5 osé plynulé obrábění - turbíny

CAM software
Odpovědět
5axis

28. 8. 2012, 5:00

Dobrý den,
má někdo zkušenosti s obráběním v 5 osách, mám na mysli opravdové obrábění: turbíny, kaplanky, fracisky atd.
Takové ty turbínky z prezentací, co zvládne dnes každý CAM program, tak prosím ne, ty mě nezajímají. Mám spíše na mysli velmi zakřivené lopatky u turbíny.
Zajímá mě jaký program je na to nejvhodnější, když opominu nejrozšířenější Surfcam, Edgecam,Sprutcam atd, tak se dostáváme
o třídu výše a zajímá mě hlavně NX 8, Hypermill 2012, Cimatron-E, eventuelně nový HSMWorks, který ještě nemá pořádně dodělané 5 osé operace,
ale prý se na tom pracuje.
Pokud někdo z vás ví, který program je skutečně dobrý, ať jej prosím tady napíše a také uvede co v něm konkrétně dělal, na jakém stroji, zdali je to
portálka nebo horizontka, eventuelně firma, ve které se uskutečněný projekt obráběl.
Máme ve firmě veliké zakázky, takže jedu spíše na kvalitu programu. Tímto chci také oslovit distributory nabízející
CAM systémy..........Jedna technická: systém Catia nechci, ta na obrábění není moc vhodná v 5 osách.
Díky moc
CamExpert

2. 10. 2012, 8:56

Dobrý den,
ohledně Vašeho dotazu na obrábění v 5-ti osách jsme schopni nabídnout CAM řešení, které zvládne i obrábění složitějších lopatkových tvarů. V současné době využívá náš software pro zmíněnou oblast několik zákazníků, v případě zájmu jsem ochoten zaslat reference s příklady využití v reálné výrobě – kontaktujte nás prosím na e-mailu infocz.plm@siemens.com
rhinov

3. 10. 2012, 6:35

reference by me take zajimaly...pokud nejsou tajne.

Situaci ve firmach kde skutecne vyrabeji turbiny jako hlavni cinnost jsem popsal v nejakem jinem postu.

Pak jsou tu samozrejme firmy ktere tyto veci vyrabeji kooperacne.A co mam ja povedomi nebo kam jsem se dostal tak je minoritne(1 firma) nasazen Solidcam a pak ruzne vice ci mene zname cam softwary.
podle me je problem se slozitosti nastaveni jednotlivych strategii protoze tyhle sw jsou proste "univerzalni"
Odpovědět

Zpět na „CAM“