takový pokus, vykaděno v DoubleCADu, do gcode jsem to převedl vlastním CAMem

{hi-res}
{hi-res}
{hi-res}
{hi-res}
{hi-res}
{hi-res}
{hi-res}
T.
Díkpotraviny píše:Pěkný,Taky jsem to chtěl jednou dělat, ale odradilo mě jak udělat aby stopka se špicí sondy byla v ose po upnutí. Já taky potřeboval aby to spínalo, koukám že u tebe to bude rozpínat.
Taky díkKilovolt píše:JJ přidávám se k chválícím. Taky o tomhle přemejšlím a taky mě odradil problém s vycentrováním.
Poslední fotka je zároveň poslední stav, dokončil jsem to v noci a jen si před spanim zapípal na multimetru, od té doby jsem se k tomu vůbec nedostal, dneska snad dodělám upnutí a dostanu se k prvním pokusům na stroji.RaS píše:už jsi zkoušel přesnost najetí?
Díky za zájem, i když asi zklamu. Můj "CAM" je jen malý soubor (javascriptových) procedůrek pro tvorbu těch nejjednodušších tvarů (momentálně vnitřní/vnější prstenec, kruhová kapsa, obdelníková kapsa) a nejzákladnějších operací (momentálně pouze rotace), umí toho opravdu málo, vývoj probíhá a asi i nadále bude probíhat tak, že si tam doprgám, co zrovna budu potřebovat (dokud toho budu schopen a bude se mi chtít), nevím, jestli to bude kdy použitelné i pro někoho jiného než pro mě. Posuď sám (kód pro spodní díl):packa píše:Thomeeque píše:nechceš se nám pochlubit tím tvým camem ? docela by mě zajímalo co vše umí ,
Kód: Vybrat vše
var fDeska = 10.0; //mm
...
var sgDirky = new SUPERGROUP();
sgDirky.addGroup(generate_inner_ring(-7.87, 13.64, 3, 0, -fDeska));
sgDirky.addGroup(generate_inner_ring(-2.75, 15.50, 2, 0, -fDeska));
sgDirky.addGroup(generate_inner_ring(+2.75, 15.50, 2, 0, -fDeska));
sgDirky.addGroup(generate_inner_ring(+7.87, 13.64, 3, 0, -fDeska));
sOut += sgDirky.getGcode();
sgDirky.rotate(0, 0, -120);
sgDirky.rotate(0, 0, 240);
var sgTelo = new SUPERGROUP();
sgTelo.addGroup(generate_circle_pocket(0, 0, 25, 0, -5.8));
sgTelo.addGroup(generate_inner_ring(0, 0, 12, -5.8, -fDeska));
sgTelo.addGroup(generate_outter_ring(0, 0, 38, 0, -fDeska));
sOut += sgTelo.getGcode();
...
Děkuju moc (za pochvalu i za návod, i když ten využiju asi až u tý další sondytestone píše:dobrý, klobouk dolů
problém s centrováním se řeší tak že se celá sonda přišroubuje posuvně na unášeč, unášečem se zatočí ve vřeteni a hodinkami se sleduje házivost doteku
spíš by to chtěĺo něco jiného místo toho šroubu jako dotek ( chápu že tohle je pokus )
To jó, ale mě tenkrát šlo o to, jak udělat, nebo jak stočit celou tu sondu aby byla celá v ose. Takže v praxi abych ji hodil do kleštiny a byla by v ose.testone píše:dobrý, klobouk dolů
problém s centrováním se řeší tak že se celá sonda přišroubuje posuvně na unášeč, unášečem se zatočí ve vřeteni a hodinkami se sleduje házivost doteku
spíš by to chtěĺo něco jiného místo toho šroubu jako dotek ( chápu že tohle je pokus )