chteni ceny po kupujicim

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

24. 8. 2012, 10:48

btw nejak mi nedochazi asi jsem (natvrdlej) smysl chtit po kupujicim aby nabidnul cenu
kdyz by rekl 200 tak se mu prodavajici vysmeje ze to je malo ze chce alespon 1000
tak proc to nerekne rovnou kdyz vi co za to chce minimalne
nebo snad ceka ze mu kupujici rekne schvalne vic nez je bezna trzni cena a on na tom vydela
nebo nezna beznou cenu a nechce se mu zjistovat (akceptoval by v tom pripade kupujicim nabizenou cenu i kdyby nabidnul napriklad 1kc?)

co to ma za smysl?
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Thomeeque

24. 8. 2012, 11:14

robokop píše:tak proc to nerekne rovnou kdyz vi co za to chce minimalne
Je tu samozřejmě šance, že kupující nabídne víc, než co za to chceš minimálně.. nebo že se sejde víc zájemců a ty si budeš moct vybrat lepší nabídku.. nebo nemáš úplně jasnou představu o ceně a je to pro tebe takovej průzkum trhu.. kdyby to nemělo žádnej smysl, lidi by to nedělali.. protivný to trochu (nebo, když ti pak napíše to okřídlené "200?? Ses zbláznil??", tak docela hodně) z pohledu zájemce je, o tom žádná, ale nemyslim, že to musí bejt pokaždý vyloženě vychcanost (u BleckArta rozhodně nebyla)..
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
RaS

25. 8. 2012, 2:39

že taková kravina nadzvedne ze židle tolik lidí.. :D
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

25. 8. 2012, 7:19

no mozna proto ze v posledni dobe lidi chtej cim dal vic s nekym/necim vyjebavat a uz je toho proste prilis
RaS

25. 8. 2012, 8:18

no ale pořád je to věc kupujícího a prodávajícího, pokud se do toho nemá nikdo jinej montovat tak zakažte v prodeji a nákupu příspěvky.. nicméně stejně to nic nevyřeší prostě vychcánkové (jestli se to tak dá nazvat) jsou a budou..
já jsem naposled od jednoho vychcánka tady koupil zdroj, odkaz byl na novodobej 24V 350W zdroj a psal že je použitej, funkční.. po cca 2 měsících výmluv že nemá čas to poslat a že mě pošle jako omluvu 3ks tak mě skutečně došli 3ks 20let starejch zdrojů 12V/2A když jsem se jako ptal co to jako má bejt tak mě řekl že tomu nerozumí další měsíc jsme řešili vrácení peněz, nakonec mě tedy vrátil o 100kč míň že si odečetl poštovné a balné :D
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

25. 8. 2012, 8:20

no prave, je to cim dal horsi a lidi jsou alergicky na kazdej naznak neceho podezreleho
Thomeeque

25. 8. 2012, 8:30

nabídka bez ceny = šance prodávající prodat za víc, než je jeho minimum
nebídka s cenou = šance kupujícího koupit za míň, než je jeho maximum

v podstatě mě nenapadá, proč by měl mít kupující větší nárok na svou šanci než prodávající na svou, jsou to dvě rovnocenné strany. Nabídka s cenou má imho vyšší šanci na úspěch, ale nechal bych to na každym, co mu vyhovuje víc, je to jeho věc.

Jestli pak prodávající nedodrží, co slíbil co se týče kvality, doby dodání atd. je už věc úplně jiná a s tímto nijak nesouvisí.

T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Kvako1
Sponzor fora

25. 8. 2012, 8:52

ja bych to Robe neřešil je to jejich vec ,a navíc tohle je technicke forum , ne bazar, to vlakno bych jim smazl a hotovo.
navíc ten člověk začal zasírat už další vlakno...
a za další kdyby toho konika tak strašně chtel tak si ho koupi na aukru, už tam byl podruhe a neprodal se za 800
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

25. 8. 2012, 9:08

me to prijde stejne nesmyslny jako kdyz jsem prodaval neco za 1000 a kazdej prisel ze chce slevu a ja na to ze to uz niz nejde ze to je moje minimum a kazdej se ofrnoval
nasledne jsem zvednul cenu na 3000 a daval 30% slevu hned po projeveni zajmu o koupi a svete div se prodavalo se to lip

lidi co furt zkousej s nekym vyjebat jsou nakonec vyjebani sami a jeste o tom nevi a zijou v blazenosti jaky jsou kabrnaci
dobre jim tak
Kilovolt
Sponzor fora

25. 8. 2012, 12:15

Kvako1 píše:ja bych to Robe neřešil je to jejich vec ,a navíc tohle je technicke forum , ne bazar, to vlakno bych jim smazl a hotovo....
Souhlas,hádaj se tam, jak u nás na návsi báby z místní rozvědky :evil: . Prostě ani jeden nechce zveřejnit svoji představu o ceně a to je pak těžký se na něčem dohodnout :!: . Zamknout, smazat.........a šmytec :idea:
Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
kraljan

25. 8. 2012, 1:23

To ze se k cene dojde nejakym jednanim je podle meho nazoru naprosto prirozena vec. Protoze naprosto stejna vec muze mit ruznou cenu v zavislosti na konkretnim kupujicim a prodavajicim a zejmena i na konkretnim case.
V pripade, ze prodavajici cenu urci predem, tak ma vetsi sanci na rychlejsi prodej (zejmena kdyz je cena bliz cene bezne nebo dokonce nizsi), zaroven eliminuje dotazy od lidi, kteri maji predstavu ceny podstatne nizsi.
Na druhou stranu chapu i prodej s cenou nabidkovou. V pripade, ze jsem na strane kupujici, tak zvazim za jakou cenu se dana vec pohybuje pri jinych prodejich (aukro, bazary a pod), jeji dostupnost a jak moc danou vec potrebuji pripadne zda jsem ji schopen koupit nekde jinde a tohle vsechno zakalkuluji do nabidnute ceny a (zejmena kdyz muzu obratem koupit jinde) treba i cenu lehce snizim. Pak mam sanci na pro me dobry obchod, kdyz nabidnutou cenu protistrana akceptuje. V pripade, kdy neni dana vec bezne k mani a skutecne ji potrebuji, tak nabidnu i cenu vyssi apod. Variant je mnoho. Vysledkem je ze bud vec budu mit nebo nebudu mit.
Druha stranka veci je, ze kdyz neco chci, tak se snazim prijmout pravidla protistrany. Kdyz by nabizena pravidla byla proti nejakym mym zasadam, tak bych urcite dotycneho neosocoval, jak bylo ve vedlejsim vlakne, protoze timto zpusobem se k ocekavanemu vysledku nedostanu a i kdyby nahodou byla na zacatku cena prodavajicim akceptovatelna v rozumne vysi, tak tezko po takoveto konverzaci bude prijatelna.
Jednou jsem reagoval na inzerat ohledne prodeje (prestoze jsem vec nutne nepotreboval) bez uvedene ceny s tim, ze mam nabidnout. Nabidnul jsem vyrazne mensi cenu nez za kterou bych to kupoval kdybych musel. Prodavajici odpovedel, ze cekal vic, tak jsme se domluvili, at pocka na lepsi nabidku a nakonec to stejne prodal za mou puvodni nabidku. Ted nevim jestli jsem taky vychcanek, ktery prodavajiciho vyuzil nebo jestli mu naopak nepomohl, protoze jsem v dane chvili vytvoril poptavku a tim padem se mohl obchod zrealizovat.
QNX
Kontaktovat uživatele:

25. 8. 2012, 4:20

kraljan: souhlasím s tím co píšeš. Všechno je to o dohodě. Někdy také nechám kupujícího nabídnout cenu a nepokládám to za nic špatného. Samozřejmě, když cenu nenabídne a koupit chce, tak mu nějakou cenu navrhnu já (ale kdyby si určil cenu o něco nižší, tak bych mu to asi nechal taky bez dalšího dohadování). Líná huba holé neštěstí ... a nevymáchaná huba to samé :lol:
Engineer
Kontaktovat uživatele:

25. 8. 2012, 9:23

Myslím, že cena je vždy věcí obou stran, tedy prodávajícího, ale také kupujícího pokud je diskuse o ceně vůbec možná. Někdy když chci něco koupit a cena se mi nelíbí tak zkusím smlouvat a dostat to níž s rizikem, že ale zboží koupí někdo jiný a já třeba ostrouhám, ale jindy když něco chci či nutně potřebuju tak klidně cenu nabídnu a nespekuluju jestli jsem přeplatil nebo vydělal, ostatně všechny aukce jsou na tomhle principu postavený tak o co jde.... :lol:

Já kdybych měl něco na prodej to co někdo nutně shání a uvažoval bych o tom, že mu to nabídnu, tak budu postupovat úplně stejně, tedy požádám o nabídku. No a pokud budu mít něco echt zajímavýho, kde si jsem jistý cenou a tržní hodnotou tak si cenu určím pevnou. Ostatně to celý je jen o slušným chování a umění domluvy .... Výsledek totiž může být v obou případech stejný
1. chci cenu po kupujícím ..... jsem vychcanej. :lol:
2. řeknu si o cenu, která se ale nebude kupujícímu líbit, protože jak víme lidé mají všelijaké představy ..... a jsem taky vychcanej, nenažranej atd... :roll:
Takže je to ve finále na stejno.....
marekzcke

25. 8. 2012, 10:55

Ja to vidím presne opačne. Sa tu rozčulovať pretože niekto niekde, neviem síce kde zverejnil ponuku bez ceny? Asi teda potencionálnym záujemcom vadí, že by to preplatili. Sú zvyknutí presne ako vravíš, kupovať na zľavy. A to je úplne primitívne zmýšľanie. Ja napr tiež predávam veci tak, že si cenu určuje dopyt. Predávam totiž to čo už nevyužívam a nemá to pre mňa cenu. Som rád, že to napr ešte niekomu poslúžilo a nezávidím šikovnejším, že si to opravili, vylepšili či inak zužitkovali.
Preto je trapné sa takto ventilovať. Bazár slúži v prvom rade na zbavovanie sa nepotrebných vecí a nie na biznis :). To obchodníci lákajú na zľavy. Bežný, nekonzumný občan sa k tomu stavia tak ako napr ja :). Mám niečo nepotrebné tak to skúsim predať, darovať. Zbaviť sa nepotrebného. Ale možno je to pre mňa o to ľahšie, že nekupujem každú kravinu a nespolieham na to, že si budem priekupníctvom privyrábať. Tieto praktiky prenechávam Synom Izraela.
Rad kreslim v 3D. Ked je to zaujimave a nieco nove sa naucim, tak aj zadarmo.
lapa
medaile za lepsi forum

26. 8. 2012, 12:53

marekzcke píše:Ja to vidím presne opačne. .... Tieto praktiky prenechávam Synom Izraela.
Nezatahuj sem zadne narazky na narodnost - natvrdo receno - nech si svoje antisemitske zvasty pro sebe ... Sam si nabihas na vidle ...
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“