HSMWorks
My v součastnosti máme surfcam, který není špatný, ale řekl bych, že se vývoj zastavil, alespon plno lidí to říká. Zkoušeli jsme HSM Works, který je suprový a bomba, ale ten mám nechtějí koupit. Prý pryž to běží pod Solidworksem, tak to vidí jako nevýhodu a chtějí neco zvlášt. Já to tak ale nevidím... No a tak firma nám chce koupit Edgecam, který jsem si stáhl a zkouším ho, je docela dost nelogický a nevím, jak na něj.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Nechci tu dělat práci za obchodní zástupce jiných firem
, ale to, že HSMWorks běží pod SolidWorks považuju naopak za dost velkou výhodu, spousta věcí se tak dělá daleko pohodlněji, i když přímo v SolidWorks nemodeluješ. Zkus vedení ukecat, aby aspoň zařídili zápujčku obou a uvidíte.

Aleš Procháska
-
Ahoj, Neco podobneho jsem mel pred lety. Perfektni program, ale masina zabouravala. Problem jsme nasli v tom, ze masina byla starsiho data a neumela pri vyssich posuvech dobrzdovat na miru a casto se stalo , ze miru prejela , vratila se na polohu a pokracovala v programu dal. To jsem mel Deckel se systemem Dialog 11. Musel jsem stahnout posuvy a uz nebyl problem.vozbrouk píše:Tak zápůjčku mám vyřešenou, oba jsem zkoušel. V HSM jsem byl bez problémů udělat tvarové elektrody a vložky, dokonce jsem to pustil na dílnu. Jen byl problém, že ty naše stará centra Cincineti se systémem akramatik měli občas problém. Některé tvary dopadli dobře, ale někde bylo zabouráno, přitom na drahách nic vidět nebylo. Že by špatný přenos do mašiny??? Přitom to u surfcamu běží. Pak se mi stalo, že v prostředku programu mašina nahlásila chybu. Řikám si, co se děje..... v programu byli např dvě tečky I 91..566 J-26.709 nebo nesmyslný znak, přes který to neprojelo. Když jsme to zkontroloval jinde na pc, program tuhle chybu neměl. Takže to muselo vzniknout přesunem do mašiny. Co s tím???? Dá se to řešit nebo jiný posprocesor. Co se týče Edgecamu, tak se s tím ted trápím a zatím jsme toho moc nevytvořil, Hrůza.
Ty dvojtecky jsem mel jednou a byla to moje chyba u upravy postprocesoru. Kdyz jsem postprocesor upravil uz nebyl problem. Nektere stroje jsou hold jeste 8 bytove. Myslim tim ty babicky na dilne.

Zdravím, mohl by mi někdo říci, zda v HSM si můžu měnit seřizovací list. Někde se psalo, že to není problém, proto se ptám, jak to udělat.
K nástroji bych doplnil nějaké další info. Jinak mě ještě zajímá, jak udělat, aby seřizovací list správně stránkoval. Když tisknu, tak operaci mám rozdělenou,
část na jedné stránce a část na druhé.
K nástroji bych doplnil nějaké další info. Jinak mě ještě zajímá, jak udělat, aby seřizovací list správně stránkoval. Když tisknu, tak operaci mám rozdělenou,
část na jedné stránce a část na druhé.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Jo, já jsem si ho třeba měnil (doplňoval nebo rušil různé informace o nástrojích). Ten list je vlastně normální postprocesor (čili napsaný v Javascriptu), jenom negeneruje g-kód ale tabulky a obrázky. Ale to stránkování nevím, mně to stránkuje dobře. Možná bych zkusil poštelovat něco ve vlastnostech tiskárny, jako že by byl blbý formát papíru nebo moc velké okraje, ale to jen hádám.
Aleš Procháska
Dobrý den.
Ozývám se s ohledem na dotaz ohledně seřizovacího listu, kde je více možností, jak upravit výstupní formát či zapisované hodnoty.
To, že nejsou správně zalámány informace na stránkách může být nejen nastavením formátu papíru, ale i dalších informací, které si můžete nastavit při náhledu před tiskem. Jak bylo zmíněno níže, mohou to být okraje, další přídavné informace, zalamování atd. Možností je více.
Jednoduchou možností, jak změnit výstupní formát seřizovacího listu, který je dále jednoduše editovatelný, je držet klávesu "Shift" a kliknout na tlačítko Seřizovací list. Pokud instalace produktu je standardní, pak seřizovací list nebude uložen v přednastaveném HTML formátu, ale automaticky se uloží do fomátu tabulky Excel. Pokud uživatel má instalovaný MS Office, a tím i Excel, pak se seřizovací list automaticky otevře, a je přístupný pro dodatečné úpravy, ale to není vše...
Výstup seřizovacího listu nemusí být provádět pomocí tlačítka "Seřizovací list", ale jednoduše prostřednictvím postprocesingu, kde místo určitého typu postprocesoru vyberete požadovaný typ seřizovacího listu. K dispozici jsou "setup-sheet = HTML", "setup-sheet-excel = starší formát excelu" a "setup-sheet-excel-2007 = novější formát excelu".
Výhodou tohoto postupu je, že je možné určit absolutní, nebo relativní cesty ukládání výstupů, změny určitých parameterů atd.
A skutečně, jednou z možností je úprava samotného post scriptu pro tvorbu seřizovacího listu. Jak se zmínil předchůdce, jedná se o JavaScript, takže poměrně jednoduché programování, kde ale lze docílit téměř všeho potřebného. A zjištění určité požadované proměnné, kterou je zapotřebí zvýstupnit, je velmi jednoduchou záležitostí, neb při stisku tlačítka "Shift" a najetí kurzorem na patřičnou hodnotu/pole/proměnnou HSMWorks zobrazí požadovaný výraz, který je možné použit v post scriptu.
S pozdravem
Ozývám se s ohledem na dotaz ohledně seřizovacího listu, kde je více možností, jak upravit výstupní formát či zapisované hodnoty.
To, že nejsou správně zalámány informace na stránkách může být nejen nastavením formátu papíru, ale i dalších informací, které si můžete nastavit při náhledu před tiskem. Jak bylo zmíněno níže, mohou to být okraje, další přídavné informace, zalamování atd. Možností je více.
Jednoduchou možností, jak změnit výstupní formát seřizovacího listu, který je dále jednoduše editovatelný, je držet klávesu "Shift" a kliknout na tlačítko Seřizovací list. Pokud instalace produktu je standardní, pak seřizovací list nebude uložen v přednastaveném HTML formátu, ale automaticky se uloží do fomátu tabulky Excel. Pokud uživatel má instalovaný MS Office, a tím i Excel, pak se seřizovací list automaticky otevře, a je přístupný pro dodatečné úpravy, ale to není vše...
Výstup seřizovacího listu nemusí být provádět pomocí tlačítka "Seřizovací list", ale jednoduše prostřednictvím postprocesingu, kde místo určitého typu postprocesoru vyberete požadovaný typ seřizovacího listu. K dispozici jsou "setup-sheet = HTML", "setup-sheet-excel = starší formát excelu" a "setup-sheet-excel-2007 = novější formát excelu".
Výhodou tohoto postupu je, že je možné určit absolutní, nebo relativní cesty ukládání výstupů, změny určitých parameterů atd.
A skutečně, jednou z možností je úprava samotného post scriptu pro tvorbu seřizovacího listu. Jak se zmínil předchůdce, jedná se o JavaScript, takže poměrně jednoduché programování, kde ale lze docílit téměř všeho potřebného. A zjištění určité požadované proměnné, kterou je zapotřebí zvýstupnit, je velmi jednoduchou záležitostí, neb při stisku tlačítka "Shift" a najetí kurzorem na patřičnou hodnotu/pole/proměnnou HSMWorks zobrazí požadovaný výraz, který je možné použit v post scriptu.
