!! HODNOCENÍ EDGECAM V ROCE 2012 !!

CAM software
Odpovědět
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

3. 11. 2012, 11:22

kendalon píše:narýsuješ čáry,vybereš nástroj,poklikáš a obrábíš?díky za odpovědi.
Jak to myslíš, narýsuješ? CAM je od toho, že vezmeš model, klikneš na hranu nebo plochu a obrábíš. Nic se nerýsuje.

Ohledně těch nástrojů, že xxxCAM podporuje výrobce yyy, to vůbec, ale vůbec nic neznamená. Realita je taková, že si stejně nakonec uděláš svoji vlastní knihovnu svých nástrojů se svými vyzkoušenými řeznými podmínkami, maximálně převezmeš základ z té dodané knihovny. Beztak nemáš nástroje od jednoho dodavatele, nemáš je v palcích ale metrické, o spoustě řezných podmínek doporučených výrobcem si myslíš svoje atd. Mimoto ke každému rozumnému CAMu dostaneš balíky knihoven všemožných nástrojů, já tam měl například všechny nástroje o kterých se zmiňuje některá z norem DIN nebo ISO. Ale to není zázrak, to je slušný standard.

Z tvého povídání mám pocit, že bys potřeboval vyzkoušet alespoň 3 nebo 4 různé CAMy, aby ses zorientoval. Řekni svému šéfovi, že za týden to prostě _NELZE_ a pokud ano, je zde ne zcela nulové riziko vyhozených statisíců. Sežeň si ty CAMy a hraj si, aspoň pár týdnů :-) Pak tu jako bonus budeš moct ještě dělat CAMového poradce :-)
Aleš Procháska
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

3. 11. 2012, 11:43

vem si taky to ze kdokoli kdo ti tu poradi se vystavuje riziku ze ti poradi spatne
ty mas vcelku zvlastni stroje ktere tu bezne v CR nejsou tak nemuzes cekat ze prijde nekdo nebo dokonce vic lidi a rekne ti jakej cam na to je vhodny
na to budes muset prijit sam uz z toho duvodu ze jsi v CR mozna uplne prvni kdo to resi

jeste tak kdo by o tom mohl mit povedomi jsou lidi kteri se ne zivi tim ze v nejakem software programuji ale ti kteri jsou skoleni na to stavet pro ty softwary postprocesory a skolit lidi v tech softwarech
obycejny uzivatel bude znat vetsinou jen obecne veci ale ty potrebujes funkce ktere jsou vetsinou na kraji moznosti toho ktereho camu

pokousim se ti to tu rict uz ponekolikate
places na spatnem hrobe, jdi za odbornikem nekym kdo se zivi tim ze ten cam prizpusobuje stroji a tudiz je od vyrobce software na ten jeden cam vyskoleny
zkus treba firmu delcam, tam jsem se bavil s clovekem ktery opravdu sve praci rozumel
delal bezne posty pro velmi specializovane masiny s dalsimi zakazkovymi osami coz bude vpodstate tvuj pripad
19ti ose masiny atd....
tam asi pochodis s tvou otazkou
navic maji v nabidce ruzne camy od nejakych entry level po vyssi tridu takze ti doporuci co bude vhodne

jinak taky samozrejme muzes narazit na prodejce camu co umeji jen kseftovat
tak tam si asi udelas obrazek o tom jak to bude se supportem

staci se s temi lidmi pobavit po telefonu a hned vis kde je a kde neni cesta
to se da udelat za dopoledne
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
kendalon

