Schéma a manuál FN25
Opravdu nemá nikdo naskenovaný manuál? Poptával jsem o u dvou firem, jedna chtěla 1350 Kč s DPH+poštovné a druhá 540 Kč + poštovné. Za naskenování 45ti stránkového dokumentu mně přijde 540 Kč jako nehorázná suma. Pochybuji, že oni to za takovou cenu kupovali, protože sám vím, jak se tohle ve fabrikách, když se rušili stroje vyhazovalo.
to víš česká republika je plná firem, které to budou kopírovat a rozesílat zdarma nebo za náklady tisku
myslím si, že těch 540,- je ještě slušná cena..

věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
tohleto mě s.......budisov1 píše:Opravdu nemá nikdo naskenovaný manuál? Poptával jsem o u dvou firem, jedna chtěla 1350 Kč s DPH+poštovné a druhá 540 Kč + poštovné. Za naskenování 45ti stránkového dokumentu mně přijde 540 Kč jako nehorázná suma. Pochybuji, že oni to za takovou cenu kupovali, protože sám vím, jak se tohle ve fabrikách, když se rušili stroje vyhazovalo.
vem si tužku a papír ( svůj, ne zaměstnavatelův !!!!!!! )
než začneš příště něco plácat o nehorázných cenách, sedni si a spočítej si
vezmi si svůj čistý hodinový plat
přičti k němu odvody ( i ty co za tebe zaplatí zaměstnavatel a neobjeví se na Tvé pásce !!!!!!!!!)
přičti 10% na Tvoji dovolenou
přičti 10% jako rezervu na Tvou případnou nemocenskou
přičti cenu strojního času skeneru
strojní čas tiskárny ( tak jako by sis ji koupil a musela by se ti zaplatit !!!!!)
PC, licence Win atd
toner *45 stran
kroužkový hřbet
pár korun na mzdu atd nešťastníka který odpovídá na dotazy potenciálních zákazníků kteří si posléze nic nekoupí
náklady na tvoji kancelář, tj. amortizaci stavby, topení, elektro, voda, hajzlpapír, uklízečka, internet, telefon
10-30% rezervu na to že Tvá pracovní doba není vždy vyplněna výdělečnou prací
od těch 540,- odečti 20% DPH
rozdíl je nehorázný zisk toho kapitalisty co se tě snaží odřít z kůže
samozřejmě to vypadá jinak pokud se to udělá v práci melouchem
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Můj požadavek byl, že jsem chtěl poslat manuál naskenovaný. Hned po příchodu první nabídky za 1350 Kč jsem právě udělal to, co říkáte vy. Vzal jsem si kalkulačku (svoji kalkulačku, jelikož jsem živnostník) a spočítal jsem si podle délky skenování jedné strany, že to může trvat i s rezervou cca 15minut!!!!! A to si myslím, i když vezmeme tu levnější variantu za 540 Kč je za 15minut práce docela dost a to by mi byla HAMBA tohle někomu naúčtovat! Tak se nad sebou milý pane zamyslete, než se začnete rozčilovat. Tyhle kecy zas se*** mě!!!!!!!!!!!!
Zase jeden, co umí počítat jen to, co se mu hodí. Milej zlatej, ty dokumentace někde musí ležet, tam musí být teplo a sucho atd. Za těch 15 minut se to nedá udělat úplně všechno. Někdo to musí najít donést ke scaneru, potom to zase zaředit zpátky na místo, aby se to příště zase co nejdříve našlo, páč zase někdo bude počítat, že se to samo ihned dopraví ke scaneru a zpět, pak se to odešle samo přes neplacený internet atd. atd.. Zaráží mne, že tě jako živnostníka ale vůbec nezajímají nálkady scaner a jeho provoz, třeba se tam musí i svíti, v zimě topit a spousta dalších nákladů na pořízení "nelegální" dokumentace pro pana podnikatele, který to chce pokud možno za hubičku, neli zadarno. Pane, ta dokumentace ti může taky přinést úspory (v což jistě doufáš) a druhý na to vynaloží práci, energie a já nevím, co všechno. Asi bych tu dokumentaci i dokázal sehnat a nascanovat a jako ty které jsem tu dal, taky zdarma, ale pro tebe ne. Sotva sem přiješ a už jsi hulvát.
Tak to já bych za návod na bulharskej soustruh ZMM CU320 klidně zaplatil....
Ale zatím jsem na něj nenarazil.....
Neměli by ho Ti drazí skenovači? Dělají mi kvůli tomu problémy bezpečáci....
Ale zatím jsem na něj nenarazil.....

Neměli by ho Ti drazí skenovači? Dělají mi kvůli tomu problémy bezpečáci....

