CNC z "polymerbetonu"

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Odpovědět
hanabach

30. 3. 2016, 9:11

RaS píše: ano jsme na tom uplně stejně, já žádnou cnc frézku nepostavil.. ALE JÁ ŹÁDNOU NENABÍZÍM, protože si myslím, že je levnější cesta koupit frézku hotovou, než se obrábět s velkejma odlitkama v požadované přesnosti.. a abych pak někomu lhal že je to v setině ..? a moje zkušenosti jsou takové, že vím o čem to je tak se do toho ani pouštět nebudu.. zvlášť když jsou plné sklady použitejch CNCček které stačí rozumě repasovat...
No vidíš, mě zase přijde divný, že člověk , kterej nepovažuje stavbu CNC stroje za smysluplnou, se tolik angažuje na foru, které ve stavbě vlastního CNC vidí své hlavní poslání. Přijde mi to jako kdyby někdo přispíval na fórum pěstitelů květin výrokem, že pěstovat kytky je blbost a nejlepší jsou ty papírový.Ty sice nenabízíš CNC frézku, ale neustále si tu hraješ na arbitra s univerzálním patentem na rozum.To bych očekával od někoho,kdo za sebou nějaký výsledky má, ale těžko od někoho,kdo jen tvrdí,že je lepší si mašinu koupit.
Já si myslím,že si pouze udělal tu zkušenost, že na stavbu CNC sám nemáš potřebnou erudici a třeba i vybavení, tak jen dle svých zvyků povyšuješ svůj názor na přírodní zákon. Ono je tu spousta lidí, který maj na CNC úplně jiný nároky a hlavně je to baví. Ne každej si domu může koupit pětitunovej krám. Sklady jsou sice plný, ale povětšinou starejma vyběhanejma a předraženejma krámama. Co nekoupíš od nějakýho skutečnýho majitele,je drek a pěkně namaštěnej.
ZDENEK1.DOLEZAL

30. 3. 2016, 9:27

Nedá mi to, musím reagovat.

Za mě je ta konstrukce odlévání z epoxigranitu velice elegantní řešení.A výrobci přeji úspěšné dotažení technologije do konce.
Nemám odlité tuny epoxigranitu nebo jeho odnoží, ale vím jak tento materiál reaguje na náraz.
Podle fotek to vypadá na obyčejnou směs křemičitých písků jako plniva v epoxidu.
Pak by odpovídala cena za materiál jak ji udával výrobce.
Jestli je ještě použita rozptýlená výztuž , nepoznám ale asi bude ve formě sekaného skelného vlákna. cca 20mm
Problém bude teplota při reakci takto velkého množství směsi.A zavibrování směsi do formy.
V oběmově asimetrické formě tvaru U dochází ke vzniku pnutí mezi předem vloženou ocelovou vložkou a částí bez vložky a rozdílnému odvodu tepla,
Ta směs bude mít klidně 60-70 st C. Ideální stav by byl nechat to po odlití tak týden ležet ve formě, pak dopéct pár hodin při 100-120 st.C.A Pak nechat jak litinu někde rok vycukat z nejhoršího vnitřního pnutí.
Jenže na to není v dnešní době čas tak se hned obrobí a copak nám to udělá , mrskne se to.
Taková směs je ralativně pevná a tvrdá, jen prostě nemá jako kov mez kluzu, takže když se do toho praští tak se snadno odštípne - odtrhne od podkladu.
To bude asi neslabší misto a to napojení portálu k základové desce.
někdo tu psal o podlévací směsi nadupané plnivem tak takovou směs bych chtěl někam tlačit , to prostě nejde dostat do mezery cca 0,5-1 mm o ploše několika decimetrů.
Můžeš to plnit skleněnými kukičkami čímkoliv, ale fakt to nejde.A když se budeš snažit to tam narvat pod tlakem několika atmosfér tak si rozhodíš pracně ustavený portál.

