Tenzometr , siloměr
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Neválí se náhodou někomu Tenzometr, siloměr s rozsahem cca do 100kg ?
Něco jako tohle
http://www.natis.cz/snimace-sily-tenzom ... del-h3.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Něco jako tohle
http://www.natis.cz/snimace-sily-tenzom ... del-h3.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
Hledám něco mechanicky rozumného, v té váze jsou tuším dva piezo krámy, já to chci na měření tahu vrtule tak bych rád aby to něco vydrželo
a nechce se mi to nějak bastlit.

IQ156
IQ156
A co to zkusit takhle: http://www.jihoceskymodelar.cz/forum/RC ... olice-na-m" onclick="window.open(this.href);return false;ěření-statického-tahu
Jednoduché a levné. Osobní váha za 300,- + trochu materiálu.
Jednoduché a levné. Osobní váha za 300,- + trochu materiálu.
bednar.dk@seznam.cz
SolidWorks 2011
Zakázková výroba jednoúčelových strojů
konstrukce strojů, automatizace,
http://www.indops.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
SolidWorks 2011
Zakázková výroba jednoúčelových strojů
konstrukce strojů, automatizace,
http://www.indops.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
co jsem rozebral 2 digi váhy tak tam bylo v podstatě malé piezo 2ks a elektronika, chci to dál zpracovávat takže potřebuju aby ztoho lezlo něco inteligentního.
Je to na motor 20Kw tedy konstrukce modelářská nepřichází v úvahu.
Je to na motor 20Kw tedy konstrukce modelářská nepřichází v úvahu.
IQ156
IQ156
Myslis jako tento
Jednak ho potrebuji a hlavne to je 2klb, tedy +- tuna. Kupoval jsem na ebay, ale 100 nebo 250lb maji taky. Je to sice Cina, ale kupodivu i alepson s jakousi certifikaci. Nicmene neni problem udelat si kalibraci svoji. Zadarmo uplne nebyl tusim kolem 100$. Ale samozrejme to je jenom tenzometricky mustek, bez zesilovace, prevodniku a zobrazeni. Sam vis, ze to je uz je druhotne a hlavne otazka par fufliku a chvilky casu. Samozrejme nepodstatnou otazkou, jakou ocekavas prenost a rozliseni.

Jednak ho potrebuji a hlavne to je 2klb, tedy +- tuna. Kupoval jsem na ebay, ale 100 nebo 250lb maji taky. Je to sice Cina, ale kupodivu i alepson s jakousi certifikaci. Nicmene neni problem udelat si kalibraci svoji. Zadarmo uplne nebyl tusim kolem 100$. Ale samozrejme to je jenom tenzometricky mustek, bez zesilovace, prevodniku a zobrazeni. Sam vis, ze to je uz je druhotne a hlavne otazka par fufliku a chvilky casu. Samozrejme nepodstatnou otazkou, jakou ocekavas prenost a rozliseni.
Budu měři tah cca 50-100kg, rozlišení postačuje po 1Kg. Potřebuji dělat cca 5 měření do roka tak za to nechci dávat nesmysl
, na ebay jsem koukal ale bud blbě hledám nebo jsem v podstatě nic nenašel. V nejhorším koupím to z toho odkazku ale vzhledem k tomu že skoro u ničeho nemají ceny ( u tohodle zrovna jo) tak už z principu to od nich nechci.

