Hoj packo mam doma cely kufrik nastrojov do hornej frezy...frezuju dobre ale potreboval by som ovela dlhšiu frezu, hrubka tela gitary je 55mm a na to tie frezy nestačia a obyčajna HSS je za chvilu tupá a neviem aku frezku mam pouzitpacka píše:Na hrubé věci používám frézy do horní frézky , a docela postačují i ty obyč co mívaj v každém marketu , dělal jsem tím plastiky z dubu i buku a nebyl problém , otáčky byly co vřeteno dalo cca 30t
Mám kressa FME 1050-1 tak vačšiu kleštinu ako 8mm tam nenarvem. Asi skusim kupit 8mm tvrdokov pozeral som ze to maju aj zo stopkou 8mm a dlžka frezy je 75mm takze by to mohlo aj na moje učely stačit. A používam tiez 2 brity HSS doterazpacka píše:s hss dvoubřit jsem dřevo taky hlodal ale nebylo toho zas tak moc abych poznal nějaké výrazné otupení ,
u malých průměrů fréz bych volil určitě jen dva břity
Od 5000-25000 otačok a ked som frezoval dub rychlostou 2000mm/min 8mmHSS dvoubritvou tak isiel najlepšie okolo 16500 otačok .... ako nahle som zdvyhol otačky uz horelo drevo ... samozrejme tam kde boli obluky to išlo pomalšie. Našiel som nádherne žiletkove frezy ale hlbka frezovania bola iba 30mm. A čo hovoris na tuto frezu?packa píše:jaký má max otáčky ten kres???
A možes mi prosím este povedat akou rychlostou si frezoval a s akymi otačkami? aby som vedel či niekde robim chybu alebo to mam dobre. A zaujala ma este tato freza tak sa neviem rozhodnutpacka píše:ppodobně se tvářily ty co jsem používal , dokonce jsem měl ještě s táhlejší šroubovicí , myslím že byly na dural ale šlo stím dřevo hezky ,
to by tych 16 500 otačiek sedelo pri rychlosti 2m/min. A to som momentalne skoro nadoraz.... použivam EMC je to ovela lepší chod ako Mach3 a potom pri driveroch M542 a mikrokrokovaní 16 mi moj počitač nedá vačšiu rychlost ako 2400mm/min ale zatial mi to stačí lebo na mesa kartu nemam peniaze.... šetrim na guličkovy šrob namiesto trapezupacka píše:otáčky vřetene kolem 20t osmička fréza a rychlost 2,2m/min
ta druhá co jsi na ní dal odkaz je něco podobného co bývá v těch sadách , taky by nemusela být špatná, ale možná bude mít problém vyházet z drážky všechny třísky když budeš víc hluboko
Mozem sa spytat odkial si kupoval kuličkače? Lebo som chcel kupit od pana Tumy ale jak som si prečital posledne referencie jeho šrobov tu na cnc fore ze vola 0.1mm tak to tam mozem nechat aj ten trapezpacka píše:to jsme natom podobně , já už teda kuličkáče osazený mám ale na mesu se chistám v co nejbližšší době ,
Mach , to je prostě něco hroznýho , promě to byla ztráta času