Co jste dneska bastlili?
Modros> jasny, ja mel zas po ruce ty mensi cinske Hiwiny. Meril jsi take opakovatelnost a reprodukovatelnost pri opetovnem spusteni a najeti na presnou referenci z opacneho smeru? Ja z toho mel celkem obavu, protoze tu sondu spoustim skoro 200mm dolu a ty moje vozicky nebyly uplne bezvulove...ale opakovatelnost se drzela do dvou nebo tri stovek, coz mi staci.
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
ano měřil, bočně super ale Z trochu lítalo...bylo to tím že sem nechal dojíždět válec nadoraz...asi se mu to nelíbilo tak sem na válec udělal na pístnici přesný doraz, snížil rychlost spouštění a bylo vše okDawe píše: ↑22. 12. 2021, 1:27 Modros> jasny, ja mel zas po ruce ty mensi cinske Hiwiny. Meril jsi take opakovatelnost a reprodukovatelnost pri opetovnem spusteni a najeti na presnou referenci z opacneho smeru? Ja z toho mel celkem obavu, protoze tu sondu spoustim skoro 200mm dolu a ty moje vozicky nebyly uplne bezvulove...ale opakovatelnost se drzela do dvou nebo tri stovek, coz mi staci.
ale mě cnc neživí...mám to pro radost. tak vymejšlim ptákoviny. Zjistil sem že mě baví stroje stavět víc než na nich dělat

Masso, stroje všemožný, autoservis, amatérské závody Nissan GTR
Ty pneuválce mohou mít uvnitř "doraz" gumičku nebo lem manžety pístu. A to je samosebou gumové.Modros píše: ↑22. 12. 2021, 1:32ano měřil, bočně super ale Z trochu lítalo...bylo to tím že sem nechal dojíždět válec nadoraz...asi se mu to nelíbilo tak sem na válec udělal na pístnici přesný doraz, snížil rychlost spouštění a bylo vše okDawe píše: ↑22. 12. 2021, 1:27 Modros> jasny, ja mel zas po ruce ty mensi cinske Hiwiny. Meril jsi take opakovatelnost a reprodukovatelnost pri opetovnem spusteni a najeti na presnou referenci z opacneho smeru? Ja z toho mel celkem obavu, protoze tu sondu spoustim skoro 200mm dolu a ty moje vozicky nebyly uplne bezvulove...ale opakovatelnost se drzela do dvou nebo tri stovek, coz mi staci.
ale mě cnc neživí...mám to pro radost. tak vymejšlim ptákoviny. Zjistil sem že mě baví stroje stavět víc než na nich dělat![]()
ano přesně tak...takže i rozdíl v tlaku...před zapnutím kompresoru a při plném tlaku. to sem vyřešil regulátorem a nastavil nejnižší tlak v soustavě....proto sem musel přistoupit k přesnému dorazu tesně před dorazem pneuválce a bylo to ok.....zatím s tím dělám každý den...a při kontrole vše ok...takže to je použitelnéMilan199 píše: ↑22. 12. 2021, 2:43Ty pneuválce mohou mít uvnitř "doraz" gumičku nebo lem manžety pístu. A to je samosebou gumové.Modros píše: ↑22. 12. 2021, 1:32ano měřil, bočně super ale Z trochu lítalo...bylo to tím že sem nechal dojíždět válec nadoraz...asi se mu to nelíbilo tak sem na válec udělal na pístnici přesný doraz, snížil rychlost spouštění a bylo vše okDawe píše: ↑22. 12. 2021, 1:27 Modros> jasny, ja mel zas po ruce ty mensi cinske Hiwiny. Meril jsi take opakovatelnost a reprodukovatelnost pri opetovnem spusteni a najeti na presnou referenci z opacneho smeru? Ja z toho mel celkem obavu, protoze tu sondu spoustim skoro 200mm dolu a ty moje vozicky nebyly uplne bezvulove...ale opakovatelnost se drzela do dvou nebo tri stovek, coz mi staci.
ale mě cnc neživí...mám to pro radost. tak vymejšlim ptákoviny. Zjistil sem že mě baví stroje stavět víc než na nich dělat![]()
Masso, stroje všemožný, autoservis, amatérské závody Nissan GTR
K tomu tlaku. Je dost důvodů mít reduktor před každým strojem, aby se omezil vliv odběru třeba vedlejšího stroje. No a pak jsou zařízení v rámci stroje která musí mít reduktor svůj, pro přesnou definici činnosti.
Pokud chceš polohovat přesně, dává se na výsuv pístnice koncovka s kuželem, který zapadne do protikuželu // lůžka //. Tím se to celé zpevní a zpřesní.
V daném případě by se také dala použít přesná broušená trubka v lineárním ložisku a při vhodné volbě by se sonda dala umístit dovnitř a vnitřkem také protáhnout kabely. U toho automatického měření je také dobré přivést k doteku ofuk.
Máš to pěkné.
Pokud chceš polohovat přesně, dává se na výsuv pístnice koncovka s kuželem, který zapadne do protikuželu // lůžka //. Tím se to celé zpevní a zpřesní.
V daném případě by se také dala použít přesná broušená trubka v lineárním ložisku a při vhodné volbě by se sonda dala umístit dovnitř a vnitřkem také protáhnout kabely. U toho automatického měření je také dobré přivést k doteku ofuk.
Máš to pěkné.
Zatepluju , ale jde to pomalu
sv18ra, KSU250, 2N118, SH-700A, FA3AU, tos 1U, gh450, R5, FN40, HJ8, WKV63
-
Tá vodiaca tyč je zo zväčšováku na fotky?
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel