To mi hlava nebere toto
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
K ceně se nevyjádřím, ale už jsem u nich kupoval jinde nesehnatelné položky a dodali vše jako za starých dobrých časů, s certifikátem (patrně nepadělaným), číslem tavby atd.
Aleš Procháska
- jova
- Kontaktovat uživatele:
A tady jste se ptali?
https://www.firmy.cz/detail/2442813-ner ... hynov.html
Co jsem potřeboval a neprodávali to jen po tyčích, tak mi řízli přímo na míru a prodali jako maloprodej.
https://www.firmy.cz/detail/2442813-ner ... hynov.html
Co jsem potřeboval a neprodávali to jen po tyčích, tak mi řízli přímo na míru a prodali jako maloprodej.
A klimbík nerobil video o doklepávaní univerzálky na "0"? hmmm.
Neviem, nemám od neho napozerané všetky videá. Samozrejme som to nemyslel tak, že je to klimbíkova chyba - myslím si, že v tom videu s ložiskami celkom dobre vysvetlil, prečo ich priťahuje. To, že si to niekto vysvetlí po svojom a zadrie si vreteno už je problém dotyčného. A pri tom na 99% stačilo nahodiť menej vybehanú univerzálku alebo ju vystrediť na prírube.
Tos C45-2000
to teleso je duté?Dawe píše: ↑25. 1. 2021, 5:09Ja bych se toho vubec nebal., delal jsem TIGem dost podobne litinove veci. Je pravda ze takova masa sede litiny uz odvede dost tepla, ale na max, 225A s 2.4mm by to melo jit v klidu.HellGrip píše: ↑24. 1. 2021, 11:19...
a teraz vážnejšie: toto v celej hrúbke materiálu prehrievať tak na to treba mať min. pec aby sme sa dostali aspoň blízko teploty kde to plameň už roztaví(Inak plynu vyfučí hafo.)...to si naozaj dosť dobre neviem predstaviť kto sa s tým bude takto seriózne zapodievať.![]()
Klidne to pro nekoho z vas opravim, pokud u tom lisu uvazujete.
Jestli to jeste nejak drzi a je ten sloup rovny, tak bych jednoduse nejdriv odvrtal a vyrezal Vecko na jedne casti obvodu a pak po provareni korene pres uhlopricku dalsi useky. Vzdy TIGem postupne vyvaroval od korene tzv. "za studena" po malych housenkach. Na to staci varit s lehkym predehrevem do 80°C - na ten bohate staci stavebni 28kW PB horak a to jenom na zacatku., Zbytek uz si podrzi teplo TIGu a aspon je jistota ze clovek neprekroci vhodnou (interpass teplotu cca 150 °C.
Samozrejme proklepavat, nemichat lazne atd. atd. Prid. mat. UTP A8051 Ti a dodatecnou ochranu korene jeste pripadne odbocku argonu dovnitr toho odlitku, ale to neni az tak nutne. Nebylo by to nejrychlejsi ani vylozene levne, ale urcite bych uspel.
Určite to má vybehané do vajca, smerom hore-dolu tam nameral trochu viac ako do strán, ak si dobre spomínam. Ale myslím si, že na to jeho bastlenie raz za čas to je v pohode, pokusom o zaškrabanie by mohol narobiť viac škody ako úžitku.
Tos C45-2000
-
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem mu tam reagoval, ze to ma krome jineho dve loziska a hlavne to musi delat postupne. A prubezne merit. On tam jebne trubku, utahne lozisko a divi se. No a nekdo takovy ma doma S28. To je az k placi.
