Malý portal
zdravím všechny nadšence tady přidávám svůj první prototyp celé to bude vyrobené s hliníku a vřeteno je od DWT 800w a 6mm kleština zatím nevím jaké použiju motory ale v plánu jsou 1.01Nm a nebo 1.89Nm s cncinshop.cz jinak osa Z je uložená na 16mm tyčích a 12x3 trapezák a osy x,y jsou na 20mm a 16x4 trapezák stůl má rozměr 400x500 a pojezdy jsou 300x350x80 mašinka už je ve výrobě tak budu postupně přidávat fotky jak pokračuju
Naposledy upravil(a) Luban dne 25. 1. 2013, 8:16, celkem upraveno 1 x.
Hezky opracované díly, to děláš sám nebo si to necháváš někde dělat.
- Pepa z depa
Zdravím, krásná práce, už se těším na video první špóny
taky se chystám stavět CNC, takže díky za další inspiraci

Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
-
- Kontaktovat uživatele:
Přidám se k Zamimu určitě to bude málo to jedno ložisko na Xku.Mámtam dvě ložiska, ale ty tyče stejně nedrží.Na měkký materiál jako plast, nebo překližku , či laminátový desky to stačí, nejde mi zase velkou přesnost, nemůžu však jezdit moc velkou rychostí, jinak motor ztratí krok.Pokud nepožaduješ přesnost a rychlost, může být, na hliník to ujede a i na slabý plech.To, ale není můj požadavek na stroj, proto jsem s tím co mám spokojený.
-
- Kontaktovat uživatele:
Mám je od Tůmy , kupoval jsem celý komplet, zdroj, desku, motory a ruční ovladač.Motory jsou Nema 23, 51mm ,1.01 Nm typ A.Konstrukce je téměř shodná s Tvojí, jen jsem si nechal některé díly jako čela a boky vypálit laserem.
Jasně, myslel jsem na jednom ložisku na jedné straně. Není to obvyklá konstrukce. Ale to je tvoje volba.Luban píše:zdravim osa x je uložená na dvou ložiskách a v delce tyč 490mm a v pruměru 20mm to nemuže nic dělat ale uvidím až to zkusím. Jinak Baxi taky moc pěkná konstrukce prosím tě jak silné máš krokáče
Miloš.
Já myslím, že to jsou dvě ložiska (alá LM20UU) těsně za sebou na každé straně..?zami píše:Jasně, myslel jsem na jednom ložisku na jedné straně. Není to obvyklá konstrukce. Ale to je tvoje volba.Luban píše:zdravim osa x je uložená na dvou ložiskách a v delce tyč 490mm a v pruměru 20mm to nemuže nic dělat ale uvidím až to zkusím. Jinak Baxi taky moc pěkná konstrukce prosím tě jak silné máš krokáče
Miloš.
Jinak, vypadá to hezky a klobou dolu, jak pěkně ti to odsejpá, si šikovnej. Matky na trapézáky plánuješ jaký?
T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino