraky firem a tam mi řekli že jsem blázen ale já mám dukaz že to jde. Material pro výrobu 3 alternativy DURAL či TITAN nebo NEREZ (AISI 304). Předem díky.
No a napad obycejneho hobika: nedelat to vcelku, ale v kusech (4 az 6), kde ty tlustsi by byly umerne delsi a kratsi umerne kratsi (kvuli pruhybu pri obrabeni).
A nasledne je spojit navzajem asi na kolik/diru (o nejake te h/H presnosti ci jinych :) ) pomoci nejakeho festovniho Loctite ci jineho "prumysloveho lepidla" a pokud to nejde (napr. kvuli tepelne odolnosti pri pouzivani) tak napr. za tepla/studena nebo proste nalisovat?
No a pri obave ze zubu/skoku na spoji je udelat umele tak, aby vetsi prumer (par setin) byl vzdy na te tlustsi casti ve spoji, takze stahnout by to jit melo.

Ty kratsi kuzely se asi vejdou do kazdeho soustruhu ci brusky.

Blbost?
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
packa

12. 11. 2013, 9:40

lapa píše:
tyci píše:Ahoj píšu protože jsem bezradný hledám někoho kdo je schopný vyrobit kulatinu cca 1200- 1500mm dlouhou a na jednom konci o pruměru 1,5- 2mm a na druhém 6mm. Vím že to jde ale prosím je v Čechách někdo kdo to zvládne? Zatím jsem objížděl mraky firem a tam mi řekli že jsem blázen ale já mám dukaz že to jde. Material pro výrobu 3 alternativy DURAL či TITAN nebo NEREZ (AISI 304). Předem díky.
No a napad obycejneho hobika: nedelat to vcelku, ale v kusech (4 az 6), kde ty tlustsi by byly umerne delsi a kratsi umerne kratsi (kvuli pruhybu pri obrabeni).
A nasledne je spojit navzajem asi na kolik/diru (o nejake te h/H presnosti ci jinych :) ) pomoci nejakeho festovniho Loctite ci jineho "prumysloveho lepidla" a pokud to nejde (napr. kvuli tepelne odolnosti pri pouzivani) tak napr. za tepla/studena nebo proste nalisovat?
No a pri obave ze zubu/skoku na spoji je udelat umele tak, aby vetsi prumer (par setin) byl vzdy na te tlustsi casti ve spoji, takze stahnout by to jit melo.

Ty kratsi kuzely se asi vejdou do kazdeho soustruhu ci brusky.

Blbost?
to by asi šlo , ale i tak to bude dost pracné a tudíž ani levné
tyci

12. 11. 2013, 7:27

Kualtinka má fungovat jako Pozitivní forma (pokud to někomu něco říká :) ). Lepení a jiné věci nepřipadaj v uvahu jelikoš chci maximálně tři díly a při odformování karbonu bych ty lepený díly určitě roztrh a zustalo by to v uhlíku. Muj nápad je spíše vízva pro rybáře. Já mám uhlík a někdo muže prubnout vyrobit kopito a mít vlastní prut( vlastně hodně prutu :D ). Dělám s uhlíkem dlouho a dá se to ale fakt do vývoje nechci investovat je to spíše nadšení pro pokus a pak rybařina na Hněvkovicích :D . JO a zuby nevadí pokud nebudou tvořit negativ na vysunutí kopita.
Ben Ash
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

13. 11. 2013, 9:04

Zachovám se jako gramar nazi. Příteli ve slově kopyto se píše tvrdé, taktéž ve slově výzva se již ode dávna píše tvrdé, no a nakonec ve slově jelikož nepíšeme na konci š !!!
---------------------------------------
Tak a k věci, když máš technologii laminování v malíčku, proč neuděláš kopyto z uhlíku? Odformovat stlačeným vzduchem do užšího konce. Nebo to chceš péct v autoklávu z prepregu? To by potom trn musel být opravdu kovový. No a za tu dobu co tu visí ten dotaz, bys to dokázal vystrouhat a vybrousit i ručně a nestálo by to skoro nic. Jediné co mě napadá jak to udělat v celku je vyfrézování kulovou frézou s pásoviny na dvě upnutí. Zústala by blanka, na které by to drželo až do finálního odfrézování. Následně úprava vyleštěním. Možná i odlít na ztracený vosk, ale je to dlouhé a tenké. A to opravdu nikdo takový prut nevyrábí? Proč má mít zrovna takovéhle rozměry?
Per aspera ad astra
GeeSnake
Sponzor fora

13. 11. 2013, 10:39

http://www.konskyobchod.cz/bic-lonzovaci-c-s-o" onclick="window.open(this.href);return false;
Každý softwarový problém má hardwarové řešení: "Kup si to nové, vole.
packa

13. 11. 2013, 12:49

A to by se nedal použít obyč prut z laminátu ???
testone
Sponzor fora

13. 11. 2013, 12:55

jesli on to nebude klasický nápad typu
prut stojí 1000,- (?), s uhlíkem to umím, uhlík stojí 50,- ( mám z fabriky gratis), tak si vyrobím prut
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Grell

13. 11. 2013, 2:49

Teoreticky to není problém udělat. Na některé druhy "švýcarů" jde poměrně jednoduše dodělat vložka do které se tak dlouhý kus schová. Ovšem problém bude v ceně. Ačkoli samotné obrábění bude otázkou pár minutek je třeba brát v úvahu, že jde o kusovku. Takže to bude ohromná palba za tu vložku + seřízení. Což je u většiny automatů nezanedbatelné. :)
Vedoucí vývoje / Technolog / Programátor / Obsluha CNC / Kontruktér / Podržtaška / Pi*us k ruce
S50CNC, CKE 6150Z, Lynx 220 LSA, Lynx 220 Alpha, DNM 500,Haas VF-2SSY, Haas ST-30SSYT, Citizen A20 VII EVO
EdgeCam 2014/2016, SpaceClaim 2015
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“