Co jste dneska bastlili?
aj tak je to bomba, uloženie vretena v sústruhu a uloženie vretena brúsky sú dve rozdielne veci. a aj celková presnosť strojov. rovnobežnosť vedenie horizont /aj vertikal . sústruh musí byť v top stave. a pravdepodobne aj obsluha na takej istej úrovni. Ja môžem len snívať. Ináč máš zaujímavú univerzálku.
-
Doufejme

Zhruba ano, bylo to jedno z traf na desce vyndané z klasické CRT televize (zašel jsem na sběrný dvůr, měli tam dvě). Původně jsem šel po feritech z vychylovacích cívek (někde jsem četl, že to lidé motají na to), ale ty by se mi tam nevešly.
EDIT: Vyloženě z VN je to jádro vlevo nahoře, to použité mi přišlo takové solidnější. Ale ještě ho také zkusím, mělo by tam jít dostat více závitů (sem jsem jich dostal devět, naměřil jsem tomu 60µH). Vpravo nahoře je jádro z vychylovaček (nevím, jestli to třeba na některých TV mělo vhodnější tvar, tady byla obě takováto, na druhé telce ještě mohutnější a nevosvoboditelně zalité v nějakém sajrajtu, stejně tak VN).
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Bez jaké mezery?
To je v pohodě, já potřebuji zlepšit vlastnosti při malých proudech. Při větších to funguje velmi pěkně i bez tlumivky, takže tam mi stačí, když se to moc nezhorší.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
v2 - finální (alespoň do vyzkoušení se svářečkou). Plus přípravek na zakrimpování SC16. Ten akci nepřežil, trochu jsem podcenil, jaká pára bude potřeba, ale účel splnil a snad zas dlouho takovédle obludy krimpovat nebudu. naměřeno 85µH.
T.
T.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak přípraveček skoro hotov
servis4sp,WKV63,HJ8,SV18,R5,BPH20na,1U,Sip3EE,Theil 132,FN40,FVT3CNC,GH450,KU250
pěkný, vyhrál sis
....
tipuju to na unašeč Serdi na opracování sedel ventilů na klasický mašině
je to slepá ulička
skončíš na praktické nemožnosti srovnat skutečnou osu vodítka s osou vřetene, roli hraje poloha a úhlová odchylka daná deformací odlitku a nesouosostí díry a povrchu vodítka
opracovaný povrch sedla bude mít činnou plochu o pár stovek jinde než potom ventil a nebude to těsnit
....
je to slepá ulička
skončíš na praktické nemožnosti srovnat skutečnou osu vodítka s osou vřetene, roli hraje poloha a úhlová odchylka daná deformací odlitku a nesouosostí díry a povrchu vodítka
opracovaný povrch sedla bude mít činnou plochu o pár stovek jinde než potom ventil a nebude to těsnit
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,díky. serdi to bohužel není.Vím, že ty orig. mašiny to mají řešené volně na vzduchu. Chci to taky udělat na volno, tak uvidim. Kdyžtak si to dám na poličkutestone píše: ↑20. 6. 2024, 10:55 pěkný, vyhrál sis
....
je to slepá ulička
servis4sp,WKV63,HJ8,SV18,R5,BPH20na,1U,Sip3EE,Theil 132,FN40,FVT3CNC,GH450,KU250
Tak skutečně rozdíl nula nula nic, zavrženo.. Ale dá se i tak, chce to jen být torchu šikovnější

Krimpovadlo jsem resuscitoval (pro strýčka Příhodu)
Naposledy upravil(a) Thomeeque dne 25. 6. 2024, 12:39, celkem upraveno 1 x.