výroba
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
K cemu to vlastne je? Vypada to jak nejaka divna motaz na puskohled 

Kdo nic nedela ,nic nesku...
Brzdová páka od kola? Já bych odhadoval cenu při 10ks tak na 5000-10000 kč/ks.
Vidis to me nenapadlo. To bude tim ze sem na kole nejel uz nekolik let 

Kdo nic nedela ,nic nesku...
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Brzda od kola? Vždyť v tom není ani hydraulika, to teď u bicyklu musí bejt...QNX píše:Brzdová páka od kola? Já bych odhadoval cenu při 10ks tak na 5000-10000 kč/ks.
Aleš Procháska
Ty si fakt dement, to nevidíš že to je bezdrátový? Asi nesleduješ nejnovější trendy co?prochaska píše:Brzda od kola? Vždyť v tom není ani hydraulika, to teď u bicyklu musí bejt...QNX píše:Brzdová páka od kola? Já bych odhadoval cenu při 10ks tak na 5000-10000 kč/ks.
Pilníkem a pilkou na železo bys to určitě udělal. Jak, za jak dlouho a v jakej kvalitě, to jsou otázky.
Nicméně ti doporučuju, abys zvážil, co by bylo jednodušší.
1. Koupit hranolek, zavřít se o víkendu do dílny (ručník a energeťáky s sebou) a mořit se s tim, i když výsledek (pokud nejsi mimožádně zručnej) nebude stát za moc.
2. Nakreslit si výkres, zadat jako zakázku nějakýmu zámečníkovi (kterýho si myslim - pokud budeš chtít co nejnižší cenu - budeš těžko hledat) a ve výsledku zaplatit jak už tady někdo naznačil nehorázný prachy.
3. Pokud tu brzdu opravdu chceš, nevim sice kolik stojí, ale než vymejšlet podobný (viz. 1., a 2.), sežeň si raději nějakou obyč. brigádu, za chvilku si na to vyděláš a normálně si to koupíš.
Pozn.: Pokud je tahle páčka drahá a budeš shánět brigádu, aby sis na ní vydělal, tak až si ty peníze vyděláš, možná se rozhodneš, že za ty penízky si radši koupíš něco potřebnějšího, a páčku na kolo si koupíš obyč za 150,-
Je to jenom otázka, co je pro tebe přijatelnější, jestli by tě bavilo něco vyvíjet ve svej dílničce (kutil) a nebo to raději koupit.
Nicméně ti doporučuju, abys zvážil, co by bylo jednodušší.
1. Koupit hranolek, zavřít se o víkendu do dílny (ručník a energeťáky s sebou) a mořit se s tim, i když výsledek (pokud nejsi mimožádně zručnej) nebude stát za moc.
2. Nakreslit si výkres, zadat jako zakázku nějakýmu zámečníkovi (kterýho si myslim - pokud budeš chtít co nejnižší cenu - budeš těžko hledat) a ve výsledku zaplatit jak už tady někdo naznačil nehorázný prachy.
3. Pokud tu brzdu opravdu chceš, nevim sice kolik stojí, ale než vymejšlet podobný (viz. 1., a 2.), sežeň si raději nějakou obyč. brigádu, za chvilku si na to vyděláš a normálně si to koupíš.
Pozn.: Pokud je tahle páčka drahá a budeš shánět brigádu, aby sis na ní vydělal, tak až si ty peníze vyděláš, možná se rozhodneš, že za ty penízky si radši koupíš něco potřebnějšího, a páčku na kolo si koupíš obyč za 150,-

Je to jenom otázka, co je pro tebe přijatelnější, jestli by tě bavilo něco vyvíjet ve svej dílničce (kutil) a nebo to raději koupit.
nevěřím tomu, že to někdo bude ochotnej udělat za 500-1000kč při 10ks. Já jsem odhadoval cenu 10x větší, ale i tak nebude snadné najít někoho, kdo ti to za tyhle peníze udělá. Pokud to poptáš někde u profíka, tak tě s počtem 10ks vyhodí, nevyplatí se mu s tím trápit ani za těch pár tisíc. Nakreslit, udělat programy, udělat upínací přípravky ..... to je dost práce. První kus bude prostě příšerně drahej a i když ty další už budou za rozumnou cenu, tak do 10ks tyhle náklady prostě nerozpustíš. Když budeš chtít tisíce kusů, tak už někoho najdeš bez problémů. Jediná šance je najít nějakého kutila s lepším CNCčkem, kterej to udělá jako melouch v rámci svého koníčku.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
A no jo, bezdrátová hydraulika, ze mě to netrklo. Olej T32 na 400 MHz teď frčí.Kopi. píše:Ty si fakt dement, to nevidíš že to je bezdrátový? Asi nesleduješ nejnovější trendy co?prochaska píše:Brzda od kola? Vždyť v tom není ani hydraulika, to teď u bicyklu musí bejt...QNX píše:Brzdová páka od kola? Já bych odhadoval cenu při 10ks tak na 5000-10000 kč/ks.
Aleš Procháska
NN, si fakt v pravěku. T32 už dávno neni in, nejnovější je teďko T2008 XP na 2GHz v dual režimu.
I když je fakt, že to stejně poslední dobou přestává stačit, a začíná se prosazovat optický vlákno.
Jen tam mimochodem, až budu stavět barák, včechny rozvody inženýrckejch sítí už budou v optice - tzn. elektrika, voda, plyn, internet, a asi i kanalizace.
Ale je to hudba budoucnosti no...
I když je fakt, že to stejně poslední dobou přestává stačit, a začíná se prosazovat optický vlákno.
Jen tam mimochodem, až budu stavět barák, včechny rozvody inženýrckejch sítí už budou v optice - tzn. elektrika, voda, plyn, internet, a asi i kanalizace.
Ale je to hudba budoucnosti no...

-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Jako kusovka by se páčka dělala ve svěráku s podložkami na tříosé profi mašině tak minimálně na 5 upnutí, ten rám na 6 + ještě 1 nebo 2 na proříznutí těch stahovacích kroužků. Ještě jsou tam asi nějaké další díly, ty nepočítám. Vidím tam libůstky jako strojně sražené hrany zadním odjehlovačem na 3D povrchupavel3 píše:Přemýšlím o výrobě něčeho podobného,zatím je to jen nápad,proto jen foto.Zajímala by mě přibližná cena při cnc výrobě do 10ks jestli má cenu se s tím dále zabývat.

Aleš Procháska