koupili jsme z Vietnamu brusku na moto vačkový hřídele a vyvrtávačku na uložení vaček v hlavách
Ten motorový posun děláš proto, abys dosáhl vyšší rychlost/produktivitu osazování?bronek999 píše: ↑5. 3. 2023, 3:14 Poskusal som viac verzii feedera pre pick&place a tato mi vychadza najjednoduchsia. Bastl verzia z odpadu, finalne budu z lepsieho plastu
https://www.youtube.com/shorts/4io_Fvsa9sg
Krokovy motor ma nesympaticky prevodovy pomer 2037,8864197531 krokov na otacku, preto je tam ten opticky snimac polohy
u trychto motorcekov sa udava prevodovy pomer~1:64...Tak som kedysi spravil program a robilo to problemy. Tak som rozobral prevodovku a pocital zuby...t256 píše: ↑5. 3. 2023, 5:58 Ten motor je s prevodovkou. Ja bych rekl, ze tohle reseni je mnohem flexibilnejsi pri nastavovani, i konstrukcne to vypada jednodusej nez mechanismus s pakou a nejakym manualnim nastavovanim. Ten krokovy motorek s prevodovkou vyjde na cca 30kacek, taky s tim mam v planu neco delat. I kdyz ty co jsem koupil ja (28BYJ-48) maji 64kroku na otacku a prevodovka je tam 1:64, takze maji 4096 kroku na otacku. Ale uz jsem mel tyhle motorky i s jinymi prevodovymi pomery.
Uz som odpisal nizsie preco motorovy posun. A navyse ak ma ta hlava fungovat presne tak je blbost aby nieco stlacala. Su tam JUKI trysky s jemnou pruzinou, nechcem ich namahat. A navyse su tam hlavy s ATC funkciou, tak chcem aby to chodilo presne a neprisavalo si to niekde pomimo vzduch....Mex píše: ↑5. 3. 2023, 5:07Ten motorový posun děláš proto, abys dosáhl vyšší rychlost/produktivitu osazování?bronek999 píše: ↑5. 3. 2023, 3:14 Poskusal som viac verzii feedera pre pick&place a tato mi vychadza najjednoduchsia. Bastl verzia z odpadu, finalne budu z lepsieho plastu
Krokovy motor ma nesympaticky prevodovy pomer 2037,8864197531 krokov na otacku, preto je tam ten opticky snimac polohy
Co jsem koukal na DIY feedery, tak často/většinou používaly jako pohon přímo osazovací hlavu. Hlava stiskla páčku, tím se posunula páska definovaně o jedno políčko. Je tam navíc ten čas na stisk páčky, tedy řekněme 0.5-1 sekunda navíc.
To by nevyhovělo?
Díky.
bronek999 píše: ↑5. 3. 2023, 6:37Uz som odpisal nizsie preco motorovy posun. A navyse ak ma ta hlava fungovat presne tak je blbost aby nieco stlacala. Su tam JUKI trysky s jemnou pruzinou, nechcem ich namahat. A navyse su tam hlavy s ATC funkciou, tak chcem aby to chodilo presne a neprisavalo si to niekde pomimo vzduch....Mex píše: ↑5. 3. 2023, 5:07Ten motorový posun děláš proto, abys dosáhl vyšší rychlost/produktivitu osazování?bronek999 píše: ↑5. 3. 2023, 3:14 Poskusal som viac verzii feedera pre pick&place a tato mi vychadza najjednoduchsia. Bastl verzia z odpadu, finalne budu z lepsieho plastu
Co jsem koukal na DIY feedery, tak často/většinou používaly jako pohon přímo osazovací hlavu. Hlava stiskla páčku, tím se posunula páska definovaně o jedno políčko. Je tam navíc ten čas na stisk páčky, tedy řekněme 0.5-1 sekunda navíc.
To by nevyhovělo?
Díky.
A mam tam skolacku chybu, SMD pasky maju vodiace otvory na opacnej strane, takze to treba zrkadlovo cele otocit![]()