Sm16, Avia Fnb25, Jones&Shipman 540ap
Jasně-vždyť to píšu,že je to chcípáček,tlačí v originále pět tun.HellGrip píše: ↑25. 1. 2021, 6:12Nojo,tybys uspěl,to jo,jenže když já bych jako potencionální uživatel spíš chtěl,aby s tím šlo zase lisovat.A upřímně,nepochybuju,že s tigem umíš šít,ale tohle si žádá jiné umění..bohužel už to bylo prskavkované..Navíc jsem nikdy takovou opravu neviděl..teda viděl, mockrát,lišilo se to jen místem ,typem stroje a typem typa co to šmudlal..Jo, zašmudlané to bylo,jen pevnost byla:-))..Tady to prostě chce vzít pec -a když není,tak kolečko koksu,velkou feldšmídu,nebo postavit ohniště ,doprostřed ten stojan,zapálit nejdřív ten koks,přikrýt a pak vzít na sebe nespalitelný pyžamo, do ukavice ruční plamen, nasadit dlouhou píšťalu a vyšívat litinovou tyčkou .Možná by to drželo i nějakou prskavkou,kdyby se to takhle přihřálo..Jinak velké odlitky se dřív spravovaly(anebo i spojovaly) takhle anebo byl ještě způsob slévárenský,tzn.,že se prasklina vysekala,odlitek se položil na licí pole,vyklínoval do správné pozice a pak nastoupili zedníci,kteří to podezdili,hlavně v místě prasliny,udělali tam kolem praskliny kanál,případně jádro,když byl odlitek dutý a celé to zaizolivali,třeba do vaty,kterou potom ještě obezdili,nebo se postavil z cihel na sucho takový domeček,kde se pak odlitek předehřál koksem a zasypal popelem.Když to mělo správnou teplotu,tak se do toho kanálu začala lít žhavá litina.Nějaký čas se tím kanálem nechala protékat,až se spoj pěkně prohřál,natavil odlitek v tom místě spoje.V té chvíli se kanál uzavřel a litina se dolila ,jak bylo třeba,aby se celé místo spoje ponořilo..No a potom už se to jen celé přikrylo,a nechalo týden vychladnout .Vybouraly se všechny pomocné stavby a spoj se osekal do ztracena(ruční brusky sice byly,ale dva centimetry nerovnosti by nevzaly)_Tolik okénko do pravěku.Dawe píše: ↑25. 1. 2021, 5:09Ja bych se toho vubec nebal., delal jsem TIGem dost podobne litinove veci. Je pravda ze takova masa sede litiny uz odvede dost tepla, ale na max, 225A s 2.4mm by to melo jit v klidu.HellGrip píše: ↑24. 1. 2021, 11:19...
a teraz vážnejšie: toto v celej hrúbke materiálu prehrievať tak na to treba mať min. pec aby sme sa dostali aspoň blízko teploty kde to plameň už roztaví(Inak plynu vyfučí hafo.)...to si naozaj dosť dobre neviem predstaviť kto sa s tým bude takto seriózne zapodievať.![]()
Klidne to pro nekoho z vas opravim, pokud u tom lisu uvazujete.
Jestli to jeste nejak drzi a je ten sloup rovny, tak bych jednoduse nejdriv odvrtal a vyrezal Vecko na jedne casti obvodu a pak po provareni korene pres uhlopricku dalsi useky. Vzdy TIGem postupne vyvaroval od korene tzv. "za studena" po malych housenkach. Na to staci varit s lehkym predehrevem do 80°C - na ten bohate staci stavebni 28kW PB horak a to jenom na zacatku., Zbytek uz si podrzi teplo TIGu a aspon je jistota ze clovek neprekroci vhodnou (interpass teplotu cca 150 °C.
Samozrejme proklepavat, nemichat lazne atd. atd. Prid. mat. UTP A8051 Ti a dodatecnou ochranu korene jeste pripadne odbocku argonu dovnitr toho odlitku, ale to neni az tak nutne. Nebylo by to nejrychlejsi ani vylozene levne, ale urcite bych uspel.
to teleso je duté?
-
Keď chceš veľmi predať, ale nevieš to moc dobre opísať (ani písať
)...

SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel