RE:Kvako1
Specifikaci znám dělal jsem s těmi cívkami na startéry moc let a pužívali jsme je právě na různé aplikace kde byla potřeba velká síla na start a pak už jen přídržný moment. Proud je sice velký na start ale pokud potřebuji sílu a rychlost musím tam nějaký proud holt pustit. Jestli budu povolovat a dotahovat každou chvilku potřebuji aby mi zařízení spolehlivě chdilo, ne? Běžně jsme používali i menší zdroj cca 5A a pár kondenzátorů kde byla kapacita pro vtažení cívky.
Síla těch malinkých cívek se mi zdá malá, ono 50N vypadá sice hezky ale je to pořád jen jako držet to rukou. Nejsem si jistý zda by kleština držela tak pevně kdybych ji místo stahování šroubem zkusil sevřít rukou.
Otočení funkce a magnetem jen povolovat je dobrý nápad, ale musí se pořád myslet abych to náhodou časově nepřešvihnul. Pak budu chtít otáčet trvale a musím magnet demontovat aby neshořel
Za svým názorem si stojím a když napíšu blbost tak to klidně a veřejně se sklopenou hlavou uznám, zde nevidím zádrhel.
RA:robokop
Zajímavá zajímavost ale není jednodužší točit rovnou s motorem tím šroubem pro svírání objímky? Tady by to ničemu nevadilo a bezkontaktní přenos síly není potřeba.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.