ATAS vřetena 2012
Tak jsem se ulakomil a koupil Atase 500W s měničem. Musím akorát udělat nový držák. Bohužel vřeteno má větší průměr a do původního se nevejde. Jakmile vše zprovozním, dodám foto a nějaké info. Jinak nákup jsem provedl elektronicky a přímo v Náchodě, po potvrzení objednávky jsem to zaplatil a třetí den mi to PDP přivezlo až domů. 

dobrý den All
procházím tohle fórum už hodně dlouho, tak nějaké podvědomí sice už mám, ale přece jen...
dostal se mi do ruky Comagrav 760, dvě vřetena (Kress FM6990E (bohužel nefunkční regulace) a ještě Narexka).
A tady je dotaz:
líbil by se mi ten ATAS (regulace atd.), ale stojím před problémem, zda rozbít prasátko a pořídit tu pětistovku, nebo ještě chvilku šetřit
a jít raději do 750-ky.
Můj názor je ta 750-ka, ale známe to všichni, oškubávat rodinný rozpočet moc nejde (už takhle mne polovička fandí a drží, ale...).
Díky za Váš názor a připomínky
procházím tohle fórum už hodně dlouho, tak nějaké podvědomí sice už mám, ale přece jen...
dostal se mi do ruky Comagrav 760, dvě vřetena (Kress FM6990E (bohužel nefunkční regulace) a ještě Narexka).
A tady je dotaz:
líbil by se mi ten ATAS (regulace atd.), ale stojím před problémem, zda rozbít prasátko a pořídit tu pětistovku, nebo ještě chvilku šetřit

Můj názor je ta 750-ka, ale známe to všichni, oškubávat rodinný rozpočet moc nejde (už takhle mne polovička fandí a drží, ale...).
Díky za Váš názor a připomínky
záleží co na tom chceš dělat , pokud neplánuješ nějakou sériovku a velké věci do masivu tak ti ta 500w bude stačit , na nějakou překližku šestkou frézou uplně v pohodě , já sním zajíždím i do duralu , většinou jen 4kou dvoubřit a chroupe to taky docela slušně ,
navíc bez problémů snese 600Hz kde máš výkon o cca 20% větší , když dáš do háje vrtulku a dáš mu ext větrák tak m áš k dispozici dalších 50w
navíc bez problémů snese 600Hz kde máš výkon o cca 20% větší , když dáš do háje vrtulku a dáš mu ext větrák tak m áš k dispozici dalších 50w

Taky jsem asi línej. Už skoro půl roku mám doma Teknomotor a nový měnič ale pořád strouhám s Atasem 500W.....packa píše:tak tady napiš co s tím chceš dělat
třeba se ti tu pár ohlasů pak objeví
mám doma obe tyto vřetena a můžu se přiznat že jedu pořát na to slabší , zatím mi vždy stačilo tak jsem ho neměnil![]()
a taky jsem línej

Miloš
spis takove brouseni....
http://www.youtube.com/watch?v=5R5OFWTot0I" onclick="window.open(this.href);return false;
ocel blativa, freza 6mm SK (TiALN?) cinska, otacky 9000 ot/min, rezna rychlost 160 m/s, zaber 1.5mm, hloubka 0.2 mm, posuv cca 275 mm/s
zatizeni vretene neznatelne (napajeni cca U=90V,I=3.8A)
ten pomer hluku pri obrabeni a bez je velmi zkresleny.
http://www.youtube.com/watch?v=5R5OFWTot0I" onclick="window.open(this.href);return false;
ocel blativa, freza 6mm SK (TiALN?) cinska, otacky 9000 ot/min, rezna rychlost 160 m/s, zaber 1.5mm, hloubka 0.2 mm, posuv cca 275 mm/s
zatizeni vretene neznatelne (napajeni cca U=90V,I=3.8A)
ten pomer hluku pri obrabeni a bez je velmi zkresleny.
super, koukal jsem na to, dost dobrý..
Sám ještě nevím, co s tím budu dělat, spíš asi slitiny AL (panely, štítky a tak... (zatím té "holce" stavím takový "malý kutloch", aby mi neječela uprostřed obýváku
)), ale znáte to asi všichni sami.
Ještě bych chtěl udělat tohle, támhleto a nebo něco jiného, a pak je IMHO přebytek výkonu k užitku. Ale pokud řeknete, že ta 5-ti stovka stačí...
Zatím jsem zkoušel toho Kresse, a jede velice dobře (byť tedy na plné otáčky a zatím jen dvě osy (origin soft pod DOS-em, tedy žádný MACH. K tomu se musím dopracovat teprve časem...)).
Ale i tak All díky, snad se časem dopracuji i na to, abych jen netahal rozumy, ale dokázal i poradit.
Sám ještě nevím, co s tím budu dělat, spíš asi slitiny AL (panely, štítky a tak... (zatím té "holce" stavím takový "malý kutloch", aby mi neječela uprostřed obýváku

Ještě bych chtěl udělat tohle, támhleto a nebo něco jiného, a pak je IMHO přebytek výkonu k užitku. Ale pokud řeknete, že ta 5-ti stovka stačí...
Zatím jsem zkoušel toho Kresse, a jede velice dobře (byť tedy na plné otáčky a zatím jen dvě osy (origin soft pod DOS-em, tedy žádný MACH. K tomu se musím dopracovat teprve časem...)).
Ale i tak All díky, snad se časem dopracuji i na to, abych jen netahal rozumy, ale dokázal i poradit.