3. 11. 2012, 11:47

v EDGECAMU jsem si narýsoval kostičku pomocí třeba oblouk,pravoúhelník,zaoblit.kdysi jsem zkoušel autocad,je to podobné.nic těžkého.pak tady jsou plochy,třeba rotační,přímkové,tažené,před chvílí jsem z přímek vytvořil plochy,je to velmi jednoduché.myslím, že je z toho model.tento model jsi myslel?zkoušel jsem jej obrobit,fréza zajela, vytvořila dráhu,je tu i simulace,to je nádhera!je to lepší než na mašině!tam vidím jen čáry.tady to vidím v prostoru.zatím nevím proč se mi tam plete lože stroje s vřetenem,to mě rozčiluje.nedá se to nějak odstranit?v manuálu ani nápovědě jsem to nenašel zatím.v simulaci je i kolize,zčervená nástroj,když zadám špatnou dráhu.do zítřka na to musím přijít.co mám ještě zkusiit za ty 4 další CAMY?psali jste SOLIDCAM a ještě nějaký tip?ti taky nabízí demo.jen mi z toho nejde v EDGECAMU NC KOD, zatím jsem na to nepřišel,v nápovědě to je,jenže to má jinou koncovku,asi dělám něco špatně.jinak díky za odpověd.
kendalon

3. 11. 2012, 11:55

jsem rád, že to robokop myslí dobře.dnes je sobota,zítra neděle,v pondělí volám prodejcům se šéfem.do té doby budu zkoušet kreslit.
romi

3. 11. 2012, 12:18

kendalon píše:v EDGECAMU jsem si narýsoval kostičku pomocí třeba oblouk,pravoúhelník,zaoblit.kdysi jsem zkoušel autocad,je to podobné.nic těžkého.pak tady jsou plochy,třeba rotační,přímkové,tažené,před chvílí jsem z přímek vytvořil plochy,je to velmi jednoduché.myslím, že je z toho model.tento model jsi myslel?zkoušel jsem jej obrobit,fréza zajela, vytvořila dráhu,je tu i simulace,to je nádhera!je to lepší než na mašině!tam vidím jen čáry.tady to vidím v prostoru.zatím nevím proč se mi tam plete lože stroje s vřetenem,to mě rozčiluje.nedá se to nějak odstranit?v manuálu ani nápovědě jsem to nenašel zatím.v simulaci je i kolize,zčervená nástroj,když zadám špatnou dráhu.do zítřka na to musím přijít.co mám ještě zkusiit za ty 4 další CAMY?psali jste SOLIDCAM a ještě nějaký tip?ti taky nabízí demo.jen mi z toho nejde v EDGECAMU NC KOD, zatím jsem na to nepřišel,v nápovědě to je,jenže to má jinou koncovku,asi dělám něco špatně.jinak díky za odpověd.
Tak mám dojem, že jsi vživotě neviděl ŽÁDNÝ CAM. :D :D :D . A tady chceš po uživatelích PROFI ŘEŠENÍ...... Je mi Tě líto. Náš výkoný ředitel taky neví která čast soustruhu se točí :D :D
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

3. 11. 2012, 12:48

kendalon píše:v EDGECAMU jsem si narýsoval kostičku pomocí třeba oblouk,pravoúhelník,zaoblit.kdysi jsem zkoušel autocad,je to podobné.nic těžkého.pak tady jsou plochy,třeba rotační,přímkové,tažené,před chvílí jsem z přímek vytvořil plochy,je to velmi jednoduché.myslím, že je z toho model.tento model jsi myslel?zkoušel jsem jej obrobit,fréza zajela, vytvořila dráhu,je tu i simulace,to je nádhera!je to lepší než na mašině!tam vidím jen čáry.tady to vidím v prostoru.zatím nevím proč se mi tam plete lože stroje s vřetenem,to mě rozčiluje.nedá se to nějak odstranit?v manuálu ani nápovědě jsem to nenašel zatím.v simulaci je i kolize,zčervená nástroj,když zadám špatnou dráhu.do zítřka na to musím přijít.co mám ještě zkusiit za ty 4 další CAMY?psali jste SOLIDCAM a ještě nějaký tip?ti taky nabízí demo.jen mi z toho nejde v EDGECAMU NC KOD, zatím jsem na to nepřišel,v nápovědě to je,jenže to má jinou koncovku,asi dělám něco špatně.jinak díky za odpověd.
Říkáš nádhera ... a to jsi objevil tak 0.01 % z toho, co potřebuješ vědět, aby ses správně rozhodl. Navíc na to jdeš ze špatné strany (z úplně špatné). Požádej někoho, ať ti to ukáže (vytvoření modelu v CAD a jeho použití v CAM), stačí na 3/4 hodiny, jen abys věděl, o co tady vůbec jde. Jestli jsi z Prahy, nabízím ti, že se můžeš u mě stavit a ukážu ti to já. Jednou vidět je lepší než stokrát slyšet.
Aleš Procháska
kendalon

