Mam cnc masinu Kompas H1000 a elektroniku H5. Mal som to zapojene na stolovom pocitaci a vsetko fungovalo ako treba. No problem je v tom ze to potrebujem rozbehat na laptope Lenovo R61 s win XP. Mam tam nainstalovany expresscard paralelny port. Ked som to zapojil a nastavil adresu portu masina sa hybe ale dost trhavo. Teda miestami ide pekne hladko a niekedy trha az moc. Neviem v com moze byt problem. Este zaujimava vec co som si vsimol. Ked som nainstaloval macha a zapojil kartu tak adresa portu bola 0x6008 a masina isla krasne hladko len obcas malinko vynechala. Ked som restartoval pocitac tak karta zmenila adresu na 0x6cf8 tak som to musel prestavit v machu a odvtedy to trha. Nevie sa to vobec plynule pohnut. Odvtedy po opakovanych restartoch je adresa stale 0x6cf8. Ked som to odinstaloval a nanovo nainstaloval tak adresa bola zase 6008 a masina isla plynule potom zas trhala. Vobec tomu nechapem.
Nemoze to ovplyvnit nejake nastavenie? Este uvazujem nad cistou instalaciou win xp, pocitac zatial menit nechcem. Podla mna to musi byt softwerovy problem, ked najprv bezi relativne hladko a potom nie.
Ake s tym mate skusenosti? Co mozem urobit pre to aby to bezalo hladko?
Dakujem za rady.