Taky stavím... "CNC"
Nooo chtěl jsem to nechat na okně... ale pak mě napadlo, že kdyby na to svítilo slunce... že by to nebylo dobré... takže někam, kde to bude mít jakoby normální podmínky... chápu....xxx. píše:' jen mala poznamka / mereny mat. nech celou dobu venku - (kuli vyrovnani teplot), ale to snad vis
hned zítra to zkusím...prochaska píše:Tak to dej na chvíli do ledničky

není ta cena trochu úplně jinde než by měla být? Pokud je to někdo odsud tak to je teda zlatokop... http://aukro.cz/item710505262_portalova ... kr130.html
Je to odsud. Byl jsem se v té firmě podívat na "dřevěnou" portálku, která je taky v Aukro nabídce a byla tu prezentována...DemX píše:není ta cena trochu úplně jinde než by měla být? Pokud je to někdo odsud tak to je teda zlatokop... http://aukro.cz/item710505262_portalova ... kr130.html
Nicméně ten stroj není vyroben na koleně, ale v zámečnické firmě. Určený pro profi použití a tomu odpovídá jeho koncepce i provedení z hlediska BOZP a dalších předpisů.
K ceně se vyjadřovat nebudu, ber to tak, že to není hračka, ale výrobní prostředek.
Radek
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
to jsou rozmery jako blazen! jj, presne vyrobni prostredek.....vyrobi to napr. metrova pismena na reklamu, velke veci ktere nikdo jiny neudela......od toho se asi odviji i ta cena (odhadovat jestli je "spravna" je pro mne prilis tenky led)
jsou lidi, co bezne utrati daleko vic penez napr. za auto a to nevydela ani korunu, ktezto toto urcite ano
jsou lidi, co bezne utrati daleko vic penez napr. za auto a to nevydela ani korunu, ktezto toto urcite ano
Prichy
Nj tak tomu pak rozumím... já to nijak zvlášť nezkoumal... prostě jsem viděl cenu a ta mě dostala... ale když je to profi věcička...rawen píše:K ceně se vyjadřovat nebudu, ber to tak, že to není hračka, ale výrobní prostředek.
robokop: ty mas alespon trochu prehled, ja bych to odhadoval tak nekde mezi 300 az 500 tisic mozna o malinko vic, ale netroufl jsem si
je pravda, ze to je neco jineho nez treba obrabeci centrum za pul mega, treba to neumi ocel, ovsem zas je to na jine veci coz hlavne ty rozmery zarucuji
je pravda, ze to je neco jineho nez treba obrabeci centrum za pul mega, treba to neumi ocel, ovsem zas je to na jine veci coz hlavne ty rozmery zarucuji
Prichy
To jsem právě předpokládal... Ale to je jedno... nebudeme to tu řešit...robokop píše:ta cena je odvozena z trzni ceny ale fakt je ze se takovyto stroj da sehnat za zlomek ceny

Takovy stroj se za zlomek ceny sehnat neda. Da se sehnat podobny stroj z Ciny,ale s timhle to moc spolecneho mit nebude.Mozna tak nazev.
Tahle masina totis vypada na poctivou praci a cena odpovida pouziti.
Na hobby ucely si neco takoveho tezko nekdo koupi.
Tahle masina totis vypada na poctivou praci a cena odpovida pouziti.
Na hobby ucely si neco takoveho tezko nekdo koupi.
Pánové tak jsem prováděl teplotní pokus s ledničkou i s venkovní teplotou... a nepozoroval jsem nic... při rozdílu teploty cca 17°C jsem nepostřehl nic.... žádná naměřitelná změna... Mám jen "analogovou"
posuvku... seženu digitální a zkusím to ještě jedonu...