reprap a podobne
Odkud jsi ?
SABLE-2015
Zdravím už se někomu podařilo uchodit slic3r na windows ? mě to naběhne a když chci natáhnout nějaký model tak se kousne a nevím proč???drk222 píše:Pro ty co hledají vhodný a jednoduchý SW na převod tak zatím můžu doporučit poslední verzi slic3r, mám dojem 0.7.2b . Co jsem zkoušel tak zatím zajímavé výsledky a to co s skeinforge vytvářím 20 minut stihne za 3 minuty. Taky vypadá zajímavě navý FW od Marlina umí už i kruhovou interpolaci, měl by mít plynulejší chod (prokládat přímky kruhy a spomalovat v zatáčkách a korigovat setrvačnost), dvě hlavy atd. Zatím vypadá dobře jen z nějakého důvodu nefungují stejně dorazy ale na to jsem si zvykl rychle.
-
slic3r 0.8.2 ted jsem ho stahl a zdáse že jede
Slic3r jsem na ničem jiném než na woknech nezkoušel (jestli vůbec je verze pro linux). Konkrétně mam W7 pro 64bit českou verzi a všechny verze sliceru, co jsem zkoušel, (asi 3 poslední) fungovaly naprosto bez problémů na první rozbalení ...
-
to same co drk222 stahnul a jede to super
No tak jsem se po dlouhé době dal do oživování vlastní konstrukce reprapu a bohužel první problém 3 ze 4 "pololu" řadičů nereagují (jeden cuká dva nedělají nic jeden normálně jede) Takže mi nezbude než objednat nové. Teď kde to nejlíp kopit, aby se to neopakovalo, protože ty co jsem v té sadě koupil jsou evidentně "náhrady" a chtělo by to raději "originál"... To je tak když něco člověk koupí ale použije to až po 3/4 roce... Píšu to sem, aby si ostatní dali pozor co kupují, reklamovat to totiž nemá na tu dálku cenu.
-
- Kontaktovat uživatele:
Zde je k mání originál. Resp. bude, až dorazí zásilka z USA. Zatím nebyla jediná reklamace...drk222 píše:... ty co jsem v té sadě koupil jsou evidentně "náhrady" a chtělo by to raději "originál"...
jrt
hobbyrobot.cz, jederobot.cz
robodoupe.cz, forum.robodoupe.cz
hobbyrobot.cz, jederobot.cz
robodoupe.cz, forum.robodoupe.cz
mohu jen doporučit sám jsem jich koupil asi osm a všechny chodily bez problémůhobbyrobot píše:Zde je k mání originál. Resp. bude, až dorazí zásilka z USA. Zatím nebyla jediná reklamace...drk222 píše:... ty co jsem v té sadě koupil jsou evidentně "náhrady" a chtělo by to raději "originál"...
Nj. koukám -14 balení skladem asi to obednám z grrf, doufám že to nebudou náhražky, ale podle obrázku vypadají na originál... No a taky tam mají ty správné termistory. Akorát ty tři stovky za dopravu jsou nic moc, na druhou stranu jsou o 20% levnější.
Pokud je to stepstick z ebay, tak je staci propajet ( i kdyz je to mozna jen docasne reseni). Kolem QFN pouzdra jsou studenaky. Pokud se ti do toho nechce, pozli SZ, nejak se domluvime...drk222 píše:No tak jsem se po dlouhé době dal do oživování vlastní konstrukce reprapu a bohužel první problém 3 ze 4 "pololu" řadičů nereagují (jeden cuká dva nedělají nic jeden normálně jede) Takže mi nezbude než objednat nové. Teď kde to nejlíp kopit, aby se to neopakovalo, protože ty co jsem v té sadě koupil jsou evidentně "náhrady" a chtělo by to raději "originál"... To je tak když něco člověk koupí ale použije to až po 3/4 roce... Píšu to sem, aby si ostatní dali pozor co kupují, reklamovat to totiž nemá na tu dálku cenu.
Zkousel sem to propajet od spoju na kraji (zahřát tím celou destičku) a jeden sem rozchodil, dalsi dva ani omylem. Jinak sem uz obednal tri dalsi a nejaky termistory. Jsou to radice koupeny v ramci akce "vse potrebne pro reprap" uz si nejsem jistej ale myslim ze od xyzprinters. Poskladali to evidentne z toho nejlevnejsiho co kde nasli. Neslo to totiz z tech dilu ani slozit (nesedeli rozmery kontaktu, kontakty pro nasazeni na arduino moc kratky, teplovodive polstarky nedrzely atd...) Minule jsem koupil podobnou akci a bylo to ok. Bohužel ty plosnaky sou tak miniaturni ze nemam sanci na nich ani nic videt natož pájet (kromě těch nožek).
Me fungovalo na kraj cipu (konec qfn plosky) pridat trochu cinu, cele pod pajeci pastou. Pak prohrat, cin zatece a udela maly meniskus i zvenku. A je dobre se nejdriv podivat, na kterem pinu je problem, ostatni vzit jen lehce projistotu.drk222 píše:Zkousel sem to propajet od spoju na kraji (zahřát tím celou destičku) a jeden sem rozchodil, dalsi dva ani omylem. Jinak sem uz obednal tri dalsi a nejaky termistory. Jsou to radice koupeny v ramci akce "vse potrebne pro reprap" uz si nejsem jistej ale myslim ze od xyzprinters. Poskladali to evidentne z toho nejlevnejsiho co kde nasli. Neslo to totiz z tech dilu ani slozit (nesedeli rozmery kontaktu, kontakty pro nasazeni na arduino moc kratky, teplovodive polstarky nedrzely atd...) Minule jsem koupil podobnou akci a bylo to ok. Bohužel ty plosnaky sou tak miniaturni ze nemam sanci na nich ani nic videt natož pájet (kromě těch nožek).
Na tyhle male veci hodne pomuze hodinarska lupa (jen si clovek obcas pajkou spali nos) ...
Zkusím ty řadiče vzít domů a mrknout na ně pod mikroskopem, bohužel nemám nic tak malého abych to dokázal opravit, pájím klasickou mikropálkou s cínem a kalafunou (hrot je asi tak 3x větší než chip)... Taky i u těch dvou co fungují si nejsem jistý, jestli funguje regulace proudu, přijde mi jako by to jelo pořád na minimum...
Docela mě to překvapilo, minulá várka byla naprosto bez problémů...
Docela mě to překvapilo, minulá várka byla naprosto bez problémů...
Vyborna vec je http://www.gme.cz/tavidla-kalafuny/gelo ... -p745-037/" onclick="window.open(this.href);return false; . Sice ta cena je strasna, ale 30g vydrzi naveky (po peti letech nejsem jeste ani v pulce a to jsem vetsinu rozdal, znama ho pouziva profesionalne, z jedne tuby osadila stovky desek), a paji se s tim uplne nadherne. Treba po nozice TQFP44 vzlina cin az k pouzdru. Fakt dobre investovane penize.drk222 píše:Zkusím ty řadiče vzít domů a mrknout na ně pod mikroskopem, bohužel nemám nic tak malého abych to dokázal opravit, pájím klasickou mikropálkou s cínem a kalafunou (hrot je asi tak 3x větší než chip)...
Proud by mel jit zmerit normalne ampermetrem do serie s motorem. Pomalu krokovat az do maxima ...Taky i u těch dvou co fungují si nejsem jistý, jestli funguje regulace proudu, přijde mi jako by to jelo pořád na minimum...