simatic S5 - pomoc pri oziveni
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Software od siemensu STEP7 , komunikacni kabel(predpokladam ze tento pojede primo po RS232).
Pokud si s tim hodlas hrat tak s chuti do toho. Pokud timto zpusobem opravujes to zarizeni a nic o tom nevis....
tak to vzdej, nedas to.
RADEK
Pokud si s tim hodlas hrat tak s chuti do toho. Pokud timto zpusobem opravujes to zarizeni a nic o tom nevis....
tak to vzdej, nedas to.
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
Teď jsem to taky zrovna řešil.
Sehnal jsem si STEP5 kabel není obyčejný RS232, ale redukce RS232 na TTY. Zjednodušeně galvanicky oddělená 2x proudová linka.
Dá se zapojit více způsoby - pohledej na webu
Spousta věcí najdeš přímo v dokumentaci siemensu na jejich portálu. Kdyžtak se ptej.
Sehnal jsem si STEP5 kabel není obyčejný RS232, ale redukce RS232 na TTY. Zjednodušeně galvanicky oddělená 2x proudová linka.
Spousta věcí najdeš přímo v dokumentaci siemensu na jejich portálu. Kdyžtak se ptej.
I tak si myslím, že ti to k ničemu nebude. Ten program je v Eprom, a proto jej stroj nezapomene
. A pokud nepoznáš programovací jazyk Step5, tak ti ta záloha nic neřekne. Taky jsem před několika lety začínal, a absolvoval jsem aspoň týdenní kurz. A ti kteří neměli zájem se ani tam nic nenaučili. Bez základu je to k ničemu.

vlado
step 5 som si uz stiahol z netu, len zhanam este ten kabel, simatic chcem uplne poodpajat, s tym ze si poznacim co kde bolosnowi píše:Teď jsem to taky zrovna řešil.
- zapojit iba na zdroj a potom to stiahnut alebo cez pc pozret co tam je a toto zatial neviem
kabel si kde zohnal?
Schému prevodníku máš na http://www.horter.de
vlado
program viem ze je v eprom ale podla programu potrebujem zistit ako fungoval stroj, a ktory kabel kde pozapajat, od vystupu z kariet, je to pozapajane na stykace ale od stykacov su kable osekanevladosk píše:I tak si myslím, že ti to k ničemu nebude. Ten program je v Eprom, a proto jej stroj nezapomene. A pokud nepoznáš programovací jazyk Step5, tak ti ta záloha nic neřekne. Taky jsem před několika lety začínal, a absolvoval jsem aspoň týdenní kurz. A ti kteří neměli zájem se ani tam nic nenaučili. Bez základu je to k ničemu.
funkciu stroja viem, v programe by malo byt viacej programov a ciklov a nastavovania frez, nemozem to zapojit tak vsetko naraz ale postupne by som to potom pripajal podla programu ktory vystup by bol aktivny
program chcem stiahnut aby som ho neodpiekol a aby sa to dalo potom prerobit na novsi simatik S7
Úprimnú sústrasť
Step5 bez popisu (ten bývá zväčša v papierovej forme priložený v dokumentácii stroja) je ťažké rozlúštiť tak, aby si identifikoval kde čo ide. Vidím tam 64 vstupov a 92 výstupov, a aj keď nebudú všetky využité, máš čo robiť.

vlado
To už je snad lepší zapojit a naprogramovat znovu od začátku.
A máš aspoň elektrickú schému? Tam je aspoň nakreslené kde čo ide. Ja keď mám neznámy program Step5, tak aspoň podľa schémy popíšem vstupy a výstupy. Opačne (kresliť schémy podla Step5) si to neviem ani predstaviť. To nestihneš ani do jari.
vlado
original schemu nemam, nemam k tomu nic len mechaniku, ani neviem nikde zohnat ani som nezistil kto by taky stroj mal
- zatial mam skreslenu len blokovu schemu aj oznacenie motorov, ventilov, chybaju mi tie vystupy a vstupy z jednej casti stroja z tych osekanych kablov
- zatial mam skreslenu len blokovu schemu aj oznacenie motorov, ventilov, chybaju mi tie vystupy a vstupy z jednej casti stroja z tych osekanych kablov
napiš výrobci stroje ať ti pošle kopii dokumentace, schemata elektriky atd
nic horšího než že tě pošle do .... se ti stát nemůže
i když si za to naúčtuje nějaký peníze, pořád se to bohatě vyplatí
nic horšího než že tě pošle do .... se ti stát nemůže
i když si za to naúčtuje nějaký peníze, pořád se to bohatě vyplatí
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Tak z toho stareho plc funkce nenastudujes to je nesmysl. Jak casove tak znalostma.
Taky to logicke schema bude slozite, bez alespon simulace vsech stavu , nepochopitelne.
Take nektere stavy lze zkouset pouze s hardwarem,,,, proste jak rikam , nesmysl.
Ja to v takovych pripadech delam tak ze vsechno vyhodim a zacinam ozivovat postupne uplne znova.
Az mam vsechno ozivene , tak to sepisu a teprve pak se zacne dopisovat logika do PLC.
RADEK
Taky to logicke schema bude slozite, bez alespon simulace vsech stavu , nepochopitelne.
Take nektere stavy lze zkouset pouze s hardwarem,,,, proste jak rikam , nesmysl.
Ja to v takovych pripadech delam tak ze vsechno vyhodim a zacinam ozivovat postupne uplne znova.
Az mam vsechno ozivene , tak to sepisu a teprve pak se zacne dopisovat logika do PLC.
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce