Co jste dneska bastlili?
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak trochu změním téma. Potreboval jsem vtahovací šroub s m14 závitem. Tak jsem si ho udělal. Asi je to prkotina pro zkušené strojaře, ale já jsme s sebou spokojený. Konečně můžu použít vyvrtavaci hlavu.
Sm16, Avia Fnb25, Jones&Shipman 540ap
Pěknej!
Přesně ten samej šroub, akorát s M12 čeká i mě.
Prozatím jsem zahájil výrobu šábrů na SK destičky Koupil jsem ručky, pásovinu jsem doma našel, původně jsem chtěl lůžko pro destičky z negativní hlavy, nějaký to SPUN 15 nebo tak podobně co mám v rozsypu, ale nakonec jsem to risknul a udělal jen schodek, kdybych objevil někde větší plátky. Ještě tam přijde přitlačná klema. Díra se závitem M5 už tam je. Teď schne barva, aby to trochu vypadalo, a pak musím ty ručky opravit po soustruhu, vrtal jsem to pro 100mm šroub, a ke konci vrtání se to stihlo zahltit a jak jsem to měl jemně upnutý, tak se to protočilo. Obrousim, přelakuju...
Přesně ten samej šroub, akorát s M12 čeká i mě.
Prozatím jsem zahájil výrobu šábrů na SK destičky Koupil jsem ručky, pásovinu jsem doma našel, původně jsem chtěl lůžko pro destičky z negativní hlavy, nějaký to SPUN 15 nebo tak podobně co mám v rozsypu, ale nakonec jsem to risknul a udělal jen schodek, kdybych objevil někde větší plátky. Ještě tam přijde přitlačná klema. Díra se závitem M5 už tam je. Teď schne barva, aby to trochu vypadalo, a pak musím ty ručky opravit po soustruhu, vrtal jsem to pro 100mm šroub, a ke konci vrtání se to stihlo zahltit a jak jsem to měl jemně upnutý, tak se to protočilo. Obrousim, přelakuju...
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
Axim píše: ↑5. 12. 2024, 6:34Ahoj Víťo
Dnes bych si dal opravdu velký pozor jaký byt - dům kupuji
Náš dům je totiž družstevní . I když jsme jen 4partaje ,tak zbývající tři drží při sobě důchodci a vše přehlasuji a není odvolání
Před rokem se dělala po 50 letech komplet nová rovná střecha za 500tis Tedy ona měla stát včetně zateplení 700tis , ale naši sousedé aby ušetřili odmítli zateplit ji a bojkotuji i zateplení obvodových zdí domu.
To nepochopíš .Marně jsem se je snažil přesvědčit je jak by to pomohlo ,protože celý dům je z panelů! Konkrétně ze škvarobetonovych panelů ! A to je ten další problém takto bydlí spousta lidi a netuší , jak tyto škvárobetonove tvárnice jsou radioaktivní . To je úplně špatný a lidi by se měli zjistit v čem vlastně bydlí !
Někde v devadesátkách naše družstvo zažádalo a dostalo dotaci na měření celého domu od výzkumného ústavu. Ve všech čtyřech bytech místnost po místnosti rozmístili čidla a 24hod měřili.
Závěr je hrozný celý dům je jak přidávali do toho betonu škváru , aby ušetřili radioaktivní
Na každou místnost máme protokol jakou tam máme radiaci v becquerelech
Dostali jsme další dotaci a všude nám udělali odvětrání a rekuperaci jenže to funguje jen na papíře
Zkuste si v zimně topit a větrat současně
Je to tragédie
Myslel jsem si, že to bude podobná záležitost. A neuvažoval jsi o zateplení bytu zevnitř? Je to běžné u památkově chráněných budov, kdy ti úřady nedovolí použít kontaktní zateplení. Zevnitř to můžeš udělat svépomocí, kdy do předstěny ze sádroše nacpeš izolaci, nebo na to jsou speciální pěnové panely - jejich tloušťka je menší než třeba u vaty, při zachování stejných izolačních vlastností. To by možná byla cesta pro tebe.
- Krutor
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Závit je očkem nebo na soustruhu? Je moc pěknej. Mně se očkem závity nad M10 často nedaří, někdy je to otrhaný jak samica. Často se na očku vylomí zub. Někdy si pomůžu tím, že nachystám menší průměr, třeba na M12 udělám cca 11,7 mm. Nebo to nahrubo předřežu na soustruhu, a očkem jenom došlichtuju. Nebo když je možnost, tak použiju automatovou ocel. Nejšťastnější jsem, když můžu použít jako polotovar hotový šroub s válcovaným závitem. Ideálně pevnostní.mstreicher píše: ↑5. 12. 2024, 8:09 Tak trochu změním téma. Potreboval jsem vtahovací šroub s m14 závitem. Tak jsem si ho udělal. Asi je to prkotina pro zkušené strojaře, ale já jsme s sebou spokojený. Konečně můžu použít vyvrtavaci hlavu. 20241205_174346.jpg20241205_174441.jpg
Petr Spáčil
-
- Kontaktovat uživatele:
Je to očkem. Obvykle si dávám o 0,1mm menší průměr. Optimisticky jsem doufal, že m14 očko udělám na soustruhu, ale nešlo to. Byl to už příliš velký moment. Maximálně m12. Tak jsem to dodělal ručně, co byla dobrá rozcvička.
Příště si to připravím nožem a pak dořežu ručně. Co používáte, aby se vám to neprotáčelo ve svěráku? Dal jsem si měděný plech, aby se to neomačkalo a i tak to byla hrůza.
Příště si to připravím nožem a pak dořežu ručně. Co používáte, aby se vám to neprotáčelo ve svěráku? Dal jsem si měděný plech, aby se to neomačkalo a i tak to byla hrůza.
No prizmaticky svěrák
Ne ten se na to moc nehodí, mám vypálené držáky na starší ojeté univerzálky aby šla do svěráku upnout a do ní tu kulatinu. A to jak svisve tak vodorovně podle toho co je výhodnější pro danou operaci. Mám dva různé laskavostí kamarada tady z fora 

SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
-
- Kontaktovat uživatele:
Dik chlapi. No je to možné, že byla i tupá obsluha. Vytáhl jsem očko, co jsem našel a bez kontroly se do toho pustil.
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
pokud chceš řezat závity trochu na úrovni tak si sežeň tangenciální závitořeznou hlavu a budeš se na řezání krásných závitů vysloveně těšit, očko pak použiješ maximálně na protáhnutí zarezlého šroubuKrutor píše: ↑6. 12. 2024, 8:59 Závit je očkem nebo na soustruhu? Je moc pěknej. Mně se očkem závity nad M10 často nedaří, někdy je to otrhaný jak samica. Často se na očku vylomí zub. Někdy si pomůžu tím, že nachystám menší průměr, třeba na M12 udělám cca 11,7 mm. Nebo to nahrubo předřežu na soustruhu, a očkem jenom došlichtuju. Nebo když je možnost, tak použiju automatovou ocel. Nejšťastnější jsem, když můžu použít jako polotovar hotový šroub s válcovaným závitem. Ideálně pevnostní.

v nouzi vyhoví i radiální herbertky, ale ty jsou zas omezené principem, kdy potřebuješ na každý průměr a stoupání jiný čelisti, očko tak max do M5 s tím co udržíš v dlani za rádlovaný držák bez pák, dál nahoru to nemá moc smysl
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Zase pro nas amatery, co je ta hlava? Dikytumlik píše: ↑6. 12. 2024, 10:34pokud chceš řezat závity trochu na úrovni tak si sežeň tangenciální závitořeznou hlavu a budeš se na řezání krásných závitů vysloveně těšit, očko pak použiješ maximálně na protáhnutí zarezlého šroubuKrutor píše: ↑6. 12. 2024, 8:59 Závit je očkem nebo na soustruhu? Je moc pěknej. Mně se očkem závity nad M10 často nedaří, někdy je to otrhaný jak samica. Často se na očku vylomí zub. Někdy si pomůžu tím, že nachystám menší průměr, třeba na M12 udělám cca 11,7 mm. Nebo to nahrubo předřežu na soustruhu, a očkem jenom došlichtuju. Nebo když je možnost, tak použiju automatovou ocel. Nejšťastnější jsem, když můžu použít jako polotovar hotový šroub s válcovaným závitem. Ideálně pevnostní.![]()
v nouzi vyhoví i radiální herbertky, ale ty jsou zas omezené principem, kdy potřebuješ na každý průměr a stoupání jiný čelisti, očko tak max do M5 s tím co udržíš v dlani za rádlovaný držák bez pák, dál nahoru to nemá moc smysl
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...