To není z mojí hlavy, ale tak to má být a máš to správně. Ať se práce daří a mašinka co nejdříve pojede ke spokojenosti.Jan Danda píše:Inspirace od Josefa.
Jurtostroj
Frézoval jsem dosedací plochy pod lineáry a po přeměření sem zjistil ,že to chce na brus. Při měření na mašině to bylo do jedný stovky.Když jsem měřil po sundání z mašiny ,už je tam tech stovek víc
.Frézka má holt svý nejlepší léta za sebou.Nevíte o někom kdo má kolem Slanýho metrovou brusku na plocho?

Tak si zapamatuj vzorec: v=PI*d*n/1000 (v - m/min, d - průměr nástroje v mm, n - ot/min)Kvako1 píše: prosímtě ,kolik otáček se dáva na tyhle frezy co tam maš na tom obrázku. koupil jsem zrovna dva ks a nerad bych je hned zmršil.
děkuji.
Pro HSS s chlazením počítej "v" tak 24 - 27 m/min.
2Jan Danda: děláš to dobře, máš hezké pravítko (stejné jako já).
Mistr nam na ucnaku rikaval, musi bej pri toceni videt zubyKvako1 píše:prosímtě ,kolik otáček se dáva na tyhle frezy co tam maš na tom obrázku. koupil jsem zrovna dva ks a nerad bych je hned zmršil.Jan Danda píše:Frézování polodrážek pod lineáry.
děkuji.

no počítal jsem to a vyšlo mi to na 175 otaček což si myslim že je tak akorát. dopočítal bych to i bez toho vzorce ale neznal jsem tu obvodovou rychlost. teď už si to dopočítam vpohodě.
díkes.
a sory za OT. tady ve vlakně.
díkes.
a sory za OT. tady ve vlakně.
Chtěl bych se zeptat, jak hodnotite s odstupem času ruční řezání a vrtání závitů pod lineáry?
Čeká mě teď 100děr a začínám zjišťovat, co mě čeká a čeho se mám vyvarovat.
Čeká mě teď 100děr a začínám zjišťovat, co mě čeká a čeho se mám vyvarovat.
Elektrikář, mechaniku dělám jen z donucení a jako hobby.