Závit M2

obrabeni na klasice
testone
Sponzor fora

3. 7. 2012, 10:59

http://www.fabory.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
v sortimentu něco takového mají
dál mě to bez přihlášení nepustilo
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Engineer
Kontaktovat uživatele:

3. 7. 2012, 11:23

Chlapci ve věku okolo 20 let toho asi už hodně nasoustružili ... ústy. :lol:
RaS, napsal jsi to přesně, za dvojku ve firmě, která má mašiny na takový výrobky jako je šroubek M2 s lícovanou válcovou plochou (aby naši chytří věděli ... já nemám cca 200000 euro na takovej stroj a proto takový mini věci dělám ručně) , se mi možná podívají na výkres .... a možná mně ve vší úctě pošlou do p... :wink:

Vážení všichni chytří, přestaňte kecat a jděte soustružit, nebo jděte na tu mašinu s protivřetenem ty šroubky udělat. Kecy typu jak umí každej brusič nabrousit kudlu s rádiusem 0,25mm si nechte někam na akademickou půdu, stejně tak vyprávění o tom jak je to triviální soustružnická práce. Já narozdíl od Vás podobných špeků nadělal tisíce, ale rukama ne ústy .... :lol:
vvitty

3. 7. 2012, 3:29

testone píše:http://www.fabory.cz
v sortimentu něco takového mají
dál mě to bez přihlášení nepustilo
Maji tam jen s imbusem..tedy, v pozadovanem rozmeru. A nebo to maji schovane :-)

Jinak treba
http://www.kutil.eu/cs/eshop/spojovaci- ... imbus.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Ale... je to imbus. Nema to zapich u hlavy. A je potreba si dohledat, jestli delka zavitu vyhovuje... no, zase to stoji kacku kus :)
Bez znalosti na co to ma byt tezko rici, jestli vyse uvedene je (ne)resitelnou prekazkou.
Ali.g.i

3. 7. 2012, 3:29

Je pravda, že je to malé množství a to je ten hlavní problém, pořád se snažím najít na ebay nebo i jinde podobný šroubek, kdybych ho koupil tak by mi ani nevadilo, že ta část bez závitu nemá přesně 2mm ale tak 1,9 nechal bych přebrousit frézu. S cenou co tu padla okolo 50 kč jsem tak nějak počítal je problém v tom že cely výrobek se jinak vejde do dvou stovek, ale pár modelářům to nevyhovuje tak hledám řešení i pro ně (momentálně jich potřebuji 10ks ale právě kkvůli nastavení bych jich vzal více). Jedná se o dvě duralové plošky, které po sobě jezdí, kde v jedně je drážka a v druhe je závit - problém nastává že se závit šroubu se může zařezávat do drážky.

DIN 912 má v délce do 20 mm závit až k hlavě
vvitty

3. 7. 2012, 3:36

Tak v tom pripade je totez i na Fabory... jen se tam s rozmery moc neunavuji :lol:
Engineer
Kontaktovat uživatele:

3. 7. 2012, 4:08

Ali.g.i píše:Je pravda, že je to malé množství a to je ten hlavní problém, pořád se snažím najít na ebay nebo i jinde podobný šroubek, kdybych ho koupil tak by mi ani nevadilo, že ta část bez závitu nemá přesně 2mm ale tak 1,9 nechal bych přebrousit frézu. S cenou co tu padla okolo 50 kč jsem tak nějak počítal je problém v tom že cely výrobek se jinak vejde do dvou stovek, ale pár modelářům to nevyhovuje tak hledám řešení i pro ně (momentálně jich potřebuji 10ks ale právě kkvůli nastavení bych jich vzal více). Jedná se o dvě duralové plošky, které po sobě jezdí, kde v jedně je drážka a v druhe je závit - problém nastává že se závit šroubu se může zařezávat do drážky.

