hospudka

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Zamčeno
Josef
Sponzor fora

11. 8. 2011, 8:47

Přeju tvé ženě brzké uzdravení a tobě hodně trpělivosti. I pro ni to bude očistec. Před 33ti lety jsem měl přeraženou haksnu a marodka 14 měsíců. No ještě dnes se mi ježí chlupy při vzpomínce na tu nudu, kdy jsem měl přes čtyři měsíce nechodící sádru. A to ještě tuplovanou sílu, protože mi to napuchlo ještě ve špitále a noci ji lapiduch musel říznout, abych se nezbláznil bolestí. No a pak na to napatlali ještě další vrstvu, potěch čtyřech mesících na to připatlali podpatek (další silná vrstva od kotníku dolů) a to jsem vláčel deset měsíců. No a téměř po celou dobu jsem byl nervózní jak pes. Neměli to semnou lehké ani rodiče a sestry.
Jen se jí každou chvilku neptej, zda něco nepotřebuje, to je nejlepší cesta k hádce. Domluv se s ní, že až bude něco potřebovat, ať se ozve sama. V opačném případě by se mohla cítit, že je úplně k ničemu a to už je jen krůček k .... Já jsem po týdnu doma udělal tuhle dohodu a bylo hned lepší ovzduší po celou dobu marodky.
Mirek-Gravos
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

11. 8. 2011, 9:53

Pozdrav Josefe, psal jsi to tak, ze jsem az zatrnul, ze ten lapiduch ti urizl nohu. A on jen kousek sadry :lol: .
Ja asi umru driv, nez bych si neco zlomil. Ono staci, ze mam skoro zlomenou dusi.
S tim ulozenim linearu te ctim, je to tak, souhlas.....Snazit se o dokonalost je normalni.
Ted k BenAshi,.... :P :P
Ta velka zare na prahou co smeruje na vysocinu, aby to dopadlo, mam od toho "potak" a volume doprava :D .
Josef
Sponzor fora

11. 8. 2011, 10:41

Mirek-Gravos píše:Pozdrav Josefe, psal jsi to tak, ze jsem az zatrnul, ze ten lapiduch ti urizl nohu. A on jen kousek sadry :lol: ..
On to nebyl jen kousek sádry, ale přes celou délku končetiny (tedy v mém případě nohy). Vzniklo to, když jsem se na lyžích potkal v lese se stromem.
Mirek-Gravos
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

11. 8. 2011, 10:49

Pokud ti po te peripetii zustaly obe, tak je to fajn. Jsme tu kvuli BenAsh..ovi, proto jsem se zapojil, protoze v hospudce muzu,
i kdyz jsem pod vlivem (vselijakych emoci) :lol: .
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

15. 8. 2011, 9:23

http://www.youtube.com/watch?v=E3mzhvMg ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
petr213

16. 8. 2011, 6:51

když jsem to zkoušel já (2x) tak se kotouč neschoval. Nevíte čím to ...? :D :D
Petr
Mirek-Gravos
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

16. 8. 2011, 7:48

Na pasovce do pul palce, na formatce strejchnuti z boku, sroubovakem do dlane...atd. Tohle je nejlepsi skola.
Kdykoliv jdu na ty masiny tak si na to vzdycky vzpomenu (dopadlo to dobre), uvedomim si to a snazim se to nepoakovat :D .
Jinak teda paraaada!! Nevim jak je ten system rychlej, ale kdyz to tam strejchnu hodne zprudka.... :(
Ben Ash
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

16. 8. 2011, 8:40

Mě by zajímal proncip, možnosti a limity. Líbí se mi ta rychlost, ale není mi jasný jak rozezná prst vod kotlety. Aby se nakonec neukázalo, že to funguje jen když sis předem přidělal krokodýlkama dráty na bradavky :mrgreen:
sidonie

17. 8. 2011, 5:17

Nebude tam nějaký infra čidlo a něco co bude vyhodnocovat "teplej flek" (prst) jestli s ním náhodou nejseš moc blízko? Mechanizmus vypadá, že je odstřelován patronou na podobným principu jako airback v autě. Samotný schování kotouče bude už jenom následný využití setrvačný síly na páce. Celkem jednoduché, ale pořád je tam moc dílů na to, abych tomu věřil, že to bude vždy a za jakýchkoli okolností fungovat. Svoje prsty mám moc rád na to, abych je strkal ke kotouči :wink:
Josef
Sponzor fora

17. 8. 2011, 5:48

Přátelé, víte jaký je rozdíl mezi cirkulárkou a toaletním papírem?

ŽÁDNÝ

Stačí, když si nedáte pozor, trochu více přitlačíte a prsty jsou v pr....!

Hezký den
Josef
PBr
Kontaktovat uživatele:

17. 8. 2011, 7:37

No pokial som dobre pochopil, je to na principe merania zvodu z kotuca cez telo na zem. Takze staci dotyk kotuca kdekolvek, potom to vystreli - samo ze treba byt dobre uzemneny :)
packa

17. 8. 2011, 7:39

To snímání je na principu že se do kotouče pouští a vyhodnocují nějaké pulzy a když se kotouče dotkneš tak se změní zvlnění a aktivuje se brzda , čet jsem otom kdysi na jejich stránkách , bohužel nevím jakých , brzda je vystřelena jen pružinou , kotouč se doní zahlodne a tím rázem se celý vřeteník strhne pod stůl , na stránkách mají videa jak řežou párky a další věcy , vlastně neřežou páč jim ta potvora vždy zaleze,
Pruduch

17. 8. 2011, 7:58

http://www.sawstop.com/" onclick="window.open(this.href);return false; , http://en.wikipedia.org/wiki/SawStop" onclick="window.open(this.href);return false; - tady je to popsaný jak to fuguje.
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

17. 8. 2011, 12:05

Mně to připadá po mechanické stránce chytře vymyšlené. Jeden známý se tohle před lety pokoušel vynalézt také, použil proti sobě dvě brzdové destičky z auta (už nevím, jestli přitlačované elektromagnetem nebo naopak blokované elektromagnetem a přitlačované pružinou), když to sepnulo, tak se z toho monumentálně zakouřilo, kotouč vyhřátý do modra, ale ještě stihnul udělat jednu otáčku, což na uříznutí prstu víc než stačí. Tohle pohlcení energie deformací s ponořením kotouče je fakt dobrý nápad. Ale osobně si raději dávám pořádný pozor, nehledě na to, že často řežu vodivé materiály.
Aleš Procháska
packa

17. 8. 2011, 12:35

otázka je co nato kotouč , sním řezat už bych se asi bál, ta brzda i kotouč budou asi na jedno použití .
Zamčeno

Zpět na „Prevazne nevazne“