Litina
Co takhle na to udělat malou indukční, nebo obloukovou pec? Tím by musela jít tavit i litina.
na internetu jsem našel odkaz na litinu a hliník www.backyardmetalcasting.com
Je vidět,ne jenom u nás, že blbost ještě nevymřela. Robokopa z toho musí píchat u srdce. Bob.
nechápu vaši zděšenou reakci nad tím že použil starý stroj jako zdroj suroviny.Děje se tak přece neustále.Není přece nutné se nad tím pohoršovat a nazývat to zhovadilostí.
Pokud chcete uchránit staré stroje tohoto osudu tak je začněte všechny skupovat.
Jinak se mi zdá vaše reakce velmi teatrální až komická.
Pokud chcete uchránit staré stroje tohoto osudu tak je začněte všechny skupovat.
Jinak se mi zdá vaše reakce velmi teatrální až komická.
Ta reakce je umerna ucte cloveka k lidske praci a umu. Proste nekdo spatne snasi,kdyz se nici stare pekne veci.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
A co jinak s tou mašinou? Staré stroje se prostě dávají do šrotu, tak to na světě chodí. Tam to rozdrtí lis na šrot, úplně stejně, akorát že to má hotové za tři vteřiny a netrvá mu to týden jako tou palicí.Bob píše:Je vidět,ne jenom u nás, že blbost ještě nevymřela. Robokopa z toho musí píchat u srdce. Bob.
A teprve stroje které náhodou přežijí, někdo si je koupí, restauruje a na 50 let uskladní, tak teprve ty plní muzea

