pulse frequency V MACH 3
a v čem je jako problém? jestli ti to pojede na 23kHz nebo na 26kHz je skoro jedno.. při kroku třeba 0,005mm budeš mít maximální rychlost v prvním případě 6,9m/min a v druhém případě 7,8m/min.. dá ti mašina takové rychlosti? nebo potřebuješ větší rozlišení?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
lehci uz to asi nejde
mach je velmi jednoduchy
nicmene pustil jsi se do celkem slozite veci ta studuj, vyplati se ti to
takove emc ti udela vice muziky a je zadarmo
mach je velmi jednoduchy
nicmene pustil jsi se do celkem slozite veci ta studuj, vyplati se ti to
takove emc ti udela vice muziky a je zadarmo
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Nevím jestly lehčího ale určitě spolehlivějšího a výkonějšíhoprami píše:A nieje niečo ľahšie na riadenie cnc ako mach 3 ??robokop píše:v machu nemas nikdy nic jisteho tak to neres
Což je EMC2 pod linuxem
dnes se to vlastně jmenuje Linux CNC
je zadarmo a taky dost jednoduché
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
tady na foru je cela sekce a je tam cela rada navodu a pripadnych reseni ruznych problemu
s pomoci nich to musis dat
dalo to cela rada lidi ktery nikdy linux nevideli
s pomoci nich to musis dat
dalo to cela rada lidi ktery nikdy linux nevideli
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
já tím teď prošel a ačkoliv jsem linuxovej idiot, neznám ani jeden příkaz, neskopíruju ani kus textu (protože ctrl c+v nefunguje) tak jsem nakonfiguroval frézku "celkem" snadno, horší je to s nějakejma vychytávkama.. nicméně na vše je návod.. ale upřímně řečeno chce to angličtinu, bez ní bych to nedal.. kdybych nebyl debil a udělal pořádnej kabel tak si myslím že se to dá za 3 hodiny rozchodit, já jsem si blbě namáčkl kablík pro mesu a prostřední piny se nezařízli a takovouhle hloupu chybu jsem hledal 2dny
když by se nezařízli krajní a tím pádem by tam nebylo 5V tak by se na to přišlo hned, takhle vše chodilo mimo stepgenu kterej vyšel prostě zrovna tam kde to nevodilo
, takže 3x skontrolovat kabeláž, nesplést si porty, naučit se počítat od 0
(ono totiž jednou je to značený jako 1-24, podruhé 0-23 a když si na kus papíru poznamenáš že je to na 6ce tak je to ve skutečnosti na 7mým a pak to má chodit když to tam není) a je to.. nicméně já popisuju mesa karty s paralelním portem jsem to rozchodil skoro hned..

věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
- Gulliver64
na druhou stranu je tu i mnoho uživatelů macha kteří se s ním "skamarádili" a používají jej bez problémů.
podstatnější než přesná frekvence pulsů je to, že pokud chceš macha úspěšně používat, je vhodné jej provozovat na "ořezaných" XPčkách na samostatném PCčku. stačí nějaká starší plečka (jedno jádro, 1,5Ghz).
podstatnější než přesná frekvence pulsů je to, že pokud chceš macha úspěšně používat, je vhodné jej provozovat na "ořezaných" XPčkách na samostatném PCčku. stačí nějaká starší plečka (jedno jádro, 1,5Ghz).
Modelová zařízení pro slévárny, hliníkové odlitky. První CNC frézka postavená v r.2003 ."Dřeváček" - r.2010. Zapřísáhlý uživatel MACH3 ver.2.63 .