Vertikalni cnc

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Odpovědět
RKal
Kontaktovat uživatele:

10. 2. 2016, 9:33

no 10kou od ZPS z celokarbidu tří břit sem udělal vpodstatě celej novej portál a nemám pocit že by se otupila, na druhou stranu u HSSek bych asi zpotřeboval několik, zkusil sem jednou a výsledky nic moc, HSSko musíš chladit jak ho přehřeješ tak strašně trpí (teda aspoň mám takovou zkušenost). Jinak na videu obrábění držáku světla jde vidět ta strategie 8mm do hloubky po spirále a pak úběr bokem cca 0,5 - 0,7 ted si přesně nepamatuji kolik to bylo možná i více. otáčky někde kolem 13.000 a jelo to opravdu nádherně, Nicméně ta spirála podle mně nebyla více jak 2° možmá míň pracovní posuv 1500 mm/min posuv po rampě 1200 mm/min i když si teda nejsem jist jestli sem tomu pak nepřidal v machu už během obrábění to si nevzpomínám

https://www.youtube.com/watch?v=JpnxeLWzydk zavrtání po spirále v čase 3:29
fmodel
Kontaktovat uživatele:

10. 2. 2016, 10:05

Topol píše:snad to otupeni nebude do bunoucna drasticke a nebudu porad kupovat nastroje, nestraste
Vydrž Prťka vydrž :D Deska jsem bral jeden organizer s frézkama do ruky a odkadem tak 3-4kg TK :D
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Topol

20. 2. 2016, 10:35

Pekne video, hlavne vidim ze uz na te sve masine frezujes, to je velka parada.
S tim chlazenim to je pravda, no uvidíme jak dlouho vydrzi, chladit se snazim ale není to asi to prave orechove, jinak tuhle bocni strategii hrubovani chci zkusit, prijde mi ze na nektere obrobky mnohem ucinejsi co se tyka casu, hrubovat po vrstvách smerem dolu. Tech 0.5 - 0.8 beru také bokem te desitky, třeba když si pripravuji kvadr tak rucnim posuvem beru cely bok, naposledy zaber asi 2cm a tech 0.7 do boku a super. Teda tou SKckovou co jsem zlomil, az nebudu vedet co tak poresim novou sk, pro ted mi musí stacit hss, jinak firma Target vyrabi nastroje z SK a jsou ochotni dat slevu, navíc ceny nejsou oproti jinym zas tak vysoke.
priste radeji zvolim spiralovy sjezd, zavrtavani, nejak jsem to neresil a nechaval po rampe jak mi prednastavil cam, myslim ze ta spirala je mnohem lepsi. Jinak dik za pekne video, mas to fakt pekny
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“