Aleš Procháska
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
jo jenze se na to nemuzu koukat
a uz vubec se nemuzu koukat na tu neuctu
misto toho aby to ten clovek nekde nabidnul tak to proste rozsviha na kousky
pritom jiste neni problem najit spoustu pouzitelny litiny
dalsi vec je ze ten clovek je uplne blbej
protoze na tom mohl jeste vydelat
sberatel mu mohl za ten stroj dat jiste mnohem vic nez je cena litiny
kdyby rozsvihal stroj kterych jsou tisice tak nereknu ale tohle vypadalo na stroj z kategorie kde jsou jen jedine takove stroje na svete
nebo by jste si nechal strhnout prazsky hrad i s katedralou protoze vasek potreboval par kamenu do zakladu na chatu?
prijde mi uplna zhovadilost a neucta pro litinu nicit takhle stary stroj
a bohuzel jsem videl zanik mnoha starsich a jeste vzacnejsich stroju
ale nebyla sance s tim neco udelat
napriklad tento tyden posledni kotle Tishbein v CR v byvale fabrice Ruston
vyrezane do posledniho kousku
kdyz bych chtel aby nekdo vyrobil repliku tak asi zjistim ze v evrope uz nikdo kotle nenejtuje nehlede na tvarovani tak mohutnych platu plechu
cena odhaduju ve stovkach milionu
ta firma co to vysrotovala dostala mrzkych par set tisic za zelezo
navic ten kotlovej plech nikdo jen tak neudela
delali jsme analyzu jednoho kotloveho plechu a takovej material v tom ustavu nevideli a chlubej se s tim na zahranicnich konferencich co za uzasnej material ze zde delal
vim o par strojich ale proste nemam penize na prepravu a prostory na uskladneni
proto jejich umisteni je prisnym tajemstvim
technicke museum nereaguje na podnety zachranit a zachovat tyto stroje
a to i prez to ze treba kolega vyresi veskerou papirovou praci a jedina polozka k placeni je preprava do jejich depozitare
prinese do NTM hotove papiry k podpisu a prislusny kompetentni clovek ani nemusi vstat ze zidle
stejne to nepodepise
pritom jde o unikatni stroje posledni sveho druhu
a nemyslete si ceske stroje jsou skoro vzdy unikaty protoze ostatni zeme v teto dobe nebyli na takove technologicke vysi (navic esteticky jsou to casto pekne obludy)
pamatkove urady jaksi v zakone nemaji kolonku na stroje
jen na baraky kostely a podobne
a vsichni vime jak pamatkari fungujou
nechaj vykuchat baraky zevnitr a zbyde jen obvodove zdivo
povoli sthnout krejakej historickej barak klidne i na vaclavaku primo pred ocima vsech
pred cca 10ti lety v cehach bylo 18 provozuschopnejch stabilnich parnich stroju
dej vim tak o dvou a oba jsou v jednom baraku chraneny soukromym muzeem
takze asitak takhle to chodi
proto rikam vrazda nad neuctivym majitelem parniho a jineho historickeho stroje neni vrazdou
nekdy bych vazne zabijel
jeden den rika az mi bude prekazet odvezu vam ho
za tyden jedete kolem kouknete se pro radost oknem a tam trcej srouby z dlazby
a uz vubec se nemuzu koukat na tu neuctu
misto toho aby to ten clovek nekde nabidnul tak to proste rozsviha na kousky
pritom jiste neni problem najit spoustu pouzitelny litiny
dalsi vec je ze ten clovek je uplne blbej
protoze na tom mohl jeste vydelat
sberatel mu mohl za ten stroj dat jiste mnohem vic nez je cena litiny
kdyby rozsvihal stroj kterych jsou tisice tak nereknu ale tohle vypadalo na stroj z kategorie kde jsou jen jedine takove stroje na svete
nebo by jste si nechal strhnout prazsky hrad i s katedralou protoze vasek potreboval par kamenu do zakladu na chatu?
prijde mi uplna zhovadilost a neucta pro litinu nicit takhle stary stroj
a bohuzel jsem videl zanik mnoha starsich a jeste vzacnejsich stroju
ale nebyla sance s tim neco udelat
napriklad tento tyden posledni kotle Tishbein v CR v byvale fabrice Ruston
vyrezane do posledniho kousku
kdyz bych chtel aby nekdo vyrobil repliku tak asi zjistim ze v evrope uz nikdo kotle nenejtuje nehlede na tvarovani tak mohutnych platu plechu
cena odhaduju ve stovkach milionu
ta firma co to vysrotovala dostala mrzkych par set tisic za zelezo
navic ten kotlovej plech nikdo jen tak neudela
delali jsme analyzu jednoho kotloveho plechu a takovej material v tom ustavu nevideli a chlubej se s tim na zahranicnich konferencich co za uzasnej material ze zde delal
vim o par strojich ale proste nemam penize na prepravu a prostory na uskladneni
proto jejich umisteni je prisnym tajemstvim
technicke museum nereaguje na podnety zachranit a zachovat tyto stroje
a to i prez to ze treba kolega vyresi veskerou papirovou praci a jedina polozka k placeni je preprava do jejich depozitare
prinese do NTM hotove papiry k podpisu a prislusny kompetentni clovek ani nemusi vstat ze zidle
stejne to nepodepise
pritom jde o unikatni stroje posledni sveho druhu
a nemyslete si ceske stroje jsou skoro vzdy unikaty protoze ostatni zeme v teto dobe nebyli na takove technologicke vysi (navic esteticky jsou to casto pekne obludy)
pamatkove urady jaksi v zakone nemaji kolonku na stroje
jen na baraky kostely a podobne
a vsichni vime jak pamatkari fungujou
nechaj vykuchat baraky zevnitr a zbyde jen obvodove zdivo
povoli sthnout krejakej historickej barak klidne i na vaclavaku primo pred ocima vsech
pred cca 10ti lety v cehach bylo 18 provozuschopnejch stabilnich parnich stroju
dej vim tak o dvou a oba jsou v jednom baraku chraneny soukromym muzeem
takze asitak takhle to chodi
proto rikam vrazda nad neuctivym majitelem parniho a jineho historickeho stroje neni vrazdou

nekdy bych vazne zabijel
jeden den rika az mi bude prekazet odvezu vam ho
za tyden jedete kolem kouknete se pro radost oknem a tam trcej srouby z dlazby

Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ale na druhou stranu, on ten stroj už jednou v nabídce byl, jestli jsem dobře četl tak ho ten chlap normálně koupil. A jestli na tom hloupě prodělal, to se nedá nic dělat, každý má právo být tak hloupý jak se mu zlíbí. A náklady na deponování starých stojů jsou nezanedbatelné, ostatně sám jsem jich musel několik prodat (do dobrých rukou!) protože jsem je neměl kde skladovat a oprašovat. Neber to ale tak, že to doporučuju k následování, jen říkám jak to je.robokop píše:dalsi vec je ze ten clovek je uplne blbej protoze na tom mohl jeste vydelat sberatel mu mohl za ten stroj dat jiste mnohem vic nez je cena litiny
Aleš Procháska