Zdražování elektřiny

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Odpovědět
QNX
Kontaktovat uživatele:

1. 10. 2022, 9:45

bobik: Tak jsem se na to podíval. Docela dobré. Pár věcí bych viděl trochu jinak, ale tak je to asi vždycky. Shlédnutí videa by bylo užitečné i pro zdejší rusofobní válečníky, ale ti to nedají. Nabouralo by jim to jejich vidění světa postavené na protiruské propagandě. Nějaký kritický rozbor obsažených informací od nich nečekej, když to jde jednoduše vyřešit prohlášením, je je to dezinformátor a žere malé děti.
Naposledy upravil(a) QNX dne 1. 10. 2022, 9:47, celkem upraveno 1 x.
Milan199

1. 10. 2022, 9:46

Grad píše: 1. 10. 2022, 8:42
Milan199 píše: 1. 10. 2022, 7:06 Dovolím si sem dát odkaz na článek :

https://neviditelnypes.lidovky.cz/polit ... litika_nef

Zkuste si jej přečíst v klidu a bez emocí. Pokud jste toho schopni, tak se i zamyslet.

hezký večer
No dobrý pokus, no ale co lze nalézt kladného na názorech schvalujících činnost teroristického státu co vtrhne na území souseda kde vraždí, loupí a boří vše co mu přijde pod ruku, tak to fakt nevím...
Navíc nejen že je za rohem ale až by tam skončil, budeme na řadě my tady.
Dokonce nevím, zda většina vůbec tuší, že vlastně bombarduje i území, které patřilo ještě před dobou jen o několik let další než chodím po tomto světě i tomuto státu...
Možná si to přečti ještě jednou.

Když někdo nemá rád škubánky, ještě to neznamená, že automaticky nenávidí brambory. Já jsem tu // v tomto vlákně // tedy fakt nezaznamenal nějaké sympatie s vražděním a loupením.

Ten článek nabádá - vyslecni i názory které ti nejsou zrovna po srsti. Možná na nich něco je. Nedělej unáhlené soudy a nesnaž se spojovat věci co spolu nesouvisí.

Asi před 20 roky mi parta ukrajinců stavěla barák. První na co mne upozornili bylo "My nejsme rusáci !" Na podzim jsem je vezl domů na Ukrajinu do Vinogradské oblasti // poblíže slovensko - maďarských hranic //. Přes Slovensko nemohli protože by platili nějaké průjezdní vízum. Tak jezdili přes Polsko. Jenže tam na ně čekaly nějaké partičky ostrých hochů a dost je obrali. Tak jsem jim vyjednal vízum do Rakouska a odtamtud se dalo bez problémů projet přes Maďarsko. Trochu problémy dělali UK celníci, ale nějaké kartony cigaret a piva to spravily. U toho jejich parťáka jsem přespal a druhý den se vracel přes Slovensko. Dodneška si jich vážím a s několika jsem stále v kontaktu // žijí a pracují v CZ //. Nedávno jsem si s tím jejich parťákem povídal a bylo to dost otřesné. Má nějaké příbuzné v Doněcké oblasti a má o ně dost strach. Další příbuzné má v Rusku // někde poblíž Charkova //. A od tohodle chlápka fakt neslyšíš tak jednoznačný odsudek, že co rusák to vrah.

Všude tam jsou lidi, co ale vůbec netouží vidět jak jim granát rozbil barák, nebo nějaká soldateska povraždila děti. Zastavit ten zrůdný konflikt, je to jediné rozumné o co můžeme usilovat.

Tak proboha zvaž i to co říká i ten se kterým zrovna nesouzníš. Možná ví něco co ty nevíš, nebo ti to nedochází. Možná to myslí dobře, jenom má špatné závěry. Možná se tě snaží oblbnout ...
Ale vyslechni ho, posuď to, porovnej s názory / informacemi lidí jejichž názoru si vážíš. Neházej to rovnou pod stůl ...

A podkarpatskou rus nikdo nebombarduje. A ubezpečuji tě, že kdybys někde v Mukačevu v hospodě plácal, že jsou rusáci nebo ukrajinci tak je pravděpodobné, že dostaneš po papuli. Aneb - nic není černobílé.
QNX
Kontaktovat uživatele:

1. 10. 2022, 9:51

Milan199: Máš rozumný přístup, jen zapomínáš na to, že když se rozjede válečná hysterie, lidi už na fakta a rozum kašlou. Jak se v někom probudí nenávist, dost těžko se ho podaří přesvědčit rozumnými argumenty. Bohužel, současná propaganda se snaží ze všech sil rozdmýchávat nenávist.
Naposledy upravil(a) QNX dne 1. 10. 2022, 9:52, celkem upraveno 1 x.
Josef
Sponzor fora

1. 10. 2022, 9:52

QNX píše: 1. 10. 2022, 9:45 bobik: Tak jsem se na to podíval. Docela dobré. Pár věcí bych viděl trochu jinak, ale tak je to asi vždycky. Shlédnutí videa by bylo užitečné i pro zdejší rusofobní válečníky, ale ti to nedají. Nabouralo by jim to jejich vidění světa postavené na protiruské propagandě.
Nic mně to nenabouralo, jen si pořád nejsem jistý proč obskakuješ témata jak mlsný pes a nejsi schopen odpovědět ja jednoduchou otázku k vysvětlení tvého tvrzení. Jestli teda jsi schopen takovou otázku pobrat, ale to asi opravdu nedáš. Nebo že by jo? Rusofilové (stejně jako Rusi) zpravidla nejsou ochotni uznat svoji chybu. Tak tedy odpověz své vidění ukrajinského konfliktu postavené na rusofilní propagandě. Už došly notičky?
Jak píšeš, na rozum a fakta kašleš, co?
QNX
Kontaktovat uživatele:

1. 10. 2022, 9:55

Josef
Sponzor fora

1. 10. 2022, 10:00

Milan199: viděl jsi, jak davy Rusů v Moskvě řvaly "Hurá"? Nepřipadá ti to trochu podobné k tomu když Áda promlouval k občanům Říše? Není to poněkud zfanatizovaný národ?
Josef
Sponzor fora

1. 10. 2022, 10:01

QNX píše: 1. 10. 2022, 9:55 Zmrznou nám sousedi?
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... i-40410301
Neodskakuj od dotazu, nebo napiš, že jsi lhal. Je to tak těžké?
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

1. 10. 2022, 10:05

Chapu tvuj pohled na vec ale nechapu jak z tveho pohledu dokazes vypustit to napadeni suvereniho statu, lhani o nezautoceni a za tyden rozpoutani nejvetsiho konfliktu poslednich dekad. Vyhrozovani atomovkama ktere nema nic spolecneho s psychycky zdravym jedincem. Vyvolani konfliktu a mobilizace armady ktere nema v modernich dejinach obdoby. Kroky prakticky shodne s hitlerovymi. Atd... A ty to jenom prehlednes a jdes dal a myslis si ze je ten tvuj pohled vporadku i kdyz mu chybi tato velmi podstatna cast.

QNX píše: 1. 10. 2022, 9:51 Milan199: Máš rozumný přístup, jen zapomínáš na to, že když se rozjede válečná hysterie, lidi už na fakta a rozum kašlou. Jak se v někom probudí nenávist, dost těžko se ho podaří přesvědčit rozumnými argumenty. Bohužel, současná propaganda se snaží ze všech sil rozdmýchávat nenávist.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
QNX
Kontaktovat uživatele:

1. 10. 2022, 10:12

robokop: Já napadení Ukrajiny ze svého pohledu nevypouštím, jen se snažím o širší pohled a také na pohled do minulosti. Ono došlo i napadení ruskojazyčné menšiny ze strany Ukrajiny a dalším nepřátelským aktům proti Rusku. K té válce něco vedlo a tím se to celé stává mnohem složitější.

Lhaní bylo dost na obou stranách, takže proč to házet jen na jednu z nich? Já píšu, že tady není souboj dobra se zlem. Tady fakt není ani jedna strana ta dobrá. Je mi líto. Co se vyvolávání války týká, tak jen vojenská pomoc Ukrajině od zemí NATO dělá cca 7% jejich vojenského rozpočtu. Vojenský rozpočet zemí NATO je asi 17x větší, než vojenský rozpočet Ruska, takže NATO rozpoutává na Ukrajině válku víc (z pohledu investovaných peněz), než Rusko. Jasně, ve tvém vidění světa je to jasné. Ruské zbraně jsou špatné, zbraně NATO jsou dobré. V mém vidění světa zabíjejí zbraně ruské i zbraně NATO. V tvém vidění světa je nutné Rusko vojensky zničit (asi s celou planetou, protože jinak to nepůjde), ale já bych dal přednost mírovému řešení.
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

1. 10. 2022, 10:23

K válce vedl vstup ruských vojsk na území Ukrajiny. Nic jiného.
Aleš Procháska
Milan199

1. 10. 2022, 10:28

Josef píše: 1. 10. 2022, 8:17
Milan199 píše: 1. 10. 2022, 7:06 Dovolím si sem dát odkaz na článek :

https://neviditelnypes.lidovky.cz/polit ... litika_nef

Zkuste si jej přečíst v klidu a bez emocí. Pokud jste toho schopni, tak se i zamyslet.

hezký večer
Njn, když ale někdo vypustí nějaké tvrzení a ty se zeptáš na podrobnosti a doložitelná fakta, tak hraje mrtvého brouka. Kam takového zařadíš? Budeš brát jeho slova vážně? Když nereaguje ani na opakované dotazy, budeš si jeho názorů vážit a brát je v potaz? Nezdá se to velmi podobné jednání věrchušky z Kremlu, která říká, budeme se s vámi bavit, ale jen o tom očem budeme chtít my. Jaký vzor, takový je i ten třípismenkový. :(
Ahoj Josefe,
fakt si vážím Tvých odborných znalostí. Akceptuji Tvou nechuť až nenávist ke všemu co zavání ruskem, komunismem a rudou ideologií. Já je taky nemusím.
Vždycky si ale vzpomenu na svého dědu // živnostník co po válce přišel o pekárnu a dělal přidavače na stavbě //.
On mne učil : Rozlišuj komunistu a bolševika. Komunista je takový snílek co si myslí, že svět bude lepší, když budou mít všichni stejně. Jenže to je proti lidské přirozenosti a nakonec to povede k tomu, že budou mít všichni prd. I komunista ve svém zápalu může být ale nebezpečný !
Bolševik je oproti tomu svině a prospěchář z podstaty svého já. A je úplně jedno zda má a nebo nemá stranický průkaz. // děda se nedožil 89 //
Já tedy dnes vidím bolševiky v leckterých stranách a mnozí je i bezzkurpulozně střídají. Lžou nám ráno, v poledne, večer ... Takže jsem velmi opatrný na to co jsou fakta a stavím se velmi rezervovaně k tomu co se kde dočtu. Můj strejda kdysi říkal "Já na to mám svůj vlastní názor, přesně podle Rudého práva". Na tuhle nadčasovou hlášku neměli ani zarytí bolševici co dodat a ostatí z toho měli prdel.

Tak prosím - udělej si na to svůj vlastní názor // třeba dle ČT //, ale prezentuj ho jako názor - ne jako pravdu nezvratnou. Za sebe říkám, že si vyslechnu co říká Petr i Pavel a budu si to pomalu a obtížně zasouvat do mozajky informací. Třeba nakonec dospěju k závěru, že země je placatá a nesou ji čtyři sloni :D.

Jo a děda říkal ještě jednu věc :
"Bolševik má na všechno frázi".
Nějak mi poslední dobou ty "nálepky" přijdou jako fráze.
QNX
Kontaktovat uživatele:

1. 10. 2022, 10:34

prochaska: Pokud si tohle opravdu myslíš, tak o tom konfliktu nevíš vůbec nic. Bohužel, nejsi jediný. Přesně tohle se nám snaží vsugerovat propaganda, ale je to lež.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

1. 10. 2022, 10:40

souhlasim ze ani jedna strana neni cista
ale z pohledu poslednich dni se jedna strana nejakou dobu nemyla a ta druha je uplne od ho....en
proste chci rict ze se neda obhajovat nektere kroky (vlastne vetsinu) RF stejnetak jako nikdy nebudu obhajovat nektere kroky USA
a dle poslednich udalosti a chovani je chovani RF cistokrevne neobhajitelne zlo, stejnetak shozeni atomovek USA
s atomovkami usa nic uz nezmuzeme, s temi od RF se zatim da neco delat
QNX píše: 1. 10. 2022, 10:12 robokop: Já napadení Ukrajiny ze svého pohledu nevypouštím, jen se snažím o širší pohled a také na pohled do minulosti. Ono došlo i napadení ruskojazyčné menšiny ze strany Ukrajiny a dalším nepřátelským aktům proti Rusku. K té válce něco vedlo a tím se to celé stává mnohem složitější.

Lhaní bylo dost na obou stranách, takže proč to házet jen na jednu z nich? Já píšu, že tady není souboj dobra se zlem. Tady fakt není ani jedna strana ta dobrá. Je mi líto. Co se vyvolávání války týká, tak jen vojenská pomoc Ukrajině od zemí NATO dělá cca 7% jejich vojenského rozpočtu. Vojenský rozpočet zemí NATO je asi 17x větší, než vojenský rozpočet Ruska, takže NATO rozpoutává na Ukrajině válku víc (z pohledu investovaných peněz), než Rusko. Jasně, ve tvém vidění světa je to jasné. Ruské zbraně jsou špatné, zbraně NATO jsou dobré. V mém vidění světa zabíjejí zbraně ruské i zbraně NATO. V tvém vidění světa je nutné Rusko vojensky zničit (asi s celou planetou, protože jinak to nepůjde), ale já bych dal přednost mírovému řešení.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
QNX
Kontaktovat uživatele:

1. 10. 2022, 10:44

robokop: Nevím, co odlišného se stalo v posledních dnech, ale ten konflikt je pěkně na hovno už od začátku. Chudáci Ukrajinci i Rusové, že se do toho nechali zatáhnout. Jestli to takhle bude pokračovat (a zdá se, že to bude spíš eskalovat), tak si ke stejné hlouposti můžeme pogratulovat i my.
Charon
Sponzor fora

1. 10. 2022, 10:55

Takže jake je řešení toho míru?
Hitlerovi necháme polsko, rakousko, čechy, francii a benelux a Putinovi vše od nás na východ? Chce se mi z tohohle vlákna blejt vašnosti :(
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“