DIN 912 má v délce do 20 mm závit až k hlavě
A co kdyby se to řešilo vodícím plastovým nebo mosazným pouzdrem na šroubu a zvětšením tý drážky. Pak bys koupil normální M2x4 se závitem k hlavě a na tu 2mm část navlíknul pouzdro např. s vnějším průměrem 2,5
Vyrobit takový futra by u mně stálo cca dvacku kus a jsi dobře na polovině. :wink:
Hoď sem nějakou fotku toho dílu... ať se nebavíme jen teoreticky.
Ali.g.i

3. 7. 2012, 5:32

Tak tady je fotka pouzdro by tento problem řeší jen u poloviny problému. Snaha je dělat dvě velikosti tento a zmenšený. Ve zmenšeném jsou šrouby m1,6 ale dostanu tam i ty M2 ale už ne 2,5.
Přílohy
DSC_0042.JPG
jiriu

3. 7. 2012, 8:43

zdravim, kdyz to tady tak ctu ....,tak ja ti jich par vyrobim na zkousku a pak uvidime, jestli mas zajem tak napis na sz nebo zavolej 606 638 717 j
TOMAX
Kontaktovat uživatele:

10. 7. 2012, 7:38

Engineer a RaS, ste zo starej skoli takze klobuk dolu ale nebudte drzi tam kde netreba, jeden kus cas vyroby 20sekund cena na kus 0,5€ pri odbere nad 200ks 0,42€ cena noza 15€ zoradenie sustruhu hodina, nemat teraz zakazku na 4 tyzdne a potom dalsiu seriu v pohode to pustim do vyroby a chlap mi to s usmevom spichne za 3 hodiny aj s nastavenim. pokial to chcete robit na neakej klasike berem ze sa to neda ani za ten cas ani za tie peniaze ale pokial mate k dispozici dvojvretenove cnc a mate sancu na nom vyrobyt aj drazku pre skrutokovač odporucam preratať cenovú ponuku... pretoze za ten cas co som vo fachu som toho spravil omnoho viac ako vy v mojom veku... a ak vam to neda tak si prepocitajte ze precujem 4 roky v nastrojarskej firme a denne pustim do vyroby v priemere 5 nastrojou ktore nakreslim a spravim na ne programy ( sustruh a fréza ) a ako bonus cca 4 termoformingove formy za mesiac. a to neratam firmu v ktorej som dal vypoveď tak s tymi tvrdými recami opatrne ;)
SolidWORKS 2012 + SolidCAM 2012
-
CNC sustruh pohánanými nástrojmi
5oska DMU eVo 40
a nejaké tie 3osé mašinky :)
RaS

10. 7. 2012, 8:30

nejsem si vědom že bych byl na někoho drzý, nicméně to co jsi napsal je přesně tak jak já píšu..
píšeš není čas pro jiné zakázky, to je celkem logický že firma s takovou mašinou má stroj v podstatě trvale v provozu a nebude čekat na takovéhle mini zakázky, nicméně to toho člověka který to chce vyrobit nezajímá, on chce svůj výrobek v požadovaném počtu za nějakou cenu.. a kecy že ti to někdo spíchne za 3hodiny jsou sice pěkný ale kdy? někdy... to člověka co to chce nezajímá..
mimochodem když píšeš 3 hodiny to počítáte práci toho stroje pod 700kč/hodinu? aby jsi se dostal na cenu engineera?
nemusíš tady vyjmenovávat co jsi udělal ale udělej to levněji.. potom je celá debata k něčemu..

jinak já nejsem ze staré školy jsem relativně mladý a proti engineerovi nebo třeba Tobě jsem neudělal nic, ale mám docela dobrou zkušenost s tím chtít něco od někoho udělat.. pokud člověk nechce velké serie tak je to většinou tak jak to tady dopadlo.. každej haldu keců, jak je to na CNCčku hned, ale že by to někdo udělal to ani omylem..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Engineer
Kontaktovat uživatele:

