Nazdar.
Dnes jsem byl služebně na veletrhu v Brně a řekl bych celkem příjemný šok. Alespoň zpočátku.
Hned za vstupník Pčkem na volné ploše stánek s "kostkama" a RapManem, další tiskárny Fabbster v pavilonu...
Bohužel druhý dojem byl už horší. V prvním stánku měli vystavenou polovinu "výtisků" z úplně jiných strojů, takže šlo jakési matení tělem. Navíc jsem s nimi vedl rozhovor asi v tomto znění:
"...slyšel jsem, že ta akrylátová konstrukce tiskárny ráda praská."
"Ne, s tím jsme se nestkali."
"Ale zrovna tady to máte prasklé a opatlané vteřiňákem..."
Pří zmínce o tom, že vím o modelu "Průša", totální konec komunikace.
Na stánku Fabbster zase "obsluha" o tisku nic nevěděla, předvádějí vlastně něco jiného a když už tak kazetový systém plastových kostek. Výtisky znatelně horší, ale zase nenašizené.
V obou případech bez vyhřívané podložky, ale zato s více hlavami...
U mě osobně nějak vyprchalo nadšení, ale přesto se chci zeptat, jestli jste taky někdo byli na MSV a viděli a třeba měli u prodejců více štěstí než já. Z vlastní zkušenosti vím, že odpovídat celý týden na otázky není žádný med a mohl jsem mít jen prostě smůlu.
Díky za názor, Radek
Hobby 3D tisk na MSV Brno 2012
-
- Kontaktovat uživatele:
A to by mě prosím Tě zajímalo, víš kdo RapMan vystavoval ?
http://figury.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
Omlouvám se, upřesním.
Na volné ploše firma Protocom z Ostravy. Předvádí stavebnici RapMan 3.2 z plexiskla, jedna nebo dvě trysky. Dál předvádí hotovou 3D Touch až třítryskovou. Vše pod logem Bits from Bytes.
V pavilonu C (??) firma AGI.sk předvádí Fabbster plus nějaké routříky (nepodepřené tyče...)
Jak jsem psal, kvalita výtisků mě trochu zklamala. A přístup firem víc.
Radek
P.S.: Ceny nebudu opisovat, abych nebyl nařčen z pokusu o reklamu.
Na volné ploše firma Protocom z Ostravy. Předvádí stavebnici RapMan 3.2 z plexiskla, jedna nebo dvě trysky. Dál předvádí hotovou 3D Touch až třítryskovou. Vše pod logem Bits from Bytes.
V pavilonu C (??) firma AGI.sk předvádí Fabbster plus nějaké routříky (nepodepřené tyče...)
Jak jsem psal, kvalita výtisků mě trochu zklamala. A přístup firem víc.
Radek
P.S.: Ceny nebudu opisovat, abych nebyl nařčen z pokusu o reklamu.
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
No co si sám postavíš, to si i sám odladíš a opravíš, takže v tomhle nemají prodávané stavebnice šanci. Na strojírák sem letos nešel, po operaci nihy jsem rád, že bych dopajdal tam a zpět a tak to pro mě nemělo smysl. Ale teď mě to koukám možná i trošku bude mrzet, skutečná kvalita výstupu těch dvou tiskáren by mě zajímala i to jak řeší přepínání hlav. Sám mám srovnání jen s mendelem, vlastní konstrukcí a profi tiskárnama a říkal jsem si, že tohle by mohlo být mezi. Jinak běžně tito prodejci v materiálech chválí PLA jako nejsnaněji tisknutelný materiál, ale moje zkušenosti říkají, že ani omylem. ABS je na kvalitu tisku daleko lepší....
U Fabbstera vychvalovali svoje tyčinky namísto návinu materiálu na roli. Jsou ozubené a prý když přepínají hlavu, tak ji za zoubky zatáhnou nazpět. Tolik citace, jakkoliv podivná zdá se býti.
Radek
Radek
Ty tyčinky sem viděl. Dostali za to i cenu. Osobně si myslím že je to kravina. Zoubky na materiálu sice usnadňují posuv ale na druhou stranu nemá to plnej průřez a možnost kombinovat barvičky, jen aby to bylo strakatý, mi přijde nanic. Nehledě na tom, že role drátu je pořád levnější než hromádka tyčinek v zásobníku. Mimochodem drát zatáhnu zpět úplně stejně jako ty tyčinky....
A nevíš, co používají za hotendy? Na všech prezentovaných strojích (oba stánky) mi přišly stejné - ocelová tryska 0.4mm obalená oranžovou bakulí.
Radek
Radek
Vyhoda tycinek ma byt v tom, ze jsou presnejsi - pri vytlacovani dratu je tezke udrzet prumer, pri vstrikovani do formy by to melo byt daleko lepsi. Take obdelnikovy tvar mozna umozni presnejsi davkovani (stejnomernejsi zasekavani zoubku).drk222 píše:Ty tyčinky sem viděl. Dostali za to i cenu. Osobně si myslím že je to kravina. Zoubky na materiálu sice usnadňují posuv ale na druhou stranu nemá to plnej průřez a možnost kombinovat barvičky, jen aby to bylo strakatý, mi přijde nanic. Nehledě na tom, že role drátu je pořád levnější než hromádka tyčinek v zásobníku. Mimochodem drát zatáhnu zpět úplně stejně jako ty tyčinky....
No co sem koukal na jejich vytisteny výrobky tak mi přišly průměrný, takže nevím podle čeho vyvodili tu výhodu... Stejně tak kruhovej drát nemá co prokluzovat a od slušnýho výrobce průměr nekolísá. Spíš mi příjde problém s těsněním a půřezem s těma soubkama, obzvlášť v místě kde to navazuje. Pokud chce někdo lepší posuv tak raději doporučím průměr 1.75, než ty tyčinky.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tady máte ukázku nevhodnosti plexiskla. já to postupně měním, takže co nevidět to i přejmenuji podle sebe 

http://figury.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;