S pozdravem
Pavel Cuc
1C Pro s.r.o.
Radcina 18, 161 00 Praha 6
tel.: +420 602 273 852
e-mail: pcuc@1cpro.cz
www.1cpro.cz
1C Pro s.r.o.
Radcina 18, 161 00 Praha 6
tel.: +420 602 273 852
e-mail: pcuc@1cpro.cz
www.1cpro.cz
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Tak nám prodali HSMWorks Autodesku. To není vtip, je to oficiálně potvrzené. Takže Autodesk teď má software vyvíjený primárně pro SolidWorks
. Bůh ví, co s tím budou dělat. Jestli projekt típnou aby nekonkuroval Inventorcamu, nebo jestli ho budou dál prodávat (ale jak, když SolidWorks ho obratem škrtnul ho ze seznamu certifikovaných produktů) nebo co. Každopádně se obávám zavlečení autodeskovské arogance a naprostého ignorování připomínek uživatelů, protože jejich markeťáci přece vědí lépe než uživatelé, co vlastně potřebují. A to zrovna když je 3D frézování už skvěle vychytané a uživatelsky nejpohodlnější ze všech CAMů co znám
.

Aleš Procháska
- Gulliver64
"tak to mám radost", už nějaký čas uvažuji o jeho koupi. pokud je to ale pravda, tak asi nic.
Modelová zařízení pro slévárny, hliníkové odlitky. První CNC frézka postavená v r.2003 ."Dřeváček" - r.2010. Zapřísáhlý uživatel MACH3 ver.2.63 .
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Říkají, že se nemáme bát, že všechno bude pokračovat jako doteď. Vzhledem k tomu, že jsme do toho zatím dal docela dost peněz, mi nezbývá, než věřit, že je to tak skutečně bude 

Aleš Procháska
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Na seznamu u SolidWorks není. Jestli je to definitivní nebo dočasný stav, to nevím.vozbrouk píše:Jestli ho Solidworks škrtnul z certifikovaných produktů, tak to není dobré..
Naposledy upravil(a) prochaska dne 2. 10. 2012, 5:59, celkem upraveno 1 x.
Aleš Procháska
http://www.cadstudio.cz/autodesk-vstupu ... ks-art1721" onclick="window.open(this.href);return false;
Dobrý den Vážení diskutující,
dovolte mi přednést svůj názor na stávající situaci kolem HSMWorks.
Na úvod se přiznám, že působím ve firmě, které prodává SolidWorks a také doplňující CAM řešení.
Na druhou stranu informace nevnímejte, jako přesvědčování prodejce, ale jako někoho kdo má zkušenosti od zdroje je obeznámen s informacemi, jak se říká z první ruky.
Odvážím se tvrdit, že HSMWorks jako oblíbený CAM pro SolidWorks brzy skončí. A to tvrdím navzdory tomu, že je všude uváděno, že o uživatele a zájemce o HSMWorks bude postaráno a HSMWorks bude žít dál.
Je to marketingové tvrzení, které může říkat, že do konce roku to ještě poběží, ale po novém roce, nikdo nic nezaručí.
Pro příklad dávám zkušenost s dřívějšími akvizicemi, kdy Autodesk koupil MouldFlow pro analýzu ztékání plastů nebo databázi normálií Mechsoft Profi.
Navzdory tvrzení, že uživatelé těchto software nebudou negativně dotčeni, tak během krátké doby byl jakýkoliv vývoj pro SolidWorks zastaven téměř okamžitě.
U Mechsoftu to netrvalo snad ani měsíc.
Uvědomte si prosím načasování, před koncem roku a pečlivou přípravu ze strany Autodesk i HSMWorks.
Všude se nyní obejvuje upravené logo Autodeska a HSMWorks ... SolidWorks okamžitě vyškrtnul HSMWorks ze seznamu partnerů.
Nedá se příliš věřit tomu, že by HSMWorks do seznamu vrátil.
