Co jste dneska bastlili?

Odpovědět
kenybz

18. 7. 2022, 7:27

Nějakou práci to dalo no...hydraulicko-pneumatické schéma co navrhli bylo špatně, tak jsem asi po 10-ti minutách dumání nakreslil nové, pak navrhl mechaniku a hurá na to. Zajímavé, že výrobce toho průtokoměru nedodává příruby a ani neví jak mají být řešené výkres nic. jen podmínka vnitřní světlost musí být stejná jak je ústí keramické vložky v průtokoměru a to v délce 80d pro kalibrační účely. Takže spáchat příruby, držák smontovat to tak, aby to bylo co nejpřesněji v ose.
Vymyslet jak to celé smontovat, aby to mělo trochu tvar. Ty mosazné kolena nejsou přesně 90°takže část jsem dal na lepidlo a využil vůli v závitu a do zatuhnutí jsem to fixoval v rovnoběžné poloze. /myšleno osy připojovacích závitů selenoidů/
Pak se mě tam nevešly hadicové objímky, tak jsem vymýšlel různé nerez úhelníčky a chtěl jsem připevnit selenoidy skrz jejich šroubové spoje.
A pak mě to docvaklo: vole dej si tam prodloužení a pak tam ta objímka vejde :)
No sranda. Původní nádrž byla k domácí vodárně. Nic lepšího sériově vyráběného jsem nenašel. Vytáhl jsem z ní vak a vyvrtal shora díry pro vratku a napouštění + hladinoměr.
Šroubovat zevnitř nádrže to šroubení bylo jak opravovat zuby přez prdel, ale na několikátý pokus se to povedlo. Ruku jsem tam dal jen po zápěstí, takže gola ořech nástavec kardan a ráčna a pak už to šlo.
Ještě to musím částečně rozebrat a přetěsnit spoje, které jsem dal na teflon. V těch selenoidech je závit s malou vůlí a ono to ten teflon rozřízne a není to dokonale těsné. Tam kde jsem použil těsnící vlákno LOCTITE 55 to těsní dokonale. To jsem si bohužel koupil když už byla část smontovaná, protože jsem tušil, že s tím teflonem bude problém.
Co se týká montáže toho, alu rámu dám "do placu" takovou vychytávku, která mě z nutnosti napadla...
matice se dají vkládat i do už složené konstrukce, ale když je potřeba dát matici na svislo, tak chybí minimálně jedna ruka.
Aby matice nespadla dolů, tak stačí dát do drážky kousek zmuchlaného papírového ubrousku, pak stačí šroubovákem potlačit matici skrze ubrousek do správné pozice a může se v klidu montovat.
Na takovéto pozice se používají samozřejmě matice s pružinou, ale ty jsem neměl.
Co se týká SW nevím jak je to řešené musel bych to zjistit od kolegů ze sesterské firmy.
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
kenybz

18. 7. 2022, 7:41

V prostoru nad průtokoměrem bude monitor, dolů před průtokoměr půjde ještě nerez tácek.
Na tácek se vyskládají naše průtokoměry až 20ks, které se propojí s vodním okruhem a řídící deskou a budou se kalibrovat.
Celé to bude na pracovním stole po d stolem šuplík s klávesnící a myšiskem no a bude pěkné kalibrační pracoviště.
GeminiRacing
Kontaktovat uživatele:

18. 7. 2022, 10:02

traktorik.jpg
vyrobil som detom eTraktor z bordelu, co dielna dala. Zaklad BOSCH profily, vypalky, nafukovacie kolesa + drapaky zo svahovej kosacky, snekova prevodovka, motor 24V 380W, dva auto akumulatory, nejake dratky a vypinace. A hlavne vela lasky....bez toho by som to nedal :D :D
Renault 5 Turbo in progress ;)

http://www.geminiracing.sk/" onclick="window.open(this.href);return false;
lapa
medaile za lepsi forum

18. 7. 2022, 10:18

Opravdu parada.
Jen bych z opatrnosti nejak zakapotoval ten kardan nad kapotou - deti strci prsty vsude ...
Ano, toci se minimalne, ale znas to - staci jednou ... a dite je neuveritelne "koumave" ...
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
jean

19. 7. 2022, 7:16

To je super strojček :D

Lapa, keby len díte, aj kopa operátorov snedej pleti na výrobnej linke. Ten uhlový spoj by bez krytu neprešiel technickou inšpekciou.
Mr. MR

19. 7. 2022, 1:31

Ale notak. Člověk tak šikovný, že postaví takový pěkný traktor, má určitě i šikovné děcka.
Připrav se, hrajem...
https://www.youtube.com/watch?v=HzjNAnEfvxc
Mex

19. 7. 2022, 4:50

Nevím s tím vozejkem.
Pokud jim tam něco naložíš, tak můžeš být popotahován za zneužívání dětské práce.
jean

19. 7. 2022, 5:05

Mne sa to moc páči, len bude treba detišky strážiť. S tým výkonom to bude pekná terénkoza. Aby neušli :lol:
lapa
medaile za lepsi forum

19. 7. 2022, 6:52

Mr. MR píše: 19. 7. 2022, 1:31 Ale notak. Člověk tak šikovný, že postaví takový pěkný traktor, má určitě i šikovné děcka.
Znam za zivot dost "kamaradu" (ne vlastnich), co se rozhadali kvuli poskozeni veci toho druheho - typicky pujceny stroj nebo naradi nebo i auto ...
A ted si predstav poskozene cizi dite ... resp. radeji nepredstavuj :lol:.
I proto jsem to poznamenal ... :)
To nic nemeni na obdivu nad peknou veci.
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
jean

19. 7. 2022, 7:43

Sak na to staci navliect prachovku a dve stahovacky.
PBr
Kontaktovat uživatele:

19. 7. 2022, 10:16

S tym kardanom a synom mam uz podobny zazitok, pri mori na tych 4kolesovych "bicykloch" mi syn tiez vopchal prst do kardanu od volantu. Skoro zlomeny prst...a kopec nadavok od polovicky, kedze som bol s nim sam :)
Inak samozrejme klobuk dolu pred takymto bastlenim.
Charon
Sponzor fora

21. 7. 2022, 12:26

Ahoj kamarádi, tak další chvíle na šepinečku :) Mechanicky hotovo, kulatý kryt jsem doplnil, elektrika bude už sranda. Na ty spojky na klíňáku nekoukejte, ze starého jsem dělal měrku na nákup nových :)
Přílohy
1.jpg
2.jpg
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

21. 7. 2022, 12:30

Sis teda vyhrál :-) Moc pěkný.
Aleš Procháska
prcek

21. 7. 2022, 9:03

To je tak pěkný, že je skoro škoda to používat. :D
--
Všechno je snadné, než to zkusíš sám.
kenybz

22. 7. 2022, 6:32

jak se to chová na těch kolečkách? máš tam sice brzdy, ale i tak tam jezdí balvan litiny tam a zpět.
Máš tam asi stejný odstín modré jak já na 18-ce to byl poslední stroj co jsem udělal na pěkno. Ono je to všechno moc pěkné a pak člověka zamrzí každý ťukanec a nebo škrábanec. _Vidím tam i zaškrabání, takže i geometrie je porychtovaná?
Odpovědět

Zpět na „výrobky a obrobky“