Netušíte někdo jak nabrousit nože (ideální úhly břitů) pro soustružení
1) parůžku
2) kosti
3) textitu (to už je materiál řekl bych standardní)
4) hodně tvrdého dřeva (např. pecka avokáda)
Předem odpovím na otázku, která určitě bude následovat: Proč chci soustružit takový blbiny, jako je kost? Výroba prstýnku.
Úhly nožů pro nestandardní materiály
- Francotirador
- Příspěvky: 1173
- Registrován: 27. 7. 2010, 8:04
soustruh: TOS MN80A; obrážečka: TOS MS200N
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3
-
- Sponzor fora
- Příspěvky: 8177
- Registrován: 16. 7. 2006, 12:33
- Bydliště: Praha Bohnice + Roudnice nad Labem
- Kontaktovat uživatele:
Sám jsem to nedělal, ale otec si na hovězí kost a ebenové dřevo brousil z Radeca nože s velkým úhlem čela (po paměti odhaduju tak 25 - 30 stupňů) a úhlem hřbetu asi 10 stupňů. Pak to ještě vyleštil arkansasem. Není to na nějaké produkční obrábění (asi nebude dobrá životnost), ale bylo to přesně na tu šperkařskou práci
Aleš Procháska