Nezastávám se výrobce, ale umím se vžít do jeho pohledu na věc, kdy na prodané věci utrží pár tisíc má najednou reklamaci, která mu rázem na prodaném stroji může dělat klidně i ztrátu místo zisku.
Němci to nebudou mít vyrobené o moc lépe, jen v ceně budou mít i prostor pro řešení reklamací a stále budou v zisku.

DOMNÍVÁM SE ŽE TU NĚKDO PSAL ŽE SERVO POHON SEŽENE ZA 10 000kč sadu, ale že by je prodával dál jen s marží 300 procent :D proč je myslím všem jasné.
DOMNÍVÁM SE ŽE MÍT VÝROBCE PORTÁLU MARŽI 300 PROCENT TAK BY SE TOLIK S REKLAMACÍ NECUKAL.
JEDINÉ CO PODĚLAL JE ŽE MACHROVAL O PŘESNOSTI VE 100 A DOJEL NA TO. :(
Naposledy upravil(a) ZDENEK1.DOLEZAL dne 30. 3. 2016, 9:54, celkem upraveno 1 x.
4rest

30. 3. 2016, 9:47

hanabach píše:Nějak sis tu myšlenku RAS v hlavě podivně překroutil. To není o tom, že je to za 120, tak co by chtěl. To je o tom, že je to za 120 a tak každej trochu znalej člověk pochopí,že to nemůže být o tom,za co se to vydává. Jinými slovy vidím-li takovouhle cenu, tak všechny řeči o geometrii a obrábění ve stovce beru s vekou rezervou. Je to o tom, jak moc si výrobce pustí hubu na špacír a zaměňuje své zbožné přání za realitu a taky o tom, jak přes všechno, co se tu o PB konstrukcích napsalo, takovým řečem někdo může věřit.
Není to zas tak dávno co na tomhle fóru byla čínská CNC frézka lepší než cokoli jiného,takže "trochu" lhát se tu přeci smí,ne?
A když už jste mě všichni prokoukli, tak ti odpovím i na ty tvoje otázky.Výrobce to udělal tak, jak to udělal, protože má málo znalostí,nejspíš nulový zkušenosti a trochu divokou fantazii co se CNC konstrukcí týče. Nicméně ,co se prvních dvou jmenovaných věcí týče, budete na tom asi oba stejně, protože si nějak nedokážu vzpomenout, že bych tu od tebe někdy nějaký CNC stroj viděl, nebo se mýlím?

No svého času dělal GRAVOS stroje GV30 sám mám v práci jeden a i s vřetenem od ISELu vyšlo na necelých 130k s tím že chodí ve stovce. Celá akce proběhla tak, že pánové Vostátek starší a mladší dovezli stroj, postavili jej na stůl, nainstalovali na určený počítač Armote a stroj předvedli. Já jsem jej následující týden přestěhoval na finální místo, zapojil, připojil odsávání, upnul a zaměřil grafitový blok, načetl G-kód do Armote, pustil odsávání a již se frézovalo. Takže čas strávený s přípravou stroje byl cca 5 hodin a to 4 hodiny jsem uklízel místo pro stroj a sestavoval stůl. Na základě této zkušenosti ŽE TO JDE, jsem se domníval, že cena cca 120k bez vřetene nemusí být úplně mimo za kvalitní stroj.

Jasně dneska je jednou z rozumných cest dotáhnout mašinu z číny, překopat jí kompletně elektroniku a za rozumné peníze je vcelku dobrý stroj. Oni i někteří číňani garantují házivosti vřetene a jiné parametry a pak se je snaží dodržet, protože ví, že když si budeš stěžovat tak to Alík a podobné portály budou řešit.

Celé je to o tom, že někdo něco nabídne a pak to nedodrží a ještě se vzteká co by zákazník za ty prachy chtěl.

Jinak cestou z práce jsem přemýšlel a příčinou prohnutí portálu může být, že byla špatně namíchána směs. Výrobce buď přidal málo iniciátoru, nebo byl iniciátor déle skladován (je na bázi organických peroxidů, které se samovolně ochotně rozkládají), popřípadě jej špatně promíchal s výchozí směsí. Následně mohlo dojít k nedokonalému zpolymerování v celém objemu, kdy výrobce díly vyjmul z formy ještě před dokončením polymerace. Následně portál nějak obrobil (ofrézoval, dal na brusku to je jedno) problém byl ten, že vlastní materiál stále ještě někde reagoval. Když výchozí materiál doreagoval, tak byl portál již obroben a s lineálním vedením. Bohužel v tu chvíli začal portál chladnout, třeba jen o 10°C, ale už to stačilo k tomu, aby se prohnul. Uvědomte si, že třeba teflon se s každými 10-ti°C roztáhne o desetinu milimetru. Takže výrobce sice udělal opracování portálu dle jeho vědomí a svědomí dobře, ale nějak nezvládl jeho odlití. Prostě litinové díly se taky nechávaly cca pět let ležet venku na dvoře, aby se po opracování nehejbaly. Výrobce třeba tlačil na pilu, protože měl spoustu zakázek a nedal polotovarům ten potřebný čas. Další možností je, že pokusy dělal přes léto, ale vlastní výroba probíhala v zimě v lehce temperované dílně, to pak ty reakční časy mohly být klidně i 9x delší, jen si to výrobce neuvědomil.

Jinak v jedné nejmenované české fabrice mají zásobník, kde jim začala před sedmi lety polymerovat směs a prý ještě tak čtyři roky bude. To jen pro rýpaly, že pryskyřice se přes noc vytvrdí, že to znají, že laminátovou loďku opravovali již mnohokrát. Ono scale-up je jedna z nejobtížnějších disciplín v chemické technologii a chemickém inženýrství. Prostě jinak to reaguje, když mám 200 ml baňku, jinak když mám 10-ti litrovou nádobu a jinak když mám 20-ti kubíkový reaktor. Tohle mohl být ten samý případ. Nejdříve to zkoušel v objemu plechovka od barvy (1l), pak přesel na kyblík (10l) a následně začal odlévat frézku (x>10l).
Elektrochemik holdující strojařině :-)
Doma: HOLZMANN 1222P, Holzstar DB 450, RP2300FCXJ, KITin1900HF
Práce: Gravos - GV30 s vřetenem Isel 750W, M3K 260, GV21 2A; StepFour - Precise 760; Comagrav - Zonda; CNC Singular - Airbrush; Felixprinters - Felix 3.1
Josef
Sponzor fora

30. 3. 2016, 10:37

ZDENEK1.DOLEZAL píše:Nedá mi to, musím reagovat.

někdo tu psal o podlévací směsi nadupané plnivem tak takovou směs bych chtěl někam tlačit , to prostě nejde dostat do mezery cca 0,5-1 mm o ploše několika decimetrů.
Můžeš to plnit skleněnými kukičkami čímkoliv, ale fakt to nejde.A když se budeš snažit to tam narvat pod tlakem několika atmosfér tak si rozhodíš pracně ustavený portál.
Ten někdo tady psal, že vrstva té hmoty má být alespoň 2,5 mm a tím plnivem nemyslel nějaké skleněné kuličky (nevím, jak jsi to vydedukoval). Ta hmota se tlačí do prostoru injektáží naprosto běžně pomocí kartuší jako jsou na tmely. Nesmí se to tam rvát moc rychle pod vyšším tlakem, aby to nerozhodilo nastavení dílů vůči sobě.
Tady je odkaz na vlasnosti:
http://skc-technik.de/bilder/coatings_f ... _faces.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
QNX
Kontaktovat uživatele:

30. 3. 2016, 10:49

ZDENEK1.DOLEZAL: 1)Natlačit to tam opravdu jde, používám na to prázdné kartuše od silikonového tmelu, které vyčistím a znovu naplním. Z kartuše vytlačuji "šroubovým lisem" (ne z ruční pistole). Samozřejmě pro vyplnění spáry nepoužiješ 90% plniva, ale z té kartuše se tam dá natlačit hodně naplněná směs. Ty kartuše používám i na vytváření kluzných ploch s GS Superfluid a natlačím to z jedné dírky třeba 50cm daleko (bez bublin).
2) Směs se rozhodně nezahřeje na 60-70°C. Jednak je to hodně naplněné inertním plnivem, za druhé se používají pryskyřice s pomalejším tužidlem, za třetí se vytvrzuje při nižších teplotách a za čtvrté by se mělo počítat i s odvodem tepla z formy. Když se to udělá správně, tak se to nehne. Když se to udělá blbě ........ tak je to blbě.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

31. 3. 2016, 7:38

jestli ta narazka s cinou byla opravdu na me tak bych rad videl kde jsem neco propagoval stylem uvedenym v prispevku
stale si stojim za tim ze v cine lze koupit slusnou kvalitu za slusnou cenu a dokonce i vybornou kvalitu na evropske urovni za uz ne tak vybornou cenu
za tim si stojim a kdykoli muzu dokazat
ostatne vsichni jsme temito vecmi obklopeni a nektere veci jsou vyrobene velmi kvalitne

jestli tu je ta narazka za servo na me
psal jsem tu o cenach cca 14 000 za set pouzitych servomotoru na tri osy
psal jsem tu i o novem jednom setu ktery je kolem desiti tisic, nekomu jsem posilal i odkazy
nic z toho neprodavam s 300% prirazkou

prosim teda aby se to tu pohybovalo v rovine overenych informaci a kdyz uz pujde o domenky tak aby to bylo tak oznacene
ja se to alespon snazim delat

btw kdyby si hanabach koupil tu polymerbetonovou frezku chtel bych ho videt na jeho miste kdyby to pak mel takhle do luku a dalsi veci
to uz i ten cinan to ma za tyhle prachy v podstatne vyssi kvalite
nebo zhruba ve stejne ale metr na metr lehka litinova portalka
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
fmodel
Kontaktovat uživatele:

31. 3. 2016, 7:55

QNX píše:ZDENEK1.DOLEZAL: 1)Natlačit to tam opravdu jde, používám na to prázdné kartuše od silikonového tmelu, které vyčistím a znovu naplním. Z kartuše vytlačuji "šroubovým lisem" (ne z ruční pistole). Samozřejmě pro vyplnění spáry nepoužiješ 90% plniva, ale z té kartuše se tam dá natlačit hodně naplněná směs. Ty kartuše používám i na vytváření kluzných ploch s GS Superfluid a natlačím to z jedné dírky třeba 50cm daleko (bez bublin).
2) Směs se rozhodně nezahřeje na 60-70°C. Jednak je to hodně naplněné inertním plnivem, za druhé se používají pryskyřice s pomalejším tužidlem, za třetí se vytvrzuje při nižších teplotách a za čtvrté by se mělo počítat i s odvodem tepla z formy. Když se to udělá správně, tak se to nehne. Když se to udělá blbě ........ tak je to blbě.
Moje zkušenost z kompozitových laminátů a polyuretanových prototypových hmot je taková že čím pomalejší tužidlo a hlavně čím kvalitnější pryskyřice tím větší nutnost temperace k dosažení stability a deklarovaných vlastností.
Řešení je bedna(skříň) z sendvičových panelů (panel s jádrem z minerálni vaty) topná spirála , ventilátor z akumulaček na nucené proudění a regulátor teploty.
Pak v případě že je kvalitně provedená forma a výrobek ve formě správně vytemperován nedochází k dodatečným deformacím.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