Josef píše:Zase jeden, co umí počítat jen to, co se mu hodí. Milej zlatej, ty dokumentace někde musí ležet, tam musí být teplo a sucho atd. Za těch 15 minut se to nedá udělat úplně všechno. Někdo to musí najít donést ke scaneru, potom to zase zaředit zpátky na místo, aby se to příště zase co nejdříve našlo, páč zase někdo bude počítat, že se to samo ihned dopraví ke scaneru a zpět, pak se to odešle samo přes neplacený internet atd. atd.. Zaráží mne, že tě jako živnostníka ale vůbec nezajímají nálkady scaner a jeho provoz, třeba se tam musí i svíti, v zimě topit a spousta dalších nákladů na pořízení "nelegální" dokumentace pro pana podnikatele, který to chce pokud možno za hubičku, neli zadarno. Pane, ta dokumentace ti může taky přinést úspory (v což jistě doufáš) a druhý na to vynaloží práci, energie a já nevím, co všechno. Asi bych tu dokumentaci i dokázal sehnat a nascanovat a jako ty které jsem tu dal, taky zdarma, ale pro tebe ne. Sotva sem přiješ a už jsi hulvát.
Po telefonátu s firmou, která chtěla 540 Kč, tak dokumentace leží uložená v PDF, takže nikdo nemusí nic nosit ke skenru, nic zpátky řadit. A pojem nelegální dokumentaci pro pana podnikatele? Už vidím, jak ti co mi to vytisknou posílají peníze na Ochranný svaz autorský. A když mě někdo uráží, tak si to přeci nenechám lítít, ne? Vám by se to také nelíbilo. Nebo si snat necháváte sr** na hlavu? Tak to vás lituji, jestli to takhle vedete doma i v práci. To jste chlap k ničemu.
to že ti dá někdo nabídku, kterou nejsi ochoten akceptovat tě uráží? nebo co tě uráží?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
O mně si starost nedělějte, že už víte, za co stojím. Rozhodně vám v hulvátství nesahám ani po kotníky! Ale za to se vůbec nestydím a ani se nebudu snažit vás dostihnout. Ale přesto mi to nedá, na hlavu vám to nikdo nedělá, už to máte uvnitř...
Je to tady samej psycholog že poznají po pár větách že jsem hulvát.
Kdyby ti skenovači odpověděli že za tři stovky to pošlou na mejl tak to akceptuji ani nemrknu okem. A když se pozastavím nad tím že tady bylo podotknuto že se tam kde skladují tu dokumentaci se musí topit tak jako objel jsem dost kšeftmenu s mašinama když jsem ji scháněl a pak je oslovil zda nemají dokumentaci akorát tudle neměli tak co vím tak úplně všichni si asi schánějí jégrhóze a vaťáky na zimu do tejch hal a kanclů kde je už teď větší zima než venku. A navíc ještě nevím proč bych měl hned vypláznout velkej balík za něco co se dá sehnat levnijá ale holt někdo vezme hnedky to první.
Kdyby ti skenovači odpověděli že za tři stovky to pošlou na mejl tak to akceptuji ani nemrknu okem. A když se pozastavím nad tím že tady bylo podotknuto že se tam kde skladují tu dokumentaci se musí topit tak jako objel jsem dost kšeftmenu s mašinama když jsem ji scháněl a pak je oslovil zda nemají dokumentaci akorát tudle neměli tak co vím tak úplně všichni si asi schánějí jégrhóze a vaťáky na zimu do tejch hal a kanclů kde je už teď větší zima než venku. A navíc ještě nevím proč bych měl hned vypláznout velkej balík za něco co se dá sehnat levnijá ale holt někdo vezme hnedky to první.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
to ze si nekdo veme nejakou stovku za scanovani chapu
prez 500 za nejakou brozurku ale povazuju za nenazranost
to kdyz ale nekdo nalovi pdfko na disku a posle prilohou a chce za to pokazde prachy (treba 2500 za 20s prace!)
nedej boze s tim smeli na aukru, to fakt nechapu
kdybych byl stejny povahy tak zrusim forum a zacnu smelit s manualama na aukru
nastesti takovej nejsem
prez 500 za nejakou brozurku ale povazuju za nenazranost
to kdyz ale nekdo nalovi pdfko na disku a posle prilohou a chce za to pokazde prachy (treba 2500 za 20s prace!)
nedej boze s tim smeli na aukru, to fakt nechapu
kdybych byl stejny povahy tak zrusim forum a zacnu smelit s manualama na aukru
nastesti takovej nejsem
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Ahoj jako obvikle je u TUMLIKA 
http://www.tumlikovo.cz/wp-content/uplo ... OSFN25.rar
Jeden dobrák ju kúpil oskenoval a BEZPLATNE poskytol všetkým. Ak bude čas tak prepis dokumentácie (WORLD) bude hotový na jar 2015 ale ten čas ten čas..
kiež by nás bolo viacej

http://www.tumlikovo.cz/wp-content/uplo ... OSFN25.rar
Jeden dobrák ju kúpil oskenoval a BEZPLATNE poskytol všetkým. Ak bude čas tak prepis dokumentácie (WORLD) bude hotový na jar 2015 ale ten čas ten čas..

kiež by nás bolo viacej
S prianím pekného dňa Niperix
Vopred sa ospravedlňujem za gramatické chyby
KX3 + GWE64 + GRAVOSTAR Profi v štádiu ťažkého testovania.
Vopred sa ospravedlňujem za gramatické chyby
KX3 + GWE64 + GRAVOSTAR Profi v štádiu ťažkého testovania.
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ano, za to ti patří velké díkNiperix píše:Jeden dobrák ju kúpil oskenoval a BEZPLATNE poskytol všetkým. Ak bude čas tak prepis dokumentácie (WORLD) bude hotový na jar 2015 ale ten čas ten čas..
kiež by nás bolo viacej

http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění