Tak me dneska ušel kouř z ultrazvuku
když se nedaří :-(
Moderátor: sysel
Ahoj kamarádi
Pěknej elektricky smradlavej, rikal jsem si je po něm
Znáte to, elektronika funguje na kouř, když uteče je po ní
No kuchnul jsem ho a on prechodak na konektoru a spaleny tišťák, No sice lehce na prasáka, ale vyletoval jsem oba, ten spalenej i ten na druhe straně a nahradil vletovaným lankem vsech šest drátů. Původně jsem chtěl jen tu spalenou stranu, ale i po výrazném zkrácení čínskejch drátů nešly pocínovat, teda šly ale až s kyselinou, no fuj
No je mu asi deset let, má chudinka nárok 
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
- Zdenek Valter
Chlapci moji - zkušení 3D tiskaři mám trable s průšovkou MK3S+
Nedaří se mi opakovaně vytisknout krabičku dělá mi to tohle:
Nevytiskne se ani pořádně první vrstva
Přitom jsem včera a předevčírem vytiskl obstojně ověřovací tisky: Tiskárna Průša MK3S+
materál je to PETG-CF z Polska.
Teplota 250/105
Pokouším se o tu větší krabičku.
Zkoušel jsem to už 10x a bez úspěchu ....
Nedaří se mi opakovaně vytisknout krabičku dělá mi to tohle:
Nevytiskne se ani pořádně první vrstva
Přitom jsem včera a předevčírem vytiskl obstojně ověřovací tisky: Tiskárna Průša MK3S+
materál je to PETG-CF z Polska.
Teplota 250/105
Pokouším se o tu větší krabičku.
Zkoušel jsem to už 10x a bez úspěchu ....
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
- Zdenek Valter
Díky za postřehy.
Packa - Tryska mosaz 0,4 - případně ji zkusím vyměnit
nicméně podle toho co říkáš, by to podle mne mělo být obráceně - nalevo je to nízko, proto to netiskne dobře k podložce.
Myslel jsem si, že to případně srovná kalibrace před tiskem....
Packa - Tryska mosaz 0,4 - případně ji zkusím vyměnit
No to u průšovky to moc neovlivním
nicméně podle toho co říkáš, by to podle mne mělo být obráceně - nalevo je to nízko, proto to netiskne dobře k podložce.
Ano aj to je mozne, na telefone nebolo uplne vidno ci je vrstva vysoko, alebo je roztlacena.Zdenek Valter píše: ↑13. 5. 2025, 9:45 No to u průšovky to moc neovlivním
Kazdopadne je mozne ze ti bud kalibracia nefunguje korektne, alebo je to priliz rozhodene?
Aj ked mas sondu na tlaciarni, tak su moznosti ako to zrovnat.
Ako velmi sa ti hybe Z pocas prvej vrstvy?
Vypada to, ze je "sklon plochy" zleva doprava. Neprenesls tiskarnu na jine misto? Myslim na mozne zkrouceni ramu.Zdenek Valter píše: ↑13. 5. 2025, 9:45 Myslel jsem si, že to případně srovná kalibrace před tiskem....
Zkus projet Kalibraci Z nebo jak se to jmenuje - proste takove to, jak mas na desce papir a hlidas okamzik, kdy ho to zacne zachytavat.
Naposledy upravil(a) lapa dne 13. 5. 2025, 10:19, celkem upraveno 3 x.
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
- Zdenek Valter
No nevím jak to myslíš - jezdí pomalu - tisk má trvat cca 20 minut - teď to ani nedotiskne protože jak se to na levo - asi snižuje - tak se odchlíplý filament nabalí na trysku ....
- Zdenek Valter
Lapa - jo naklopil jsem jí abych očistil trysku.
chb - jo to dobrý nápad Z jsem mohl na jedné straně posunout nahoru při tom čištění (tryska byla na levé straně)
Kluci moc díky za postřehy!!
chb - jo to dobrý nápad Z jsem mohl na jedné straně posunout nahoru při tom čištění (tryska byla na levé straně)
Kluci moc díky za postřehy!!
A jeste se mi osvedcilo, mit to uvodni otukavani Zetka ne v rastru 4x4, ale 7x7 - mistni honice vykonu to asi pobavi, trva to dele, ale ...
.
Obcas to zachyti trebas "smitko" pod plechem, ktere nepatrne vybouli plech a ten ridky rastr to nechytal ...
Obcas to zachyti trebas "smitko" pod plechem, ktere nepatrne vybouli plech a ten ridky rastr to nechytal ...
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
Používám rastr 3x3, a úplně v pohodě. Samozřejmě nedávám podložku do bordelu, a koukám, je-li čistá. Pokud se tiskárně "něco nezdá", vyjede s portálem nahoru dokud oba krokáče tvrdě nenarazí, a kalibraci opakuje. Mimochodem, překvapilo mě, že tiskárnu vůbec nezajímá, jestli je portál vlivem přírůstkové chyby třeba o 3mm zkřížený (jedna strana výš než druhá). Dokud to dokáže dorovnat softwarově, tak geometrii mechaniky vůbec neřeší...
To vsechno je pravda, ale ten rastr 7x7 je proste hustsi ... a ten ridsi (je to fakt 3x3, jak pises, ne 4x4) ma proste mensi rozliseni a "boulicku" pri testu proste nezachyti a nema duvod vyjizdet a rekalibrovat, tak jak pises.josef109 píše: ↑13. 5. 2025, 6:34Používám rastr 3x3, a úplně v pohodě. Samozřejmě nedávám podložku do bordelu, a koukám, je-li čistá. Pokud se tiskárně "něco nezdá", vyjede s portálem nahoru dokud oba krokáče tvrdě nenarazí, a kalibraci opakuje. Mimochodem, překvapilo mě, že tiskárnu vůbec nezajímá, jestli je portál vlivem přírůstkové chyby třeba o 3mm zkřížený (jedna strana výš než druhá). Dokud to dokáže dorovnat softwarově, tak geometrii mechaniky vůbec neřeší...
Ta "boulicka" s geometrii (zkrizenim) nijak nesouvisi - to je jiny jev/vlastnost.
Do bordelu samozrejme nedavam
- Zdenek Valter
Tak jsem včera provedl kalibraci tiskárny no a výsledek je, že při kontrolním tisku první vrstvy je hlava cca milimetr nad podložkou 
Nechápu co jsem zvojtil.
Zítra budu pokračovat ......
Nechápu co jsem zvojtil.
Nemohl sis pri manipulaci nevedomky posunout svisle tu sondu vysky Z nad podlozkou?Zdenek Valter píše: ↑14. 5. 2025, 10:04 Tak jsem včera provedl kalibraci tiskárny no a výsledek je, že při kontrolním tisku první vrstvy je hlava cca milimetr nad podložkou
Nechápu co jsem zvojtil.
Staci malo utazeny jeji sroubek a je to razdva ..