31. 3. 2016, 8:04

takze se to da shrnout (doufam ze tim ze to shrnu zase nekoho nepopudim)

kdyby se doladilo tvrzeni polymerbetonu
stycne plochy se podkladali brousenymi kliny nebo se to podlilo dle pozadavku vyrobce te hmoty ale ne na cerviky
srouby by byli ulozene tak jak to ma byt

tak se dostanem ke slusne polymerbetonove masine

ted jeste aby se panove dokazali domluvit a muze se jet dal
RaS

31. 3. 2016, 8:16

hanabach píše:
RaS píše: ano jsme na tom uplně stejně, já žádnou cnc frézku nepostavil.. ALE JÁ ŹÁDNOU NENABÍZÍM, protože si myslím, že je levnější cesta koupit frézku hotovou, než se obrábět s velkejma odlitkama v požadované přesnosti.. a abych pak někomu lhal že je to v setině ..? a moje zkušenosti jsou takové, že vím o čem to je tak se do toho ani pouštět nebudu.. zvlášť když jsou plné sklady použitejch CNCček které stačí rozumě repasovat...
No vidíš, mě zase přijde divný, že člověk , kterej nepovažuje stavbu CNC stroje za smysluplnou, se tolik angažuje na foru, které ve stavbě vlastního CNC vidí své hlavní poslání. Přijde mi to jako kdyby někdo přispíval na fórum pěstitelů květin výrokem, že pěstovat kytky je blbost a nejlepší jsou ty papírový.Ty sice nenabízíš CNC frézku, ale neustále si tu hraješ na arbitra s univerzálním patentem na rozum.To bych očekával od někoho,kdo za sebou nějaký výsledky má, ale těžko od někoho,kdo jen tvrdí,že je lepší si mašinu koupit.
Já si myslím,že si pouze udělal tu zkušenost, že na stavbu CNC sám nemáš potřebnou erudici a třeba i vybavení, tak jen dle svých zvyků povyšuješ svůj názor na přírodní zákon. Ono je tu spousta lidí, který maj na CNC úplně jiný nároky a hlavně je to baví. Ne každej si domu může koupit pětitunovej krám. Sklady jsou sice plný, ale povětšinou starejma vyběhanejma a předraženejma krámama. Co nekoupíš od nějakýho skutečnýho majitele,je drek a pěkně namaštěnej.
chlape s tebou nemá smysl diskutovat, místo uznání vlastní chyby jen pliveš kolem sebe.. já prostě tvrdím, že za ty peníze co se dá koupit starší mašina (kterou použiju jako polotovar) není nikdo, ve stejné kvalitě, schopen postavit novou.. za tímto tvrzením si stojím, dokud mě někdo nepřesvědčí, že to tak není (ty jsi třeba podle těch prvotních keců i mohl, nicméně vypadlo z toho to co vypadlo...) a pokud zastávám tento názor, tak i méně inteligentní tvor pochopí, že nebudu takovou frézku stavět, protože to pro mě prostě není výhodné.. každej má svůj mozek (někdo velkej někdo malej) a každej se musí ve finále rozhoudnout sám jak CNC mašinku získá.. někdo koupí hotovou kvalitní, někdo nepoužitelnej šutr, třetí předělá starý levný kvalitní stroj, čtvrtej si postaví svoji vlastní.. někdo bude jen kecat na fóru... každá cesta může mít svůj cíl a je to věcí každého soudruha jakou cestu si vybere, ty jsi tady nastavil cestu hotové mašinky, která jezdí ve stovce za rozumné peníze, to je cesta která tady prostě chybí.. jenže z tvejch slibů se stal další podvod, který nesplnil očekávání prodejce, a logicky jsou kupci nasraní a to je JÁDRO VĚCI..
a k mejm kecům na fórech.. já když někomu radím, tak to mám něčím podložené nebo radím tak, kdy za stejné peníze může mít někdo něco s vyšší užitnou hodnotou, než když to udělá tak jak prvně zamýšlel.. a hlavně na konkrétní otázku odpovím a mám argumenty.. Tobě, když dám konkretní otázku tak pouze urážíš, to je rozdíl v diskuzi.. ale hlavně, já nikomu neprodávám mašinu která jezdí ve stovce
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
fmodel
Kontaktovat uživatele:

