jj zase má pravdu ten kluk. Podobný to je, kdybych musel, tak v tom vymodeluju co potřebuju, jen jsem chtěl prostě říct, že jsem za ty roky strašně rozmlsanej a zvyklej na solidworks ve kterém mi modelování jde o hromadu rychleji. Co se týče těch cen, tak si myslím, že 200 000 za základní verzi je přemrštěných, za to by měla být verze prémium i s HSMWorks (CAM) +- nějakejch deset tisíc. Dlouho jsem nekoukal na nějakou oficiální nabídku a ani jsem po cenách přímo nepátral.Radek-B píše:Zasadne nesouhlasim. Za ty prachy je Alibre uzasny nastroj. Porovnani fci bych take udelal naopak. Spousta funkci je funkcnich a dokonce velmi podobnych jako v Solidworksu. Opakuju za ty prachy.. Solidworks se v zakladni verzi prodava za neco malo pres 200 000 tis. !!!!! A tam muzete byt opravnene s dlouhodobe pretrvavajicimi nedostatky nespokojeni.sidonie píše:Takže na alibre můžeme svorně hodit bobek.
RADEK
Jaký CAD pro hobby použití?
-
SolidWorks se da zakoupit i levneji. Staci se jen podivat po prodejcich. Hodne firem jiz obchazi monopol firmy Solidvision. Mel jsem dobrou nabidku 150tis vcetne CAMu (+mnoho plne funkcnich postrocesoru)
Poslední verze Alibre je celkem dobrá. Modeluje se v tom srovnatelně rychle jako v solidworksu, nebo inventoru, které jsem používal předtím. Navíc to běhá rychleji (zřejmě díky tomu, že to je dělané primárně na MS directX a "profi" 3D karta tudíž netřeba).
Má to svoje mouchy a nedostatky, například výkresová dokumentace neumí všechny varianty řezů a základní verze vůbec žádné. Ale za ty prachy je to zázrak...
Má to svoje mouchy a nedostatky, například výkresová dokumentace neumí všechny varianty řezů a základní verze vůbec žádné. Ale za ty prachy je to zázrak...
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
http://www.dezignstuff.com/blog/?p=391" onclick="window.open(this.href);return false;
Ani vlastně nevím, jestli je to dobrá či špatná zpráva pro budoucnost levných CADů. Ale vědět by se to mělo
Ani vlastně nevím, jestli je to dobrá či špatná zpráva pro budoucnost levných CADů. Ale vědět by se to mělo

Aleš Procháska
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
jestli jsem to dobre pochopil tak jsou pohlceni firmou 3D systems
nemyslim si ze by firma 3D systems chtela alibre likvidovat
jen jim asi prislo vyhodne prijit levne k CADu ktery doplni jejich potfolio produktu v oblasti 3D tiskaren
nemyslim si ze by firma 3D systems chtela alibre likvidovat
jen jim asi prislo vyhodne prijit levne k CADu ktery doplni jejich potfolio produktu v oblasti 3D tiskaren
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
zkus se podivat na http://for3d.ru" onclick="window.open(this.href);return false;
Fakt se omlouvám a raději už mlčim, abych nerušil vaše profesní kruhy.