10. 7. 2012, 12:51

TOMAX píše:Engineer a RaS, ste zo starej skoli takze klobuk dolu ale nebudte drzi tam kde netreba, jeden kus cas vyroby 20sekund cena na kus 0,5€ pri odbere nad 200ks 0,42€ cena noza 15€ zoradenie sustruhu hodina, nemat teraz zakazku na 4 tyzdne a potom dalsiu seriu v pohode to pustim do vyroby a chlap mi to s usmevom spichne za 3 hodiny aj s nastavenim. pokial to chcete robit na neakej klasike berem ze sa to neda ani za ten cas ani za tie peniaze ale pokial mate k dispozici dvojvretenove cnc a mate sancu na nom vyrobyt aj drazku pre skrutokovač odporucam preratať cenovú ponuku... pretoze za ten cas co som vo fachu som toho spravil omnoho viac ako vy v mojom veku... a ak vam to neda tak si prepocitajte ze precujem 4 roky v nastrojarskej firme a denne pustim do vyroby v priemere 5 nastrojou ktore nakreslim a spravim na ne programy ( sustruh a fréza ) a ako bonus cca 4 termoformingove formy za mesiac. a to neratam firmu v ktorej som dal vypoveď tak s tymi tvrdými recami opatrne ;)
Jak je vidět sebevědomí Ti nechybí, ale trochu úcty a slušnosti ano, sorry ale stále jen kecy, kecy, kecy a slovo pokial .... Myslím, že už jsme si tu toho vyslechli hodně ... ve stylu co by a kdyby .... Jak jsem napsal výše, přestaňte kritizovat můj cenový nástřel a běžte mačkat tlačítka a udělejte mu ty šroubky za těch 0,50 euro. Nic víc k tomu nemám... jen snad to, že by jste asi takhle blbě nekecali kdybyste si na to CNC oněch pár desítek nebo možná i nějakou stovečku tisíc euro museli vydělat, zaplatit ze svého a bylo by Vaše, ne že k němu máte v práci přístup.
Vůbec nehodlám zpochybňovat Tvoje kalkulace, tak bych Ti byl velmi vděčný abys ani ty nepochybňoval moje. Víc už se k tématu nehodlám vyjadřovat. :wink:
Až se tady budeš přístě chtít vytáhnout co jsi dokázal tak beru jen to, že ta firma a stroje jsou Tvoje, jasný .... něco nakreslit a pustit do výroby umí dnes spusta tobě podobných, ale vydělat si na ty stroje a provoz firmy je trochu jiný level, takže jestli chceš abych se Ti uklonil, tak vybuduj z ničeho firmu s výrobním programem, pak před Tebou smeknu.... a s radostí se Ti omluvím. :!:
testone
Sponzor fora

10. 7. 2012, 1:25

to engineer, RaS souhlas
jen tak mudruju, do čeho, kam a jak zakalkulovat že je zrovna pos... den a nedaří se a neodsejpá to a trvá to fšechno 4x tak dlouho
a nebo něco nabourám nebo třeba zlomím frézu protože jsem zrovna nečekal že se to začne lepit nebo tak něco
do výdejny (šuplíku) si sice dojít můžu ale pak si to tam taky musím dokoupit za to co vyfakturuju a zbyde mi po ..... a po .... :D
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
vvitty

10. 7. 2012, 1:31

TOMAX: Tak proc ty sroubky za 50 centu nevyrobis? Ze by proto, ze ten stroj se musi zaplatit a to z takovehle zakazky nebude?
Engineer
Kontaktovat uživatele:

10. 7. 2012, 1:53

testone píše:to engineer, RaS souhlas
jen tak mudruju, do čeho, kam a jak zakalkulovat že je zrovna pos... den a nedaří se a neodsejpá to a trvá to fšechno 4x tak dlouho
a nebo něco nabourám nebo třeba zlomím frézu protože jsem zrovna nečekal že se to začne lepit nebo tak něco
do výdejny (šuplíku) si sice dojít můžu ale pak si to tam taky musím dokoupit za to co vyfakturuju a zbyde mi po ..... a po .... :D
jjjj ... taky jsem fčera neměl den ..... a výdejna byla hodně zatížena. :? :D
Odpovědět

Zpět na „konvencni obrabeni“