PlugMa V2 95%

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Odpovědět
Patres.I
Kontaktovat uživatele:

11. 5. 2013, 5:00

rollfree píše:No predevsim ta hlavni v hlavicce produktu:
Price: US $214.89 / piece

Teoreticky to muze byt chapano, ze piece = 3ks. Ale pak by tam seriozni prodejce napsal neco jako:
Price: US $214.89 / set
Price: US $214.89 / lot
Price: US $214.89 / 3pcs set
atd.
Podla mňa ak je v názve že balenie obsahuje 3 kusy ,tak neni očom .. a má 100% feed back od kupujich takže to asi nebude blud ,tiež stačí prečitať par komentárov od zakaznikov k produktu ( Excelentt , nice price ,nice products , 3pc motors is very cool ... )

Skúsme skôr riešiť vhodnosť použitia motorov
Naposledy upravil(a) Patres.I dne 11. 5. 2013, 5:08, celkem upraveno 2 x.
Cjuz
Kontaktovat uživatele:

11. 5. 2013, 5:06

Chápu.
Je fakt že dneska se ceny můžou lišit celkem zásadně, ale tohle mi připadá až moc.
Navíc i když bude opravdu cena za 3ks nikde není dáno jaká kvalita přijde, dovnitř člověk nevidí - je to jak s ložisky běžná cena 150,- "značkové" 400,- a čína 25,- ovšem čína se opravdu v tomhle případě nedá použít.
U motorů tzv horší čína se používají nekvalitní plechy s mnohem horšími mag vlastnostmi, slabší dráty aby se ušetřilo a provedení je dost špatné. Není motor jako motor.

Ale nemusí to být tento případ jen pro zamyšlení.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
Thomeeque

11. 5. 2013, 5:10

garulus píše:Nedám ti presný výpočet, ale rozhodne 5,8Nm je na tvoj stroj dostatočne predimenzovane nech to bude na hociktorej ose. Už 2Nm motor rozpohybuje kde aký stroj. A keď plánuješ remeničky, tak nikdy nie je problém dať prevod do pomalá(sily),alebo ak máš silu na viac, tak do rýchla.
Zas tak "bez problémů" to neni, do pomala snižuješ dynamiku, do rychla rozlišení (mimo jiné), chce to rozhodně vědět, co děláš..
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
garulus
Kontaktovat uživatele:

11. 5. 2013, 5:43

Áno máš pravdu, ale vieš ako som ten môj príspevok myslel, nie? A tie motory podľa mňa budú stačiť.
Thomeeque

11. 5. 2013, 6:12

Vim, nevim, každopádně to podle mě vyznělo trochu moc jednoduše, tak jsem raději poznamenal, že i tady je něco za něco :)
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
picus16

11. 5. 2013, 7:23

také jsem od nich kupoval jednou motory,zásilka přišla poštou za 3 dny z Německa,zřejmě tam mají překupníka.Jsem s nimi spokojen
Patres.I
Kontaktovat uživatele:

11. 5. 2013, 7:24

picus16 píše:také jsem od nich kupoval jednou motory,zásilka přišla poštou za 3 dny z Německa,zřejmě tam mají překupníka.Jsem s nimi spokojen
Super ,Ďakujem asi pôjdem do nich :)
Martinhora

11. 5. 2013, 8:15

Já bych jen doplnil, že tohle není Leadshine (které fungují velice dobře) - bylo to tady srovnáváno s CNCshop!! Přesně tohle jsem cca před rokem koupil (1ks) - a v zápětí vyhodil. S motorem nešlo pohnout - po rozebrání jsem zjistil, že rotor dře o stator .... Ale asi jsem měl smůlu ... snad...
rollfree

11. 5. 2013, 9:00

A kolik ten 1 motor stal, prosim?
A jak to bylo s urednim koleckem (DPH a vypalne poste)? Prislo to skutecne jako zbozi v ramci EU, tedy jiz zdanene v Nemecku?
Diky.
packa

11. 5. 2013, 9:21

jen takové upozornění k čínským krokáčům , mám doma jeden který jsem převijel kolegovi tady z fora , je to menší klon těchto motorů a můžu říct že je to velký rysk si tohle koupit , odnesl to i driver M542 ,
když jsem motor rozebral tak jsem čuměl , smalt se z drátů loupe jak šlupka z banánů , kus drátu jsem připojil na zdroj a již při cca 80 °C se smalt začne škvařit a trhat podélce , takže je zaděláno na slušný průser , ty dráty co používají to je děs .
běžně není problém slušné krokáče provozovat do cca 100° ,
Cjuz
Kontaktovat uživatele:

11. 5. 2013, 9:58

packa píše:jen takové upozornění k čínským krokáčům , mám doma jeden který jsem převijel kolegovi tady z fora , je to menší klon těchto motorů a můžu říct že je to velký rysk si tohle koupit , odnesl to i driver M542 ,
když jsem motor rozebral tak jsem čuměl , smalt se z drátů loupe jak šlupka z banánů , kus drátu jsem připojil na zdroj a již při cca 80 °C se smalt začne škvařit a trhat podélce , takže je zaděláno na slušný průser , ty dráty co používají to je děs .
Dle normy musí vinutí vydržet 140°C (vnitřní maximální provozní teplota vinutí). Ale který číňan by tam takové dráty dával blbě se letují k drátům proto se často používají jiné - horší.
Ještě tu teplotu můžou někteří výrobci různě korigovat vzhledem k slabší výdrži jiných materiálů nebo ložisek, ale u většiny motorů dle norem to platí.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
picus16

11. 5. 2013, 10:12

rollfree píše:A kolik ten 1 motor stal, prosim?
A jak to bylo s urednim koleckem (DPH a vypalne poste)? Prislo to skutecne jako zbozi v ramci EU, tedy jiz zdanene v Nemecku?
Diky.
jj,bez cla a dph
packa

11. 5. 2013, 10:15

Cjuz píše:
packa píše:jen takové upozornění k čínským krokáčům , mám doma jeden který jsem převijel kolegovi tady z fora , je to menší klon těchto motorů a můžu říct že je to velký rysk si tohle koupit , odnesl to i driver M542 ,
Dle normy musí vinutí vydržet 140°C (vnitřní maximální provozní teplota vinutí). Ale který číňan by tam takové dráty dával blbě se letují k drátům proto se často používají jiné - horší.
Ještě tu teplotu můžou někteří výrobci různě korigovat vzhledem k slabší výdrži jiných materiálů nebo ložisek, ale u většiny motorů dle norem to platí.
Tak to by mě zajimalo z jaké normy čerpáš ?
jsou různé izolační třídy atěm odpovídají i teploty , kupa motorů které se běžne prodávají odpovídá 11O° , jiné 130 a pod .
ale těch 100° jsem psal hlavně proto že nad tuto teplotu ten motor docela výrazně strácí účinnost , stoupá odpor vinutí a i magnety strácí magnetizmus .
Patres.I
Kontaktovat uživatele:

12. 5. 2013, 8:00

Dakujem za odpovede ,tak teraz som na vážkach či kúpiť tie číny (dobrá cena ,sila) alebo od Microconu bud 5.3Nm alebo 7Nm .. . :twisted:

Microcon : Microcon ma na stránke teplotu vinutia max 130st . a na povrchu 60st .
RaS

12. 5. 2013, 8:10

rozepiš se jak jsi to měřil.. mě by to zajímalo.. viz moje předchozí otázka..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“