Colchester Master 2500-zkušenosti?

Vse o konvencnich strojich, nic o jejich prestavbe na cnc
Odpovědět
milda87
Kontaktovat uživatele:

2. 8. 2012, 7:53

Zdravím,
padl mi do oka tenhle soustruh...

http://www.lathes.co.uk/colchester/page17.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Nesetkal jste se s ním někdo v praxi,nemáte někdo praktické zkušenosti?
milda87
Kontaktovat uživatele:

5. 9. 2012, 11:18

opravdu nikdo neví žádnou informaci??
milda87
Kontaktovat uživatele:

9. 9. 2012, 12:13

8) Asi je to v našich končinách velká rarita :(
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

9. 9. 2012, 10:53

milda87 píše:opravdu nikdo neví žádnou informaci??
Předpokládám určitě zcela správně, že máš na mysli konkrétně tento kousek http://aukro.cz/mensi-soustruh-i2610029909.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Takže ten pán by ti o něm asi řekl vše podstatné, docela pochybuju, že tento konkrétní typ tady někdo sedlá :wink:
Pravděpodobně to je palcová záležitost, už jen z toho, že tam je to odměřování, i když u koníka má napsáno cejchování jak v palcích tak milimetrech a to je blbost, protože buď je ten šroub v palcích a nebo milimetrech a tomu odpovídá nekonečná opakující se stupnice dohromady to nejde. Jinak typicky se plete dohromady 5mm šroub s 2 palcovým, ale není to úplně přesně, ale u koníka to nevadí u příčného už je problém, proto možná to digi odměřování :wink:
Zkus poptat na cizích webech určitě tam toho bude kopec informací konkrétně o tomhle typu :wink:
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
milda87
Kontaktovat uživatele:

9. 9. 2012, 7:27

Díky za odpověď.
Ano,narazil jsem na přímo tenhle kousek,který uvádíš.Vzhledem k tomu,že ho prodává již delší dobu,tak se obávám nějakého problémku,ty palce by mohl být on....
Pokud odejde odměřování ,tak jsou mm v háji.

Právě jsem koukal i v zahraničí,kde se dají soustruhy téhle značky sehnat "ve velkém"... Ale asi by to byla jen spousta problémů,nejlepší bude koupit něco v našich končinách vyzkoušeného a osvědčeného...
profor

9. 9. 2012, 9:01

[quote="tumlik"][quote="milda87"]opravdu nikdo neví žádnou informaci??[/quote]
...Pravděpodobně to je palcová záležitost, už jen z toho, že tam je to odměřování, i když u koníka má napsáno cejchování jak v palcích tak milimetrech a to je blbost, protože buď je ten šroub v palcích a nebo milimetrech a tomu odpovídá nekonečná opakující se stupnice dohromady to nejde. :wink:[/quote]

Taky si myslim, ze je to palcove, nicmene ten pan mel na mysli nejspis cejchovanou primo vlastni pinolu konika. Tedy to, ze je na ni vyryta jak palcova, tak mm stupnice. Na stupnici u klicky je to samozrejme nesmysl. :)
Odpovědět

Zpět na „konvenční soustruhy“