31. 3. 2016, 8:33

robokop píše:takze se to da shrnout (doufam ze tim ze to shrnu zase nekoho nepopudim)

kdyby se doladilo tvrzeni polymerbetonu
stycne plochy se podkladali brousenymi kliny nebo se to podlilo dle pozadavku vyrobce te hmoty ale ne na cerviky
srouby by byli ulozene tak jak to ma byt

tak se dostanem ke slusne polymerbetonove masine

ted jeste aby se panove dokazali domluvit a muze se jet dal
Ještě taková zásadní věc ,je potřeba správně provést vyarmování konstrukce,teda vytvořit kompenzaci, takové to vyvážení nebo jak to jednoduše nazvat ,tím myslím že když třeba dáš na portálu ocelové zálitky tak na protější straně je dobré dát výstuž podobného průřezu aby ,,necestovaly rozměry" díky průhybům způsobeným předpětím a změnou teploty.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

31. 3. 2016, 8:38

Diky za konstruktivni poznamku
hanabach

31. 3. 2016, 9:14

2 RAS
Tak jsem si říkal, jak to Robokop pěkně uzavřel a jen jsem si v duchu pro sebe podotknul, že kdyby se tahle debata nezačala nadáváním do lhářů, mohla to být docela zajímavá technická diskuse, která by pro vývoj slibného stroje měla rozhodně přínos. Jenže to byl nebyl RAS, aby neměl poslední slovo. Já tu, chlape, na nikoho neplivu, jen poukazuju na zjevný rozpory. Lidí , jejichž velikost mozku je přímo úměrná rychlosti jejich internetu znám milión. Google ví, Google poradí. To je pak profík každej. Máš skoro 6000 příspěvků , žádný strojařský vzdělání, konstruktérský zkušenosti NULA. Vyjadřuješ se tu snad úplně ke všemu , jako bys to sám vymyslel. To mluví samo za sebe a svojí kulturu při řešení sporů jsi tu demonstroval dokonale. Myslím, že jsi pro mnoho lidí v tomto ohledu dokonalým vzorem. Něco koupit umí asi každej ( když na to má ), ale něco vymyslet a vyrobit, to už tak běžný není. Jenže je to proces a než se člověk dopracuje na určitou úroveň, tak se chybám nevyhne. Jde o to jestli jsou ty chyby fatální, nebo podružný. To se ovšem lidem jako ty nestane, protože jdou a věc si koupí.
Podívej se, co garantuje Numco u svých CNC číňanů. Prakticky NIC . U mašiny za čtvr miliónu je jedinej údaj, kterej se jmenuje přesnost polohování stroje, jinými slovy, jak přesně to jezdí bez záběru. O přesnosti geometrie, nebo obrábění ani slovo a oni dobře vědí proč. Je zajímavý, že tyhle " výrobce" po fórech nikdo nevláčí, přitom tam nevyreklamuješ nic.

2 4rest
Jestli ti GV30 obrábí ve stovce něco jinýho než polystyren, pak jsi dítě štěstěny. Vřeteno tam vychýlím o 5 stovek dvěma prsty a jak se obrábí ve stovce se šrouby v C7 (0.05mm / 300mm ) si
taky dovedu živě představit. Nebo ti tam Gravos dal broušený C3 do mašiny za 130 litrů? Dobrou noc, kůzlátka, pěkná pohádka.

2 Robokop
Kdyby jsi toto fórum nepromazal dle svých potřeb, pak by nebyl problém ti dokázat, jak tu tvrdíš ten stejnej nesmysl o obrábění ve stovce u toho svýho číňana , ale teď už si můžeš tvrdit, co chceš.
RaS

31. 3. 2016, 10:40

ano máš pravdu tihle výrobci to mají napsané tak aby to nebylo napadnutelné a nedeklarují nesmyslné hodnoty jako ty..tak máš alespoň pro příště zkušnost jak se z toho vylhat..
já jsem jen prostě taková stará škola, něco se dohodne něco bude a ne abych si musel každou "kravinu" ověřovat, na jednu stranu někdo pošle výkres kde má tisíciny ty mu řekneš že to takhle neumíš a on ti řekne že tam desetina nehraje roli, druhej pošle výkres kde je kostička 60x60 žádný tolerance do telefonu ti řekne že je to fuk a on ti pak reklamuje, že vzal mikrometr a na jedné straně je to 60,01 a na druhé 59,99 a že je to blbě, že to nechce.. a když se mu to nelíbí tak si myslím něco o kreténech a nechám si to vrátit a vrátím peníze.. já mám přístup takovejhle, ale chápu že ty nemáš žádnou rezervu na řešení reklamací tak jsi jednal tak jak jsi jednal.. jinak já jsem řešil tady kdysi něco podobného co andrew a bylo to uplně stejné jak s tebou, místo uznání chyb jen výhružky, to je takovej problém uznat chybu a postavit se k tomu čelem? a pokud jsem přesvědčenej že jsi chybu neudělal dát tomu nějaké důkazy, aby jsi i té ukecané chátře z fóra (jako jsem já) zacpal hubu a neměli do čeho rejt? tady vzniklo několik jasných konkrétních otázek, které případnému zájemci o tvůj stroj mohou otevřít oči, kde se stala chyba..a pokud na to neodpovíš a budeš dál dělat jen toho ukřivděného tak asi půjdou o dům dál, třeba k těm čínským sračkam.. neber to ode mě pořád jako nějaké rytí, já ti docela fandil a myslím si že ten rpodukt má své místo, jen je to potřeba nějak "doladit"
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

31. 3. 2016, 10:47

Mily pane hanabach jesyli nejste klonem jednoho kdysi vyhozeneho podvodnika budu se hodne divit

Dostal jsem upozorneni ze tu komentujete a rikate konkretni udaje o stroji ktery jste nikdy nemel v ruce a ani nemel moznost merit
Vyrobce me na to upozornil a provozovatele znam taky takze si informaci umim overit. Paklize budete nadale publikovat takoveto udaje budete vyhozen.
Ocekavam vysvetleni nebo omluvu.
Dale ocekavam ze se nam tu predstavite.
RaS

31. 3. 2016, 10:53

a ještě k mému poslednímu slovu - já začal psát dřív než robokop :D jen byl můj příspěvek dlouhý a než jsem ho dopsal a vygooglil potřebné slova tak to chvilku trvalo...

a k tomu gravosu.. zkus se zamyslet nad tou stovkou..
jedna mašinka bude rovně obrobena a bude mít kuličkový šroub v c7 tzn přesnost šroubu bude někde kolem 0,05 na 300mm
druhá mašinka bude obrobena do luku kdy rovinost plochy v celé délce jsou dvě tři desetiny.. a bude osazena špičkovým šroubem v C1

budeš chtít obrobit obdélník 300x100mm v toleranci +-0,01

vezmu frézku 1 obrobím s přídavkem třeba 0,2 a vznikne mi rovnoběžný obdélník, změřím si rozměr a zjistím že na té délce to není 300 ale 300,04 a upravím korekce a obrobím načisto.. a vypadne mi obdélník v toleranci.. jak to udělám na frézce do luku byť s přesným šroubem a špičkovým vedením, když mi jezdí do luku?

to jsou opět konstruktivní připomínky.. žádné urážky
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“