Zdravím ,
Má někdo zkušenost s tím,že mu MACH3 jel místo do plusu jel do mínusu na ose . Mám vygenerovaný program z Cut2D a všechny pozice osy X psané do plusu. V Machu3 ukazovalo i vykreslení všechno v pořádku a dokonce o ovladačem osy jezdili jak mají. Jaké však bylo nepříjemné zjištění,když jsem program spustil,že mi osa X jede do mínusu a dokonce i ukazoval v machu,že se do mínusu pohybuje a to i na té vykreslovací obrazovce,avšak v programu mám všude pohyb do plusu,tedy mi nekpíroval kontůru na té vykreslovací obrazovce . Tedy jsem různě laboroval a zatím nemohu přijít na problém. Dělá mi to teď u každého programu,který mi do nedávna pracoval bez problémů . Tedy pokud se s tím někdo již setkal, prosím o radu .
Díky
MACH3 obrácený chod osy X vůči programu
Stalo se to spoustě lidí, ale ti měli většinou špatně nakonfugurovanej DIR pin (buď ho neinvertovali a měli nebo invertovali a neměli), takže jim to jezdilo blbě ve všech případech. Pokud to tobě jogguje správně a otáčí to jen ten gcode, tak to je myslim docela originální.. Nemoh bys sem ten kód postnout?
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
tak tady je Gkod . Opavdu nevím,jestli je možné v Machu3 nastavit i jakési zrdcadlení,nicméně je to pro mě stále záhada. Nepřišel jsem na to a tak přeinstaloval a znovu nastavil a již je to v pořádku. Ovšem,moc by mě zajímalo,jestli takové nastavení je možné a jestli se to někomu už stalo . Mach3 Version D1.90.065 .
- Přílohy
-
- dia1 hl 7-6.txt
- Gkod
- (76.01 KiB) Staženo 319 x
největší "obdivovatelé machu" by napsali, že v machu je všechno možné..
několikrát se mě stalo, že při spuštění kódu, kterej byl odladěnej několikrát bez problémů proběhl se mach čas od času zbláznil a třeba mě otočil souřadnice a jezdil v druhé rovině ačkoliv to nikde nebylo zadaný.. to že měnil mach rychlosti podle vyspání o tom ani nemluvím.. např kapsa, dělaná cyklem třeba po 2mm na 10x, takže to 10x skočí na ten samej podprogram projede to třeba 5x rychlostí nastavenou třeba 500, pak dělá 6tou vrstvu a zvedne rychlost na 1500, v lepším případě to fréza přežije a 7-10vrstvu zase jede normálně, v horším případě je po fréze a po obrobku..
několikrát se mě stalo, že při spuštění kódu, kterej byl odladěnej několikrát bez problémů proběhl se mach čas od času zbláznil a třeba mě otočil souřadnice a jezdil v druhé rovině ačkoliv to nikde nebylo zadaný.. to že měnil mach rychlosti podle vyspání o tom ani nemluvím.. např kapsa, dělaná cyklem třeba po 2mm na 10x, takže to 10x skočí na ten samej podprogram projede to třeba 5x rychlostí nastavenou třeba 500, pak dělá 6tou vrstvu a zvedne rychlost na 1500, v lepším případě to fréza přežije a 7-10vrstvu zase jede normálně, v horším případě je po fréze a po obrobku..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU