Malý portal
No, vedle sebe.. Na tyči za sebou, dýlka jednoho LM20 je 42mm, čili 84mm dohromady, to mi tak nějak baj voko sedí (asi to dokonce úplně těsně nebude)..zami píše:Jako že jsou v tom pouzdru dvě ložiska těsně vedle sebe ?
Miloš.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
JES!!Luban píše:tak tady je řez vozýku

Jj, to jsem četl, ale jaké konkrétně použiješ matky (hotovej plast, bronz, odlévané..)?Luban píše:a jinak na ose Z jsou 12x3 a na ostatních osách 16x4
T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
-
- Kontaktovat uživatele:
Krátké to bude určitě, ani ty dvě ložiska na něco tvrdšího nestačí.Jde o to, jaký má dotyčný požadavky.Není rozhodující délka 490 mm ,ale ty vozíky na jednom trapézu nedrží, když chytneš na jedný straně za bok, zahejbeš s tím.Mě to na laminátový desky, plast a překližku do 10 mm stačí.Hliník mi to, ale neveme.Respektive vezme, ale to jsou špony 0.1 mm.A než se s tím s...t, nechám to vypálit.
no nevím uvidíme až se to rozjede jak se to bude chovat jsem nato docela zvědavejBaxi.bax píše:Krátké to bude určitě, ani ty dvě ložiska na něco tvrdšího nestačí.Jde o to, jaký má dotyčný požadavky.Není rozhodující délka 490 mm ,ale ty vozíky na jednom trapézu nedrží, když chytneš na jedný straně za bok, zahejbeš s tím.Mě to na laminátový desky, plast a překližku do 10 mm stačí.Hliník mi to, ale neveme.Respektive vezme, ale to jsou špony 0.1 mm.A než se s tím s...t, nechám to vypálit.
- Pepa z depa
Pěkně se to rýsuje, jsem přezvědav na obrobky, ale to ty asi taky
(hlavně jestli půjde aspoň trochu do hliníku) Svoje 1. CNC teprve maluji a podle kulace jsem už na 40tis.Kč, takže nějaké zlevnění bude nutné, nechám se inspirovat a přeji zdárné rozjetí. Pepan

Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
dík moc
to jsi piš že už se moc těším až s toho vypadne první kus doufám že to zvládne hliník v pohodě spíš je v plánu železo ale to se vše uvidí je to ale stavěný tak že by to železo mělo vzádnou v pohodě konstrukce je natolik tuhá že nějaké vibrace nehrozí spíš se bojím co budou dělat šrouby
to jsi piš že už se moc těším až s toho vypadne první kus doufám že to zvládne hliník v pohodě spíš je v plánu železo ale to se vše uvidí je to ale stavěný tak že by to železo mělo vzádnou v pohodě konstrukce je natolik tuhá že nějaké vibrace nehrozí spíš se bojím co budou dělat šrouby
- Ben Ash
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Luban píše: hliník v pohodě spíš je v plánu železo

-----------------------------------------
Spousta pěkné práce bez diskuze, ale tvůj optimismus bych chtěl mít, šrouby budou to poslední čemu by to vadilo.
Per aspera ad astra