CNC Cjuz - frézování hliníku
Přesně tak jinak řešení je zde http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=3&t=10829
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
Napokraji smrti hladem, napokraji smrti mrazem, napokraji smrti vysílením jsem dnes svařil konečně rám. (ono totiž nesněžilo
)
Rozměry asi 520x750x600, hmotnost cca 26kg
Ještě si ho nalakuji práškovou barvou a "špinavou" práci mám hotovou, uff

Pro zvědavce se to samozřejmě hnulo kam mohlo takže po poladění jsem v důležitých místech rovně a jinde odchylka do 1mm. Naštěstí jsem s tím počítal a vodící tyče se dají seřizovat kamkoliv +/- 2mm

Rozměry asi 520x750x600, hmotnost cca 26kg
Ještě si ho nalakuji práškovou barvou a "špinavou" práci mám hotovou, uff

Pro zvědavce se to samozřejmě hnulo kam mohlo takže po poladění jsem v důležitých místech rovně a jinde odchylka do 1mm. Naštěstí jsem s tím počítal a vodící tyče se dají seřizovat kamkoliv +/- 2mm
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
Tak rám je nalakovaný a začíná se osazovat

Tak jsem trochu poměřil tuhost v systému
Z mého pohledu jsem celkem spokojen, myslím že to je slušně použitelné. Co vy na to?

Z mého pohledu jsem celkem spokojen, myslím že to je slušně použitelné. Co vy na to?
Motory tam nejsou ale rukou trapéz 12x2 nepřetlačím i když jde rukou volně otáčet (jsou tam dvě bronzové matice proti sobě).dendy píše:Tlak 30kg proti čemu? Nějaký zajištění osy. Motory nevidim?
Hodnoty jsem měřil na hodinkách a šipka ukazuje směr kde jsem zabral

Plochu využiji deska přejíždí pár cm přes jekl.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že ty hodnoty tuhosti odpovídají konstrukci a že jsou ok. Tuhle fotku bych zařadil mezi povinnou četbu pro nové členy fóra, aby pak někdo nevykládal, že má pojezd na dvou tyčích a že se to ani nehne a že bude dělat v setině a když to dobře půjde tak v pěti mikronech 

Aleš Procháska
Promin, nechci rejpat ale trapez nikdy nepřetlačíš neni to kuličkovej šroub. Tak že jsi maximalně změřil tuhost konstrukce + vůli na trapézovým šroubu.Cjuz píše:Motory tam nejsou ale rukou trapéz 12x2 nepřetlačím i když jde rukou volně otáčet (jsou tam dvě bronzové matice proti sobě).dendy píše:Tlak 30kg proti čemu? Nějaký zajištění osy. Motory nevidim?
Hodnoty jsem měřil na hodinkách a šipka ukazuje směr kde jsem zabral![]()
dendy píše:Promin, nechci rejpat ale trapez nikdy nepřetlačíš neni to kuličkovej šroub. Tak že jsi maximalně změřil tuhost konstrukce + vůli na trapézovým šroubu.Cjuz píše:Motory tam nejsou ale rukou trapéz 12x2 nepřetlačím i když jde rukou volně otáčet (jsou tam dvě bronzové matice proti sobě).dendy píše:Tlak 30kg proti čemu? Nějaký zajištění osy. Motory nevidim?
Hodnoty jsem měřil na hodinkách a šipka ukazuje směr kde jsem zabral![]()
a to taky píše že proměřil tuhost