když se nedaří :-(
Moderátor: sysel
Tome nekoukal, smrad spaleneho vinuti byl citit ještě dneska, tak me to ani nenapadlo, možná jsem měl

SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
No právě štítek nemám, nekdo ho v minulosti odundal, jen nýtky zbyly

A nevim ani jmenovite otacky vřetena, převod muzu změřit, ale nesehnal jsem kompletni manual, mam je neuplny rusky, kde je spousta zbytečností ale ne dulezite věci. A než odesel, nenapadlo mi točky změřit

ty měřit nemusíš....na prumer kotouče jsou dane otáčky....takže si podle pruměru a převodu spočítej jaké otáčky potřebuješ a najdi vhodný motor a i kdyby si měl udělat mezipřírubuCharon píše: ↑10. 7. 2023, 6:17No právě štítek nemám, nekdo ho v minulosti odundal, jen nýtky zbyly![]()
A nevim ani jmenovite otacky vřetena, převod muzu změřit, ale nesehnal jsem kompletni manual, mam je neuplny rusky, kde je spousta zbytečností ale ne dulezite věci. A než odesel, nenapadlo mi točky změřit![]()
pak mužeš najít stroj který používá stejný pruměr kotouče a ověřit si zda jsou otáčky podobné a tvuj výpočet sedí
Masso, stroje všemožný, autoservis, amatérské závody Nissan GTR
Ty jo, to je mi líto.( Ale na celé téhle věci je nejzajímavější, že na té výstavní rusandě Cháron opravdu brousíCharon píše: ↑9. 7. 2023, 6:13 Ahoj kamarádi
tak teď mi shořel hlavní motor na mojí maličké magnetceV klidu si brousím, najednou začal jakoby vynechávat, praštil jsem do totalstopu, samo se mi zastavil kotouč v ploše obrobku
![]()
Typický elektro smrad, no a je asi po něm, ani ochrana to nevzala, prostě se z něj začoudilo a to jsem bral poslední šlicht asi půlsetinu, kurva...
Nejhorší že ho nevyndám bez odsunutí stroje a samo vidle paleťáku jsou daleko od sebe a navíc ho mám rozbitej, jo když se daří tak se daří...

Ahoj
tak mi to nedalo, prohrabal jsem se dokumentací, oměřil řemenice...
Vychází mi převod do rychla 1:2,2 a podle bumážky by tam měl být motor 4AX8OV4UZ ruské provenience, 1,5 kW a 1500 ot/min. Hřídel průměru 22mm o délce 50mm a samo přírubák
Neválí se někomu v syslátech? Případně kde koupit slušný, děkuji
tak mi to nedalo, prohrabal jsem se dokumentací, oměřil řemenice...
Vychází mi převod do rychla 1:2,2 a podle bumážky by tam měl být motor 4AX8OV4UZ ruské provenience, 1,5 kW a 1500 ot/min. Hřídel průměru 22mm o délce 50mm a samo přírubák
Neválí se někomu v syslátech? Případně kde koupit slušný, děkuji
On hlavně bude dovyváženej vcelku s řemenicí nebo spojkou. Nedávno jsem se hrabal ve strakonickým motoru MB 3/1,5. Byly to speciály na IB vřetena - vodou chlazený. I ta 220ka řemenice je odvrtávaná. Je ze sklotextitu. V návodu vyloženě píšou, že jiný typ motoru jen po vyvážení.
Přetáčel jsem lehce i plochu na řemen u důlkovačky - měnil jsem i motor 370W - asi o 2 desetiny. Vibrovalo to jako k.ráva, tak jsem vyndal rotor. Samo jsem to zkoušel bez řemenu. A pak to vcelku s řemenicí šlo ke kamarádovi na Schencka.
Není motor jako motor.