IQ156
IQ156
Tady mas tech 250lb, vcetne udaju. Chyba 0.03% z rozsahu. Netusim co za to chces dat, podle toho co pises, je to mozna zbytecny luxus. Jak by to bylo s postovnym sem nevim, ja si to posilal ve statech. Nicmene i to by slo poresit, v nejhorsim se ozvi.
http://www.ebay.com/itm/250-LB-S-TYPE-L ... 416385d3c1" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ebay.com/itm/250-LB-S-TYPE-L ... 416385d3c1" onclick="window.open(this.href);return false;
Ona už ta poptávka možná není aktuální a výměna také nemusí vyhovovat ........ale třaba to pomůže.
Mám pěkný tenzometr do 100kg v nerezovém provedení a vyměnil bych ho za nějaký menší s rozsahem do 10-200g.
Mám pěkný tenzometr do 100kg v nerezovém provedení a vyměnil bych ho za nějaký menší s rozsahem do 10-200g.
nakonec jsem koupil nějakou čínu(hodně podobná tomu co jsi ukazoval) i s převodníkem na 0-5V. Ale měl bych tu asi navíc jeden až dva tenzometry do 2 kg ( řešil jsem to ve vlkáknu s vyvažovačkou koupil jsem 4 a potřebuju 2 alespon myslím musel bych se mrknout v práci).
IQ156
IQ156
lubos: 2kg je sice víc než potřebuju, ale pořád lepší než měřit 100g pomocí tenzometru na 100kg. Převodník co k tomu mám je přesný dost, tak ten 2kg tenzometr by asi vyhovoval. Je to můstkové zapojení? Pokud ano, tak bych o něj měl zájem. To co mám já je tuším 350ohm a v manuálu k převodníku, je napsáno, že můžu na vstup zapojit max, 4ks tenzometrů paralelně. To znamená, že potřebuju můstkovej tenzometr cca 100-400ohm ........ jestli to dobře chápu.
Když jsi kupoval ty převodníky, můžeš mi dát odkaz? To co mám je sice pěkná věc, ale takovej kanon na vrabce (mooc různejch funkcí včetně aplikace pro pásové váhy, dávkovače, spousty výstupů, programování a já nevím co všechno ještě). Prostej převodník tenzometr-analog 0-5V, 0-10V, 0-20mA, 4-20mA ...... to by se mi hodilo víc.
Když jsi kupoval ty převodníky, můžeš mi dát odkaz? To co mám je sice pěkná věc, ale takovej kanon na vrabce (mooc různejch funkcí včetně aplikace pro pásové váhy, dávkovače, spousty výstupů, programování a já nevím co všechno ještě). Prostej převodník tenzometr-analog 0-5V, 0-10V, 0-20mA, 4-20mA ...... to by se mi hodilo víc.
Nechci se te nejak dotknout, ale to co pises nema moc smysl. Tenzometr sam o sobe neni nic jineho, nez presny rezistor s jasne definovanym odporem - vetsinou 120 neb 350 Ohm. Dokud ho nekam neprilepis, tak je ti k nicemu. I pote jsou zmeny tak male, ze bez mustkoveho zapojeni nenameris nic. Z toho je jasne, ze k tomu potrebujes 4. A zalezi ciste na tom, kde ten mustek udelas. Zda v silomeru, extenzometru ci cokoliv jinem nebo je soucasti prevodniku nebo ho musis udelal pomoci velmi presnych rezistoru stejneho odporu jako ma tenzometr. Takze zda mas/potrebujes 1/4, 1/2 nebo cely most. Na nejake paralelni zapojeni zapomen. Vetsinou se to dela pomoci dvou planzet na ktere jsou z obou stran prilepeny tenzometry, takze to tvori cely most, a staci v uvozovkach pripojit zesilovac. Tot vse.
peb:
samozřejmě nepotřebuju samotný tenzometr, ale snímač ve kterém je můstek ze 4ks tenzometrů.
To paralelní zapojení jsem našel v manuálu k vyhodnocovací jednotce. Vůbec jsem netušil, že se to tak může zapojovat. No, ale asi může. Co brání zapojení více snímačů paralelně? Samozřejmě pro jediné měření (třeba pod každou nohu zásobníku jeden snímač), tak aby z vyhodnocovací jednotky lezla jedna hmotnost.
samozřejmě nepotřebuju samotný tenzometr, ale snímač ve kterém je můstek ze 4ks tenzometrů.
To paralelní zapojení jsem našel v manuálu k vyhodnocovací jednotce. Vůbec jsem netušil, že se to tak může zapojovat. No, ale asi může. Co brání zapojení více snímačů paralelně? Samozřejmě pro jediné měření (třeba pod každou nohu zásobníku jeden snímač), tak aby z vyhodnocovací jednotky lezla jedna hmotnost.