3. 11. 2012, 12:49

neviděl jsem v životě CAM,to jsem psal na začátku,kdybys vše pozorně četl.
kendalon

3. 11. 2012, 12:51

nejsem z prahy.
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

3. 11. 2012, 12:52

Nehádej se. Zatím jsi jako ten motorkář co se u Řevnic ptá, jestli náhodou neminul odbočku do Panama City. A lidi tě tu upozorňují, že jsi neminul odbočku, že jsi rovnou na jiném kontinentu :-)
Aleš Procháska
kendalon

3. 11. 2012, 12:54

co pořád máte?nehádám se.ptal ses jestli nejsem z prahy.já napsal,že nejsem.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

3. 11. 2012, 12:56

takze vlastne nevis ani co by ten cam mel umet a co mas ocekavat a pozadovat
a mas neco kvalitniho vybrat
to neni uplne idealni zacatek

a ta cesta kdy budes tohle znat a mit vhodny nadhled aby jsi mohl relativne spravne posoudit a rozhodnout bude trvat cca 2 roky
a ty mas pouze tyden

chmm
miluju manazerska rozhodnuti
....

myslim ze nejjednodussi bude koupit ten edge cam a nepatrat po tom jestli existuje neco lepsiho vyhodnejsiho nebo tak...
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

3. 11. 2012, 12:58

rada za vsechny prachy

KUP EDGECAM

u vas to bude evidentne stejne jedno jestli programujete v edgecamu nebo notepadu
a sefa tim potesis, to by melo byt to hlavni

na vsechno ostatni je tu outsourcing
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

3. 11. 2012, 12:59

To mi tu naskočilo až potom :-) Tak si najdi nějakého kámoše (to je pro první kontakt lepší než prodejce), který v tom dělá, ať ti ukáže a okomentuje ten řetězec CAD - CAM - NC kód. Je to fakt úplně jinak než si myslíš a neumím ti to tady jen tak v textu vysvětlit. Je to v principu jednoduché, ale přijít na to sám je velmi složité.
Aleš Procháska
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

3. 11. 2012, 1:01

btw je to nemodernejsi pristup
outsourcing vam vyresi vsechny problemy
nezatezuje vas financne drahymi licencemi
je za zlomkovy penize
nepotrebujete drahy personal
neresite problemy
mate na koho hodit sve problemy

skvely pristup
kendalon

3. 11. 2012, 1:14

já bych klidně bral EDGECAM,mám strach z postprocesorů a podpory,hodně se to tady i na vedlejším foru řešilo,četl jsem,nemluvilo se o nich hezky,že neumí snad nic.je to staršího data,ale i tak.já bych tak potřeboval,kdyby někdo napsal zkušenosti ze současnosti s podporou pro EDGECAM a postprocesory.tomu odpovídá i název této sekce.viděl jsem na youtube HSMWORKS,není to náhodou ten program co myslel maca?to je ještě hezčí.to by taky stálo za to,jak psal maca,CAM 2 generace.kdyby někdo věděl třeba o 3 generaci,napište,typuju to na SOLIDCAM.viděl jsem na youtoube nějakou firmu OPEN MIND jak tam frézuje helmu,bomba!to bych ručně nedal.má někde sídlo firma OPEN MIND? nenašel jsem na internetu.OPEN mind typuju na CAM 4 generace.je to tak nějak?napište, čekám na reakce.díky všem.
Odpovědět

Zpět na „CAM“