No vidíš, mě zase přijde divný, že člověk , kterej nepovažuje stavbu CNC stroje za smysluplnou, se tolik angažuje na foru, které ve stavbě vlastního CNC vidí své hlavní poslání. Přijde mi to jako kdyby někdo přispíval na fórum pěstitelů květin výrokem, že pěstovat kytky je blbost a nejlepší jsou ty papírový.Ty sice nenabízíš CNC frézku, ale neustále si tu hraješ na arbitra s univerzálním patentem na rozum.To bych očekával od někoho,kdo za sebou nějaký výsledky má, ale těžko od někoho,kdo jen tvrdí,že je lepší si mašinu koupit.RaS píše: ano jsme na tom uplně stejně, já žádnou cnc frézku nepostavil.. ALE JÁ ŹÁDNOU NENABÍZÍM, protože si myslím, že je levnější cesta koupit frézku hotovou, než se obrábět s velkejma odlitkama v požadované přesnosti.. a abych pak někomu lhal že je to v setině ..? a moje zkušenosti jsou takové, že vím o čem to je tak se do toho ani pouštět nebudu.. zvlášť když jsou plné sklady použitejch CNCček které stačí rozumě repasovat...
Já si myslím,že si pouze udělal tu zkušenost, že na stavbu CNC sám nemáš potřebnou erudici a třeba i vybavení, tak jen dle svých zvyků povyšuješ svůj názor na přírodní zákon. Ono je tu spousta lidí, který maj na CNC úplně jiný nároky a hlavně je to baví. Ne každej si domu může koupit pětitunovej krám. Sklady jsou sice plný, ale povětšinou starejma vyběhanejma a předraženejma krámama. Co nekoupíš od nějakýho skutečnýho majitele,je drek a pěkně namaštěnej.