Řeším uložení litinové desky frézky s rozměry 3000x944x130mm, celková váha včetně příslušenství bude do 3500kg. Spodní plocha je téměř dokonale hladká s 6ti otvory D20mm v podélné ose. Podlaha se bude teprve betonovat, předpokládám min. 30cm tlustý železobeton.
Zatím jsem našel použitelné http://www.haberkorn.cz/files/file/norm ... _prvky.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; str. 199 typ T 25123 150x75mm. Idea je použít pásovinu 200x20mm cca 0,5m dlouhé kusy, do těch navrtat díry se závity a na těch pomocí strojní vodováhy ustavit do roviny. Poté připravenými dírami podlít epoxidem.
Celkem by se použilo 6ks nožiček v podélné ose, aby 3 16mm šrouby kotvící stůl k podlaze byly obloženy z obou stran a další 2x4kusy po obou stanách, aby deska byla podložena v rozích, kde budou ukotveny kuličkové šrouby.
Nožičky pro 3t stroj
Robokope, abych to ještě upřesnil: ta deska tvoří vlastně rám portálové frézy. Na fotografii jsou vidět podélné drážky po okrajích desky pro 23mm široké kolejnice lin. vedení. Na hoblíku po opracování při kontrole rovinnosti ukazovaly setinkové hodinky +-0,00 v referenční drážce, +0,01 na koncích a -0,01 uprostřed drážky na druhé straně a vlastní stůl mezi drážkami +0,00 -0,02. Nerad bych to zazdil, že to jen tak hodim na beton, který má na téhle ploše +-3mm.
Navíc spodek by měl být termostatovaný na 20°C, takže bych tam potřeboval mezeru.
Navíc spodek by měl být termostatovaný na 20°C, takže bych tam potřeboval mezeru.
Elektrikář, mechaniku dělám jen z donucení a jako hobby.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
kdyz to nebudes mit podlozene celou plochou tak se ti to stejne prolezi a bude to krive
na beton se to nepoklada
niveluje se to predem aby to bylo rovne a podlejva se to ridkym betonem aby to sedelo plosne a to co nejdriv nez se to prolezi
protoze z te nivelace nemas vsude stejnou zatez na vsech bodech po ztuhnuti betonu uz ano
delalo se to uz pred sto lety a zatim asi nikdo nic lepsiho nevymyslel protoze kdyz se to pak proti tomu betonu pod pritahne sroubama tak se to stane soucasti baraku a cele to ztuhne a masine pribudou dalsi tuny ktere tlumi vibrace
na beton se to nepoklada
niveluje se to predem aby to bylo rovne a podlejva se to ridkym betonem aby to sedelo plosne a to co nejdriv nez se to prolezi
protoze z te nivelace nemas vsude stejnou zatez na vsech bodech po ztuhnuti betonu uz ano
delalo se to uz pred sto lety a zatim asi nikdo nic lepsiho nevymyslel protoze kdyz se to pak proti tomu betonu pod pritahne sroubama tak se to stane soucasti baraku a cele to ztuhne a masine pribudou dalsi tuny ktere tlumi vibrace
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
pravdu dí ten chlapecrobokop píše:kdyz to nebudes mit podlozene celou plochou tak se ti to stejne prolezi a bude to krive
na beton se to nepoklada
https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
OK. Teď jsme to šoupli do skladu, je to položené na dvou trámech v 1/4 a 3/4 délky desky na rovném, tak se to snad za měsíc neprohne.
V plném proudu je příprava k betonování podlahy, tak vymýšlím jak to ustavit do roviny a podlít.
Zatím mě napadlo do betonu zavrtat kotvy s M16 šroubem, na ně dát matice "spojky" a na nich stůl podle strojní vodovány ustavit. 6šroubů by mělo 2,5t unést.
Pak už jen udělat kolem mírně vyvýšenou dřevěnou ohradku a nalít beton.
V plném proudu je příprava k betonování podlahy, tak vymýšlím jak to ustavit do roviny a podlít.
Zatím mě napadlo do betonu zavrtat kotvy s M16 šroubem, na ně dát matice "spojky" a na nich stůl podle strojní vodovány ustavit. 6šroubů by mělo 2,5t unést.
Pak už jen udělat kolem mírně vyvýšenou dřevěnou ohradku a nalít beton.
Elektrikář, mechaniku dělám jen z donucení a jako hobby.
u nas v práci davame pod konstrukce pambex G1 až G8 to čislo je podle tloušťky kolik tam toho leješ.
http://www.sika-shop.cz/sika-panbex-g-1" onclick="window.open(this.href);return false;
třeba tady. jsou i jine hmoty . obyčejny beton tam nedavej.
pokud to použiješ tak je potřeba ten rameček obsypat pískem zvenku, nebo nějak jinak utěsnit. a postupně dolevat.nelíp z konvy na zalevani zahrádky. pokud bys chtěl přesně jak se to děla tak mi pošli číslo do sz a ja ti to vysvětlím. nechce se mi tu rozepisovat.
http://www.sika-shop.cz/sika-panbex-g-1" onclick="window.open(this.href);return false;
pokud to použiješ tak je potřeba ten rameček obsypat pískem zvenku, nebo nějak jinak utěsnit. a postupně dolevat.nelíp z konvy na zalevani zahrádky. pokud bys chtěl přesně jak se to děla tak mi pošli číslo do sz a ja ti to vysvětlím. nechce se mi tu rozepisovat.
Kvakoušku, dost lidí ti bude vděčných, když se naopak rozepíšeš, každý fortel, který nezapadne, se hodí !Kvako1 píše:u nas v práci davame pod konstrukce pambex G1 až G8 to čislo je podle tloušťky kolik tam toho leješ.

Mini soustruh SC-4