Když mě bylo 16 let a já jezdil jak magor s naším Zetorem 15 po dědině vzhůru důlu, taky nebyla 50tá léta, nýbrž 90tá

Tož tak.
...1,2W ano, ale nedal bych zlámanou grešli za to, že kromě nich tam na dobíjení bude v podobné, jen o číslo větší patici 4WKilovolt píše:Ohledně feliny zkus něco z tohodle http://alternatory.wz.cz/zdrojs.html" onclick="window.open(this.href);return false; Jo a mám pocit, že ve felině jsou v přístrojovce takový ty malý bezpaticový žárovky 1,2W, takže bude použitá i na nabuzení altiku.
Jaká byla hodnota těch kondíků? Jestli tam bylo tak 220nF, tak to vadit asi nebude.Z generátoru jsem vyházel ty odrušovací kondíky, tak snad to ničemu vadit nebude.
To bude na testy v pohodě. Pak na provoz tam dej nějaký X2 nebo X1 na 275VAC. Třeba:Kondíky jsou svitkové odrušovací členy TC252 (100nF).
Ono by celkem o nic nešlo, klidně je koupím nové a dám je tam, ale už bych nerad absolvoval znovu to divadlo z úterka.
Pokud se ten kondík rozletí, jeho částice nasaje větrák a protáhne je celým generátorem, tam bych řekl že je velmi reálné riziko mechanického poškození vinutí.
Kondík se rozletěl nahoře ve svorkovnici, ale jiskry létaly ze předu z větráku. V kombinaci se zvukem který to vydávalo to nebyl vůbec hezký pohled.
Prvně jsem myslel že je po generátoru a chtěl jsem jej začít rozdělávat abych se podíval na vinutí. Až kyselý zápach mě přivedl na ty kondíky.
Navíc při destrukci kondu jde prakticky celý výkon genrátoru v dotčené fázi do tvrdého zkratu.