Elektronický regulátor otáček minisoustruhu
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
preju pevny nervy
holt neunesl neuspech svych krabicek od rizku
kdyby radsi venoval energii na to aby se nekam posunul a delal neco s tim aby to vypadalo trosku seriozneji, ale to on na to prez to udavani asi nema cas
holt neunesl neuspech svych krabicek od rizku
kdyby radsi venoval energii na to aby se nekam posunul a delal neco s tim aby to vypadalo trosku seriozneji, ale to on na to prez to udavani asi nema cas
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
- Zdenek Valter
V zájmu ojektivity je to škoda.Mex píše:Já ho mám (U209).
Jsem spokojený.
Ale žádnou recenzi psát nebudu, ani se na ní nebudu podílet.
Na rozdíl od tvůrce se Tobě dá věřit.
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
- Zdenek Valter
Tak to vlákno je již na ebastlírně smazáno - bohužel Jara "hedge" je nepoučitelný!!!Pavka píše:Tak nakonec přece jedna recenze, ale od autora.
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... highlight=" onclick="window.open(this.href);return false;
Patří mu to, nemá kouřit. Já jsem to zde již psal, měl se věnovat kytkám, těm asi rozumí víc jak koza. Dnes mně Jara poslal e-mailem pamflekt, kde se hrdě přiznává k tomu, že to udání na mně podal on. Dál po mně chtěl, abych ten pamflekt zde na foru umístil - naivka. Nakonec ten pamflekt uveřejnil na Ebastlírně, co jsem po sléze zjistil. Tím děkuji panu Valtrovi, že se postaral, aby to bylo rychle pryč. U mne Jara je zákeřný udavač, vyhrožovatel, mstivec a možná i nemocný člověk, nedokáži posoudit, ale vše tomu nasvědčuje. Tak zase trochu Jarofolkloru.
- Zdenek Valter
No admini zareagovali rychle tohle vlákno tam už není ani v koši!
Kdyby někdo potřeboval motor z pračky, tak zde: http://aukro.cz/listing/listing.php?str ... rch_scope=" onclick="window.open(this.href);return false;
Zdravím, tak problémy co mě udělal Jara jsou vyřešeny. Mám rozšířenou živnost o živnost vázanou za pomoci garanta. Jinak v mezi čase jsem nezahálel a udělal jsem další regulátor pračkového motoru. Tentokrát s U211B. Prvotní poznatky jsou velice dobré. Regulace je lepší než s U209B. Zatím nejhůř se chová regulace s TDA1085. Až udělám více testů, tak dám zase vědět. Prozatím pouze foto.
Vůbec ne, reverzace je jednoduchá.robokop píše:genialni by byla i reverzace ale to to asi dost prodrazi
Jen tak ze srandy jsem si před nějakou dobou udělal k tomu regulátoru interface s procesorem, aby se to dalo řídit po RS485. A tu reverzaci jsem tam taky přidal.
Až někdy nebudu mít do čeho píchnout, tak to chci udělat trochu pořádně, řiditelné po Modbusu, aby se to dalo snadno ovládat z LinuxCNC.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
tak ja jsem si rikal ze 4 mosfety na vetsi napeti misto jednoho jsou drazsi
ale ono je to o uhlu pohledu
tady u toho projektu chapu ze jde o silne hobby reseni tak cekam setreni na kazde soucastce
samozrejme robustnejsi reseni uvitam
podpora modbusu je velike +
ale ono je to o uhlu pohledu
tady u toho projektu chapu ze jde o silne hobby reseni tak cekam setreni na kazde soucastce
samozrejme robustnejsi reseni uvitam
podpora modbusu je velike +
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
no jo ale co kdyz nekdo bude chtit reverzovat za chodu
treba u toho puvodniho jsem resil pedal k masine kde byl pedal
seslapnuti melo dve polohy nadzvednuti pedalu reverzovalo
idealne s brzdenim atd...
original obsahoval paketak kterej v nulovy poloze odpojil regulator a pripojil motor na vykonovy odpor
v horni poloze prepoloval civky
treba u toho puvodniho jsem resil pedal k masine kde byl pedal
seslapnuti melo dve polohy nadzvednuti pedalu reverzovalo
idealne s brzdenim atd...
original obsahoval paketak kterej v nulovy poloze odpojil regulator a pripojil motor na vykonovy odpor
v horni poloze prepoloval civky