Pokud řešíte CAM, můžete se obrátit na mě. Je možné, že s některými z Vás se známe. Nebudu se ovšem nikomu nutit, kdo chce ozve se sám.
Pokud bude zájem o informace techničtějšího charakteru, jsem k dispozici.
Bylo zde uváděno několik názorů na jiný CAM pro SolidWorks.
A tak jako pan Cuc vyvracel některé nepřesnosti v informacích k HSMWorks, stejně tak bych mohl i já informace tímto způsobem doplnit a některé fámy vyvrátit.
Nebojte se a ptejte.
Přeji pěkný den.
dovolte mi přednést svůj názor na stávající situaci kolem HSMWorks.
Na úvod se přiznám, že působím ve firmě, které prodává SolidWorks a také doplňující CAM řešení.
Na druhou stranu informace nevnímejte, jako přesvědčování prodejce, ale jako někoho kdo má zkušenosti od zdroje je obeznámen s informacemi, jak se říká z první ruky.
Odvážím se tvrdit, že HSMWorks jako oblíbený CAM pro SolidWorks brzy skončí. A to tvrdím navzdory tomu, že je všude uváděno, že o uživatele a zájemce o HSMWorks bude postaráno a HSMWorks bude žít dál.
Je to marketingové tvrzení, které může říkat, že do konce roku to ještě poběží, ale po novém roce, nikdo nic nezaručí.
Pro příklad dávám zkušenost s dřívějšími akvizicemi, kdy Autodesk koupil MouldFlow pro analýzu ztékání plastů nebo databázi normálií Mechsoft Profi.
Navzdory tvrzení, že uživatelé těchto software nebudou negativně dotčeni, tak během krátké doby byl jakýkoliv vývoj pro SolidWorks zastaven téměř okamžitě.
U Mechsoftu to netrvalo snad ani měsíc.
Uvědomte si prosím načasování, před koncem roku a pečlivou přípravu ze strany Autodesk i HSMWorks.
Všude se nyní obejvuje upravené logo Autodeska a HSMWorks ... SolidWorks okamžitě vyškrtnul HSMWorks ze seznamu partnerů.
Nedá se příliš věřit tomu, že by HSMWorks do seznamu vrátil.
Pokud řešíte CAM, můžete se obrátit na mě. Je možné, že s některými z Vás se známe. Nebudu se ovšem nikomu nutit, kdo chce ozve se sám.
Pokud bude zájem o informace techničtějšího charakteru, jsem k dispozici.
Bylo zde uváděno několik názorů na jiný CAM pro SolidWorks.
A tak jako pan Cuc vyvracel některé nepřesnosti v informacích k HSMWorks, stejně tak bych mohl i já informace tímto způsobem doplnit a některé fámy vyvrátit.
Nebojte se a ptejte.
Přeji pěkný den.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ono je to dost těžké. HSMWorks je z uživatelského hlediska o třídu nad všemi CAMy, které jsem kdy viděl -- hlavní zásluhu na tom má integrace do prostředí SolidWorks a celkem čistě navržený jazyk postprocesoru ve kterém se vcelku snadno dají řešit i dost složité požadavky (první program, kde tohle zjevně řešil programátor a ne praštěný markeťák!). Já dělám hlavně prototypy, takže je pro mně uživatelské hledisko klíčové a jakýkoliv jiný mně známý CAM znamená velký krok zpět, i kdyby generoval stejný nebo lepší kód. Krom toho jsem teď věnoval několik let života projektu, který je celý dělaný v SolidWorksu a vůbec si nedovedu představit, jak bych přecházel na jiný CAD. Krom toho 200,000 nebo 300,000 Kč je pro mě docela hodně peněz, o provozování Inventoru a SolidWorksu paralelně včetně maintenance atd. nemluvě
Nejsem výrobní firma, ale vývojář a nemůžu si to rozpočítat do nákladů na stroje které jedou 24/7. Takže jsem z toho dost rozmrzelý 

Aleš Procháska