Budic krokoveho motoru

radosek

19. 3. 2008, 8:35

Silu bych pozadoval pokud mozno maximalni. Rychlost maximalni :) (Pokud se dostanu pres 1000 halfstepu/s, tak budu spokojen). Mikrokrokovani rozhodne neni potreba. Plne mi postaci halfstep.
CZ_Pascal

19. 3. 2008, 8:38

No pokud staci halfstep tak se to jeste zjednodusi. A 1000 halfstepu za sekundu by nemel byt problem. Otazka je kolik si predstavujete cenu a jak rychle to chcete mit hotove.

Co se tyka te sily tak musite pocitat s tim ze pri halfstep je maximalni kroutak 0.707 sily udavane pro motor, protoze se pri tomto zpusobu budi pouze jedna civka (v kazde druhe poloze) a kdyz se budi ty dve tak se budi tak aby to davalo stejnou silu jako ta jedna aby byl moment na hrideli jakstaks vyrovnany.

Jinak problem muze byt ze pri buzeni halfstep je pohyb tak trochu trhany (vyplyva z funkce krokoveho motoru)
radosek

19. 3. 2008, 8:52

Casove to zatim neni nijak omezene. Delam to pro kamarada, ktery na to zatim netlaci.

Jakym zpusobem se da docilit vetsich kroutaku? Pokud by to bylo na ukor vyrazeni halfstepu, tak by se to dalo ozelet.

Trhany pohyb nevadi.
CZ_Pascal

19. 3. 2008, 8:54

Vetsiho kroutaku se docili jedine tak ze se pouzije Full Step - tedy celokrok a pak se obe dve civky krmí plnym proudem a ma to tedy ten kroutici moment co udava vyrobce.
radosek

6. 1. 2010, 1:17

Ahoj lidi.
Po nejakem case jsem se opet vratil k vyrobe vykonoveho budice pro KM. Jsem v poslednich stadiich vyvoje a uz ladim nejake malickosti.

Nakonec jsem koupil motor SX34-3080, ktery ma uveden v paralelnim rezimu odber 6A. Udelal jsem tedy dva H-mustky s prodovymi zdroji do 9A.

Mam ale jednu lamerskou a zacatecnickou otazku. Je-li na motoru napsano, ze odebira 6A, znamena to ze tech 6A protika kazdou civkou nebo je to soucet proudu protikajici obema civkama (tedy 3A + 3A)? Pokud je to ten druhy pripad, tak jsem vyrobil poradny everhead, ktery snese na jedne civce az 9A :).

Jakmile to dokoncim, pokusim se to uverejnit zde na webu. Velmi rad si to necham poplivat od zkusenejsich :).

Hezky den Vam vsem.

Radek
k

7. 1. 2010, 7:16

radosek píše:Ahoj lidi.
Je-li na motoru napsano, ze odebira 6A, znamena to ze tech 6A protika kazdou civkou nebo je to soucet proudu protikajici obema civkama (tedy 3A + 3A)?
Radek

Vasinou zo stitka motora ni eje mozne urcit ci vyrobca myslel spickovy prud alebo trvaly a podobne .. ci berie ten napisany prud v paral. zapojeni alebo pri seriovom ci halfcoil. Pravidlo je skoro na 100% take, ze tam uvadza vyrobca taky udaj, aby ten motor bol "super" ked ho takto narychlo porovnavate s inym motorom. Viac uz povie len kompletny technicky list motora .. najlepsie s grafom krutaku podla otacok a podla typu zapojenia s udanymi prudmi a aj ake bolo pouzite napetie.

Pokial nie je k dispoziii "papier" tak ostava len zapojit motor a sledovat jeho ohrievanie...
Odpovědět

Zpět na „Krokové motory“